Elicea - sevřené hrdlo

95
12.12.22 12:37

Elicea - sevřené hrdlo

Ahoj,
chci se zeptat, zda-li měl někdo z Vás podobné příznaky. Už týden beru Elicea 10mg a od té doby mam pocit jakoby sevřeného hrdla a ráno ukrutné úzkosti. Někdy se mi i zle dýchá… Neskutečné zívám, tak si říkám, jestli nemužu mít snad i namožený patro z toho, jak otvírám pořád pusu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24715
12.12.22 20:43

No a je něco takového psáno v nežádoucích účincích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.12.22 20:56

@Peyton 17

obvykle se začíná poloviční dávkou, tzn 5 mg, právě proto aby byl ten nástup přijatelný

pokud jste začala rovnou 10 mg, nedivím se že vás trápí tyto zcela typické počáteční nežádoucí účinky — včetně toho zívání ---

je to nepříjemné, ale není to nebezpečné, v naprosté většině to během krátké doby přejde a ty léky si tzv sednou

co dělat? těžko takto na dálku, pokuste se vydržet to brát a kontaktujte lékaře který vám to předepsal a poradte se s ním, jak ten začátek zvládnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
12.12.22 21:18

@lucad77 právě že ne, ale ty příznaky začali druhý den po požití prášku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
12.12.22 21:19

@Borrealis děkuju, dávku mi tak napsal lékař, absolutně s tím nemám žádnou zkušenost. Je pravda, že jsou to pro mě asi moc… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
12.12.22 21:19
@Peyton 17 píše:
@lucad77 právě že ne, ale ty příznaky začali druhý den po požití prášku.

@Borrealis je lékařka, věřte jí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
12.12.22 21:21

@lucad77 to já ji věřím :) jen se ptám na ty účinky… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.12.22 21:24
@Peyton 17 píše:
@lucad77 to já ji věřím :) jen se ptám na ty účinky… :palec:

právě proto se má začínat půl dávkou nebo ještě menší…aby to nastupovalo postupně a ne jako když buldozer hrne sníh  – pak se dělaj hroudy

není to nic nebezpečného, ale může to být dost nepříjemné, mě nedávno paní někde takhle nasadili escitalo někde snad na kožním nebo kde…bylo vidět že s tím nemají zkušenosti…a tu úvodní vysokou dávku prostě nezvládla a vysadila to

pokuste se to brát, nemohu vám přes net a bez vyšetření radit snížit si to na půlku a začínat postupně…tzn pokuste se pokračovat, ten začátek když se začne najednou mlže být takto složitější / a to je škoda / a kontaktujte během tohoto týdne lékaře co vám to napsal…měl by si s tím poradit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.12.22 21:26

P. s. máte to z toho léku, to zívání je absolutně typické, ale bylo by škoda kvůli tomu na lék rezignovat…je třeba upravit ten nástup účinku na postupný…jako když skládáme věž z kostiček, postupně, ne jako když jede buldozer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
12.12.22 21:30

@Borrealis mohu se zeptat, vy se v tom lépe vyznáte? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
12.12.22 21:30
@Borrealis píše:
P. s. máte to z toho léku, to zívání je absolutně typické, ale bylo by škoda kvůli tomu na lék rezignovat…je třeba upravit ten nástup účinku na postupný…jako když skládáme věž z kostiček, postupně, ne jako když jede buldozer

S dovolením se vetřu - spadla jsem rovnýma nohama do uměle vyvolané menopauzy (je mi 45, ca endometria), začala jsem mít tak dva týdny zpět velké problémy se spánkem (dlouhé usínání, buzení se snad co půlhodiny, zhoršený tinnitus) a s úzkostnými stavy (pořád se něčeho jakoby bojím, jsem nervózní, mám stažený žaludek). Doktor mi dnes napsal Trittico AC 150 mg s řízeným uvolňováním, mám týden brát 1/3 večer, pak další týden 2/3… Je to tak dostatečně pomalu? Nejsem teda žádný drobek, cca 100 kg. Asi před 15 lety jsem brala nějakou dobu Citalec a Cipralex, v pohodě, myslíte, že tohle mi taky nebude nějak vadit? Díky. Zkoušela jsem byliny a Melatonin, ale nic. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.12.22 21:33

@lucad77

jejda, to s tou menop. je nepříjemný, ale chce to čas, sedne si to

je to narychlo, jasně že to zlobí

někdy mi s touto váhou dobře reagují i na třetinku trittica / třetinu z 75 mg tbl, / ale je to individuální, někomu třetinka nestačí a hned skočíme na dvě

já myslím že to půjde, určitě začít třetinkou a dále přidávat jen postupně, pomalu…dost možná Vám ta třetinka bude i stačit

:kytka:

držím palce, půjde to a bude to dobré — :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
12.12.22 21:35
@Borrealis píše:
@lucad77

jejda, to s tou menop. je nepříjemný, ale chce to čas, sedne si to

je to narychlo, jasně že to zlobí

někdy mi s touto váhou dobře reagují i na třetinku trittica / třetinu z 75 mg tbl, / ale je to individuální, někomu třetinka nestačí a hned skočíme na dvě

já myslím že to půjde, určitě začít třetinkou a dále přidávat jen postupně, pomalu…dost možná Vám ta třetinka bude i stačit

:kytka:
držím palce, půjde to a bude to dobré — :mavam:

Díky. :hug: Dnes jsem ještě vyfásla na ORL sprej do nosu Mommox a do krku Soprobec 100, asi mám počínající astma, pořád kašlu :roll:, nevadí to nějak k tomu? Zapomněla jsem se zeptat, beru toho víc, ale o tom praktik ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
12.12.22 21:45

@lucad77
ne, nevadí, v pohodě, netluče se to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
12.12.22 21:56