Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem, měla bych na Vás dotaz ohledně premenstruačního syndromu..jsem už docela zoufalá. Menstruaci mám již od 10 let a první roky byly krušné.. Strašné bolesti, průjmy, velmi silné krvácení a zimnice..Asi ve 14 letech se to ustálilo do takové té klasiky, kterou všechny známe. Par dní před nafouklé břicho, bolest prsou a podbřišku..po cca 25 roce života jsem skoro nevěděla, že to mám dostat, vše pravidelně a v pohodě. Ale od té doby, co jsem překročila 30ku mi menstruace začala haprovat, dostávala jsem to 35 až 39 dní, pak najednou obrat a teď to dostávám a cca 25 dní, to by mě a i netrápilo, je to normální pravidelné krvácení. Ale už tak ve 33 se mi začalo dělat špatně při ovulaci a před měsíčky jsem byla opravdu na ránu, ale teď? Po 35?Od ovulace až do poloviny menstruace jsem úzkostná, depresivní, velmi podrážděná až agresivní. Potim se a je mi strasne slaví, nemůžu spát.. můj dotaz zní, znáte to některé také takto intenzivní? A kdy to začalo? Neberu a nikdy jsem nebrala antikoncepci🙏🏼Budu vděčná za jakékoliv příspěvky..
Ano PMS to je hnus. Já mám strašný motanice, potím se, mám úzkosti jsem podrážděná. Mám klid snad jen týden po skončení ms ![]()
Edit: začala mi po druhém porodu. Občas jsem měla i po prvním ale po druhém je to děs
Příspěvek upraven 12.12.22 v 17:05
@Kacetka954 a to je v kolika Letech, prosím? A řešíte to nějak?
@Hoffma píše:Začala jsem na to trpět po prvním porodu kolem 20 let. Ale nebylo to tolik. Teď po druhém porodu (je mi 27) je to PMS horší. Zatím neřeším. Ale je to hodně omezující. Nejhorší snad je to motání hlavy a úzkosti vždy 10 dní před. Snažím se zdravěji jíst a hýbat se. Ale vím že spoustu ženských doporučuje třeba Gynex
@Kacetka954 a to je v kolika Letech, prosím? A řešíte to nějak?