Elidel pro 4měsíční?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1408
12.4.23 18:20

Elidel pro 4měsíční?

Ahoj, máte někdo zkušenost s touto mastí pro malé 4měsíční mimino?
Dnes jsem pro ně byla v lékárně a paní magistra mě upozornila, že je až od 2 let a ať si zavolám doktorce a ujistím se ohledně používání/dávkování. Jenže moje doktorka má teď dovolenou. To mám za to, že jsem šla do lékárny až dneska. :zed:
Malá má hodněsuchou kůži na nožkách, občas si to aj škrábe. Mažeme a mastíme každý den několikrát, ale pořád se jí to vrací/nelepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
12.4.23 19:11

Dětský alergolog ho dceři předepsal taky ve čtyřech měsících. V lékárně se nad tím pozastavili, ale prý snad ví ten doktor, co dělá (znají ho). Mažu jen hrubá a zarudlá místa tenkou vrstvou, spíš tak jednou denně a lepší se to. Ji to teda ale nesvědí. Předtím jsem mazala infadolanem a to moc nefungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
12.4.23 19:33

Lze používat od 3 měsíců, pokud to není přímo na oblast obličeje, přikláněl bych se spíše ke kortikoidním preparátům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1408
12.4.23 19:51

@Doctus a mně to právě Dr dala prý protože nechce zatím dávat malé kortikoidy :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1408
12.4.23 19:52

@rybízová a mažeš nějak dlouhodobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
12.4.23 21:49

@tevl
No osobně bych raději na pár dnů např. Locoid než mnohonásobně déle pimekrolimus. Imunomodulátory jsou to oba. Kortikofobie u mnohých lékařů je mnou nepochopitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
13.4.23 03:52
@tevl píše:
@rybízová a mažeš nějak dlouhodobě?

Dva týdny, teď když to nemá hnusný, tak nemažu. Dlouhodobě mazat nebudu, už jsem myslela, že nebudu muset, ale nejspíš tu vyrážku zhoršuje vojtovka.
Ten Locoid měla taky na jiný kožní problém. Též se mi do toho nechtělo, protože kortikoidy…Mazala jsem asi tři dny a super. Když se to po týdnu začalo lehce zhoršovat, zkusila jsem zinkovou mast a Weledu baby derm a už se to nevrátilo.
Nevím no, čekala bych, že ta doktorka si bude stát za svým a ptala bych se spíš jiného doktora, ať máš víc názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí