Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
Prosím je tu některá, které u dítka nezabral Klacid?
Máme ho od neděle. Bere 4ml po 12 hodinách (12kg). Budou ji v září 3roky.
Starší dcerce zabral do 2 dnů a ta mladší včera už byla taky lepší, ale najednou se jí objevila příšerná rýma, která nemá konce se smrkáním. Zánět spojivek už má v obou očičkách a vrací se jí teploty přes 39 i přes den a na kontrolu jdeme až v pátek. Je možné, že nezabral? Hrozně se bojím, aby nás neposlala do nemocnice ![]()
Já měla klacid jako dospělá, po dvou dnech šílená rýma a žádné zlepšení, mela jsem tak ucpaný nos, boleli mě uši, hlava šílený snad ještě horší než před klacidem. Musela mi atb změnit. Zavolala bych dr. ať dá jiné a příště klacid nebrat, hodně lidem dělá problém.
Budou vam tvrdit, ze ATB zabiraji do 78hodin( coz uz u vas inje) ale nikdy se mi nestako, pokud zavraly bylo zlepseni znat do druheho dne - po 2-3 davkach vzdy bylo lepe… Pokud ma rymu a zanet spojivek, tak ale muze jit o virozu..na co vlstne Klacid ma?. rozhodne zavolejte dr., aby se na malou podívala. Ve 3 letech nebude dite posilat hned do nemocnice ne…Trvala bych na zmene lecby.
@Aglája75 píše:
Ve 3 letech nebude dite posilat hned do nemocnice ne…Trvala bych ma zmene lecby.
ano, v současné době,. kdy většina antibiotik v lékárnách chybí a někde je JEN klacid můžete trvat na změně léčby ![]()
a to je asi tak vše na čem můžete trvat
@Borrealis píše:![]()
![]()
![]()
ano, v současné době,. kdy většina antibiotik v lékárnách chybí a někde je JEN klacid můžete trvat na změně léčby
a to je asi tak vše na čem můžete trvat
Ano jiste, zdravi ditete je pro me prednejsi, kazdy mame jine hodnoty, ze… ja za ty Vase opravdu nemohu:).
Klidne bych objela celou republiku a nekdy by potrebne leky byly:) Hezky den.
Doktorka je dávala starší na angínu s tím, že to dostane i malá a že až jí začnou teploty, máme ho nasadit taky. Jenže žádné zlepšení není. Spíš naopak a přitom to včera vypadalo nadějně.
Dva týdny zpět měla Bronchitidu a s tou nás chtěla právě poslat ihned na první návštěvě na hospitalizaci. Musela jsem ji umluvit, aby nás nechala doma.
Jiná antibiotika by nevadila. Na tu bronchitidu jsem také obvolávala kolem 30 lékáren až jsme sehnali, jen se bojím, že ani to nezabere, dostala totiž k tomu klacidu i Pamycon a antibiotika na spojivky. Takže bere 3,ale včera jsem mluvila s doktorkou a prý to máme takhle nechat a ten pamycon nevysazovat. Taky už mě napadlo, že se to nějak mele mezi sebou a proto to nepomáhá ![]()
@Síma23Šár píše:
Doktorka je dávala starší na angínu s tím, že to dostane i malá a že až jí začnou teploty, máme ho nasadit taky. Jenže žádné zlepšení není. Spíš naopak a přitom to včera vypadalo nadějně.Dva týdny zpět měla Bronchitidu a s tou nás chtěla právě poslat ihned na první návštěvě na hospitalizaci. Musela jsem ji umluvit, aby nás nechala doma.
Jiná antibiotika by nevadila. Na tu bronchitidu jsem také obvolávala kolem 30 lékáren až jsme sehnali, jen se bojím, že ani to nezabere, dostala totiž k tomu klacidu i Pamycon a antibiotika na spojivky. Takže bere 3,ale včera jsem mluvila s doktorkou a prý to máme takhle nechat a ten pamycon nevysazovat. Taky už mě napadlo, že se to nějak mele mezi sebou a proto to nepomáhá
Tak to je zvlastni:( davat takhle dopredu ATB pokud anginu nema… a jasne, ldyz neni penicilin dame Klacid…
spis bych rekla, ze na virozu nasedla nejake balterialni infekce…
A to mela uz vcera ty horecky?
@Aglája75 píše:
Ano jiste, zdravi ditete je pro me prednejsi, kazdy mame jine hodnoty, ze… ja za ty Vase opravdu nemohu:).
Klidne bych objela celou republiku a nekdy by potrebne leky byly:) Hezky den.
Souhlasím. Manžel jel předloni mezi Vánocema a Silvestrem pro léky synovi, které v našem městě nebyly, do krajského města vzdáleného aai 50 km a tam oběhl 4 lékárny než sehnal. Plus mezi tím se stavoval v lékárnách po cestě. Kdo chce, léky sežene. Bohužel ne snadno, ale dá se. My máme nyní atb Ospen. Minulý týden syn v sirupu, měli jich posledních 10 v jediné lékárně u nás, naše pediatrička to obvolala, zajistila, zamluvila nám. Dnes Ospen dcera v tabletách, posledni jedno balení v jediné lékárně, opět to obvolala vše, kde je mají a nemají a když tuhle lékárnu zjistila, tak opět zamluvila pro nás na jméno. Jedná se u nás o angínu Streptokok A. Na to by Klacid dle naší dr moc nepomohl…
@Síma23Šár určitě je možné ze nezabral… Ale Pamycon měl syn k atb taky a prý to nevadí, jen jsme teda měli Ospen sirup. Klacid měla prostřední dcera a 3.den se šíleně osypala, takže pak nám je dr vyměnila za jiné, už bohužel nevím název, je to 5 let zpátky. Klacid je širokospektrální, lepší jsou atb cílená pokud se ví, kde je problém. A souhlasím s @Aglája75 je divné že nasadila malé atb aniž by ji viděla. Syn měl minulý týden Streptokok, prostřední dcera ho má dnes prokázaný a nejstarší taky bolí v krku a hlava, ale dle výtěru zatim Streptokok nemá takže ani atb nedostala logicky ![]()
@luloinka píše:
@Síma23Šár určitě je možné ze nezabral… Ale Pamycon měl syn k atb taky a prý to nevadí, jen jsme teda měli Ospen sirup. Klacid měla prostřední dcera a 3.den se šíleně osypala, takže pak nám je dr vyměnila za jiné, už bohužel nevím název, je to 5 let zpátky. Klacid je širokospektrální, lepší jsou atb cílená pokud se ví, kde je problém. A souhlasím s @Aglája75 je divné že nasadila malé atb aniž by ji viděla. Syn měl minulý týden Streptokok, prostřední dcera ho má dnes prokázaný a nejstarší taky bolí v krku a hlava, ale dle výtěru zatim Streptokok nemá takže ani atb nedostala logicky
U nas mladsi dcera nikdy od starsi anginu nechytla, ani nikdo z rodiny…davat to takto preventivne neni ok dle em, ale tak pokud mela virozu a zanet spojivek… tak si asi dr, rekla ze i na to… ale zase pokud mela pred 14 dny atb, tak zase nasazovat neindikovane dalsi… proste zvlastni pristup, ale ja bych dr urcite sla znova
@Síma23Šár
Takže na tu bronchitidu měla taky ATB? A jaká?
Osobně bych to hodnotil jako virózu a ATB jako zbytečná, takže se není čemu divit, že nezabírají. Na rýmu Pamycon do 10 dnů.
@Aglája75 píše:
Tak to je zvlastni:( davat takhle dopredu ATB pokud anginu nema… a jasne, ldyz neni penicilin dame Klacid…spis bych rekla, ze na virozu nasedla nejake balterialni infekce…
A to mela uz vcera ty horecky?
Méně, teploty má od nedělního rána. Všechny kolem 39 a výš, až od včera od 3rano neměla. Dnes jsme byli u paní doktorky a říkala jsem jí to. No Klacid nám nechala, že prý i když moc nezabírá tak ji nechce antibiotika měnit, že v tom krku to pořád trochu má
akorát nám změnila antibiotika na zánět spojivek za silnější ![]()
Já už jsem z toho úplně nešťastná. Malá už se mi doma taky brání čemukoliv co ji chci dát a já se jí vůbec nedivím. Já už taky pomalu padla a dneska mi moje doktorka předepisovala recept na angínu též. Alespoň ta starší už je v pořádku. Ještě mě napadlo zkusit názor jiné doktorky jenže samozřejmě dneska všude jen do 12 a to jsem doktorku i prosila ať nás preobjedna na čtvrtek.
@Síma23Šár píše:
Méně, teploty má od nedělního rána. Všechny kolem 39 a výš, až od včera od 3rano neměla. Dnes jsme byli u paní doktorky a říkala jsem jí to. No Klacid nám nechala, že prý i když moc nezabírá tak ji nechce antibiotika měnit, že v tom krku to pořád trochu máakorát nám změnila antibiotika na zánět spojivek za silnější
Já už jsem z toho úplně nešťastná. Malá už se mi doma taky brání čemukoliv co ji chci dát a já se jí vůbec nedivím. Já už taky pomalu padla a dneska mi moje doktorka předepisovala recept na angínu též. Alespoň ta starší už je v pořádku. Ještě mě napadlo zkusit názor jiné doktorky jenže samozřejmě dneska všude jen do 12 a to jsem doktorku i prosila ať nás preobjedna na čtvrtek.
Vy se u dr musite objednavat?
Tak pokud uz nema teploty tak bych to nechala… silnejsi ATB na zanet spojivek? Dle me jsou jen jedny.
@Síma23Šár hele a ona dětem doktorka dělala stěry nebo to vyhodnotila podle symptomů? Taky může být, že vůbec žádnou bakteriální infekci nemá a trápí ji jen pořádná viróza