Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mam pocit, ze dnes je opravdu pre-Ellovano, dala bych tu Terezu. Ta byla hodne frekventovana v moji generaci (rocnik 91), ale dnes uz mi to, narozdil od te Elly, vubec neprijde
Ella je nadherne jmeno a taky jsem nad nim premyslela, ale jak je ted vsude, zacala jsem na nej byt dokonce alergicka ![]()
Oboje se mi moc líbí, ale nedala bych ani jedno. Přijde mi, že se tak jmenuje každá druhá holka.
Určitě Tereza, je to krásné nadčasové jméno, teď už se podle mě moc nedává 🙂
Cokoliv, jen ne další variaci na Elí
Ono až budeš chodit sama s dítětem na hřiště nebo do kolektivu, uslysis to jméno tak často, ze ti to možná taky poleze krkem
Terezek je taky dost, ale oproti Elám všeho druhu je to jen slabý odvar.
Hezčí je Ella. Co se týče oblíbenosti, vyjdou obě jména podle mě nastejno. Osobně bych ale nedala ani jedno. Hledala bych jméno, které ve své generaci nebude mít každá druhá holka.
Kdybych mermomocí chtěla Ellu, asi bych šla cestou nějakého jména, které na -ela končí - Daniela, Mariella, Michaela…
Nedala bych ani jedno, to jak jsou často dávané by mě odradilo. Říkáš, žes to slyšela na hřišti, pak budeš volat na svoje dítě a přiběhne ti polovina dětí.
Já jsem pro Ellu…kdybych měla holčičku, dostala by tohle jméno
Možná se teď dává častěji, ale ve svém okolí ( městě) žádnou neznám. Kdybych se měla ohlížet na to, že se toto nebo toto jméno teď dává častěji, tak se nerozhodnu. Jestli se ti prostě líbí, tak ho dej!!!
Takže u tvých jmen rozhodně Ella!!
Rozhodovala jsem se stejně jako ty mezi Ellou a Terezou. U mně teda přicházely varianty Elena nebo Eliška, u manžela ne. Nakonec mále Ellu. Je to super variabilní jméno a říkáme jí různě - i Eliško, Elenko
.
Ja bych dala určitě Ellu, jeden čas jsem tvrdila, že se tak bude jmenovat moje dcera. No, nejmenuje, dostala jméno po mé babičce. Já bych ale dala variantu Elena. Jméno Tereza už od základky nesnáším ![]()
Taky bych dala Terezu. Jednak moc nechápu jméno, které ve čtvrtině světa znamená “ona”, a je jich fakt moc - v teto generaci. Jak už bylo řečeno, Tereza je sice časté taky, ale nadčasové. Mne se líbí moc.
Víc se mi líbí Ella, Terezu mám spojenou s příliš mnoha lidmi. Ale kvůli četnosti (počítám i Elišky a Elenky) bych osobně. nedala.
Prosím anonym nebo smazat.
Pořád debatujeme o jméně a nemohu se rozhodnout.
Jméno Tereza se mi líbilo vždy, ale teď jsem seděla s kamarádkou a jejím dítětem na dětském hřišti a slyšela jsem volat - Ello.
V tom okamžiku se mi to jméno začalo moc líbit a líbí se mi pořád.
Vím, že je moc dávané i s Terezou, ale jiná jména u mě nepřichází v úvahu.
Rozhodnutí je na nás, ale které z těchto jmen vám přijde hezčí i vzhledem k té obrovské frekvenci?
Varianta Elena/Elen, Eliška nepřichází v úvahu.