Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, prosím o pomoc s výběrem kočárku. Kamarádka mi nabídla prodat ojetý kočárek Emmaljunga Mondial. Nenašla jsem moc recenzí na netu a tak se obracím na vás a budu moc vděčná za vaše postřehy a zkušenosti s tímto kočárkem. Jinak se mi moc líbí Teutonia Mistral S a Spirit S3. Všechny jsou ve vyšší cenové kategorii, s tím jsem smířená, je pro mě důležité pohodlí pro mimíška, manipulace, skladnost. Rádi jezdíme do přírody a taky na brusle. Existuje univerzální řešení? Mockrát děkuji
Petra
Tak ten prvý typ nepoznám, ale máme teutoniu mistral 05 (starší typ) a nemožem si ho vynachváliť. Je už po dvoch deťoch ale je to „džák“ a i naša malá sa v ňom odvozila
Je to nemecká výroba, fakt kvalitná, dá sa rukojeť otáčať na obe strany. Do prírody ako stvorený ![]()
na ten první jsem koukala na obrázek a máme typově podobný - Roan Marita a obrovská spokojenost, ale odle mě to není kočárek na brusle - nemá ruční brzdu. Je perfektní do terénu a je i prostorný (nekoukala jsem teda na rozměry toho Emmaljunga Mondial.
Děkuji za zkušenost, Mistral se mi moc líbí…Ze stránek Teutonie jsem měla pocit, že je spíše do města. Takže se nemusím bát vydat se s ním do terénu? ![]()
Děkuju. Mám pocit, že vždycky musím udělat nějaký kompromis. Nejdůležitější je pro mě určitě pohodlí miminka. Nakonec budu asi muset koupit později ještě jiný kočárek na později a sportovnější aktivity..ach jo ![]()
spirit s3 má brzdu, ale zase nemá gumový kolečka… Koukala si na Quinny speedi?
my máme Spirita letošní verzi. Manžel s ním byl o víkendu na brusle a v poho. Akorát se musí zaaretovat přední kolo, jinak s tím byl problém. V jedné chvíli se jakoby nezaaretované kolo jakoby bloklo a málem byl malér.
Zatím máme otestovanou hlubokou krobu feshion (na ní mě štvou ty okýnka, kterými na prcka svítí slunce, jinak je lehká dobře se nosí. Malý má 3 měsíce a má ji prozatím dobrou, ale na zimu ve fusaku si ho nědovedu představit, je dost dlouhý. Máme také autosedačku Tario a ta je docela těžká v porovnání s maxi cosi z roku 1,2
co jsem měla na první dcerku. Zas je ale určitě o dost bezpečnější. Super je báze do auta - jen nasadíš a nemusíš nic poutat.
Měli jsme teď kočár na reklamaci a za dva dny byl zpět.
Ty ostatní kočárky neznám
Myslím, že ten 1 kočárek má málokdo, je moc hezký a asi bych do něj šla. Na brusle ale moc vhodný nebude. Sama mám Roana, ale emmaljunga je fakt nádhernej kousek ![]()
nene na tento jsem ještě nekoukala, ale mrknu se. Dá se používat i v zimě? Ty ho máš? Pokud ano, určitě napiš, jak jsi spokojená a jestli jsi ho zkoušela ve sněhu a terénu. Díky ![]()
Z těch koleček mám právě obavu. Prodavačka v Chicco mi říkala, že do terénu jedině s nafukovačkama a raději kolečka napevno bez protáčení. Myslela jsem, že na brusle je právě protáčivé kolečko super.
Ja mam Teutonia Spirit S3 a spokojenost velka ![]()
Do terenu je, prochodili jsme s nim hory a super, i kdyz samozrejme na velke kocarky s reminkovym uchycenim a pevnymi koly nema - kamaradi maji jeden takovy dvacetikilovy tank a jezdej lesem naprimo, to vazne Teutonka nedava, my jezdime po lesnich cestickach ![]()
Po roce a pul jezdeni stale jako novej, fakt kvalitni provedeni ![]()
Mam k nemu jednu jedinou vytku a to je velikost. Mam hodne velke dite (v roce a pul 87cm) a kocarek uz je ji natesno, myslim, ze je pohodlne tak do 90cm ditete, pak uz bude dost skrcena ![]()
Ale jinak fakt spokojenost maximalni ![]()
Jo a na brusle je super, ma rucni brzdu, ale kolecko vazne musi byt zaaretovane, to i ve snehu atd. Volne pouzivame pri beznem pouzivani, coz je 90 procent casu (v supermarketu se s nim da klickovat mezi regaly), zaaretovane v terenu, snehu, ci na bruslich ![]()
Tak já asi pujdu do nové Teutonie
, pojedu se na ni v sobotu podívat. Mám ještě 3 měsíce do porodu, ale prý se na ně čeká až 12 týdnů. Mockrát děkuju ![]()
pigosek píše:
Tak já asi pujdu do nové Teutonie, pojedu se na ni v sobotu podívat. Mám ještě 3 měsíce do porodu, ale prý se na ně čeká až 12 týdnů. Mockrát děkuju
Myslím, že budeš spokojná. Teutonie sú jedny z najlepších kočárků ![]()
Aliik píše:
Ja mam Teutonia Spirit S3 a spokojenost velka..........
Mam k nemu jednu jedinou vytku a to je velikost. Mam hodne velke dite (v roce a pul 87cm) a kocarek uz je ji natesno, myslim, ze je pohodlne tak do 90cm ditete, pak uz bude dost skrcena
Ale jinak fakt spokojenost maximalni
chjo, už jsem tady četla příspěvek od jedné mamči, která měla stejný problém. Jsem zvědavá jak dlouho vydrží nám. Na dcerku jsem měla Chicco s3 top a tam to bylo v pohodě. pro synka jsem si „vymyslela“ nový kočár - Teutonku a na tu cenu doufám, že vydrží co nejdýl…pak by se to blbě manželovi vysvětlovalo, že otřebuji další kočík.