Emmaljunga Scooter

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
117
8.7.12 23:30

Emmaljunga Scooter

Ahoj, Vybíráme pořádný sporták jak do terénu tak i do města, kvalitní, lehký a hlavně pohodlný pro větší dítě a mám vybraný Emmaljunga Scooter 2012.
Máte s ním někdo zkušenosti nebo s touto značkou a jinými modely, blbý je že je strašně málo prodejen, kde je mají naživo, ale prý ani přes net neposílají (politika firmy) takže potřebuji vědět co nejvíce informací než se někam vydáme.
 díky

http://www.malvik.cz/…Scooter-2012

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7008
9.7.12 05:32

Ahoj, mám Emmaljunga Duo Edge s podvozkem Sport Cryptonite a k tomu půjčený Mutsy s podvozkem Mutsy 4 Rider light. Zatím teda jezdíme jen v korbičce, ale když srovnám tyhle dva kočárky, tak podovzek je lepší jednoznačně Emmaljunga Sport Cryptonite…v tom Mutsy ( o kterém jeho majitelka neskutečně básní jak je pohodlnej) se mi dítě natřásá jak na kozlíku.

Jinak pro mě super komfortní výška u Emmaljungy - jsem vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
9.7.12 05:34

@sarka53 jen jsem koukala, ten podvozek u Scooteru má stejné odpružení jako ten můj, tak myslím, že pohodlný bude :palec: My jezdíme úplně všude, po lese, po kostkách, na díry v chodníku se neohlížíme, tráva jako nic :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
9.7.12 10:45

A máte zkušenost s těmi bezvzdušnými koly co u toho jsou nebo máte jiné? Mám ted roan sporták takže jsme zvyklá na pohodlný a terénní podvozek, takže bych chtěla aspon trošku něco podobného, ale lehčího a vykanějšího co se týče sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
509
11.5.14 17:28

Ahoj, protože jsem na českém webu marně pátrala po zkušenostech s tímto kočárkem, tak jsem se po pár testovacích jízdách rozhodla podělit o zkušenosti. Mám kočárek z druhé ruky ještě tu verzi s drátěným košíkem. Koupila jsem ho jako bazarový a krom odrbané části u nožiček, která šla snadno přešít je kočárek v pořádku. Není rozvrzaný ani nějak rozviklaný.
Popravdě, ten kočárek se mi vzhledově příliš nelíbí, ale chtěla jsem ho ozkoušet. Mám už holčičku 2,5 roku a je celkem dlouhán. Celkem dost ujde již sama, ale na celodenní výlet to není. Po scooteru jsem sáhla, protože jsem chtěla čtyřkolku do terénu, lehký a pro velké dítě. Mám ještě x-lander X3 super kočárek až na tu váhu :) (jsem krapet kocarkomaniak :) )

Nejprve mínusy kočárku. Bouda téměř nekreje, když je dítě v pozici na sezení. A co je teda zcele pitomé je polohování zádové opěrky. Musíte sáhnout za dítě, takže, když už máte celkem velké dítě, tak nezbyvá příliš prosoru pro ruku mezi hlavou dítěte a boudičkou.

https://www.youtube.com/watch?… je to vidět na tomto videu.

Celkem široká kolečka jsou již v novějších verzích užší a drátěný košík je nahrazen látkovým a hlavně je větší na objem. Ale širší kolečka a drátěný košík nepovažuji za velké mínus. Ono moc bazarovek na výběr stejně není :), kdyby jste se rozhodli pro koupi bazarového kočárku.

Plusy v terénu se s ním jezdí pěkně. V pohodě se držel na šikmé úvozové cestě a ani nebyl náznak, že by se měl převrhnout. Není odpružen na přední nápravě, ale na zadních kolečkách pruží celkem slušně. Madlo před dítětem, které je na pevno spojeno s konstrukcí a ze začátku se mi zdálo jako nevýhoda je celkem fajn. Lze za něj kočárek snadno chytnout při přenášení. 2,5 leté dítě se nandavalo a vyndavalo v pohodě a madlo nevadilo. Kočárek je lehký cca 12 kg. Nejnovější verze tohoto kočárku má ještě méně. Naše holčička má 97 cm a do kočárku se bezproblému vejde. Délka zádové opěrky je zhruba 53 cm a je i velmi prostorná opěrka na nohy. Tu jsem neměřila, ale nohy ji nečouhají. Kočárek nelze dát do úplného lehu, ale myslím, že pro zhruba 7 měsíční dítě by mohlo být již ok. Eli v něm spala na výletě něco kolem dvou hodin. Dobře řešený je i nánožník, který kreje i velké dítě. s fusakem nemám ozkoušeno, ale myslím, že by se vešel pod nánožník bez problému.
Kočárek je celkem uzky a skladný. Což jsem ocenila v přeplněném vlaku nebo narvané hospodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí