Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat žena dostala cca před 3 týdny klíště nyní ke konci týdne dostala horečky bolest hlavy jeli sme okamžitě do nemocnice, potvrdila se encefalitida. Chtěl bych se zeptat jak dlouho trvá rekonvalescence a za jak dlouho pouští z nemocnice, popřípadne jestli je lepší být s ní doma po propuštění z nemocnice. vím že je to různé ale chtěl bych to vědět aspoň něco jsem z toho hodně špatný děkuji moc.
Já jsem měla encefalitidu před pár lety a pořád mám následky… Ono dost záleží na průběhu někomu nic není a brzy se vrátí k normálu a jiný s tím musí žít do konce životaa… takze spíš uvidíš až ji pustí z nemocnice jak na tom bude ![]()
Ted už je to tedy zbytečná rada, ale jinak je nejlepší se nechat naočkovat
Encefalitida je zrádná mrcha. Vůbec se nedá odhadnout, jak se to vyvine. Očkujeme se celá rodina pravidelně. Držím palce ať to žena zvládne co nejlépe.
@Enli píše:
Já jsem měla encefalitidu před pár lety a pořád mám následky… Ono dost záleží na průběhu někomu nic není a brzy se vrátí k normálu a jiný s tím musí žít do konce životaa… takze spíš uvidíš až ji pustí z nemocnice jak na tom bude
@Enli a jak dlouhá byla vaše hospitalizace a jaký byl Váš průběh? Děkuji moc za odpověď.
Mel tatka. V nemocnici asi tyden a pak asi pul roku polehaval doma. I 15 minut sezeni v kresle ho unavilo tak, ze si musel jit zase lehnout. Od te doby nesmi na slunce bez cepice i v dubnu a mnoho dalsich pravidel do konce zivota. Nemuze nikam chodit, v 18 hodin uz se parkuje na gauc, je neustale unaveny. Spi i 14 hodin denne. Uz je to asi 15 let.
Nebyla jsem hospitalizována přišlo se na to až zpětně po prodělání kdy začali neurologické potíže… Nebyla jsem pak rok schopna se plnohodnotně postarat o syna pořád jsem spala bylo mi slabo motala se mi hlava nejhorší byla ta únava od které nešlo si nijak pomoct
teď po třech letech bych řekla že se to konečně vrací k normálu ale jsou lepší a horší dny… Každopádně je to běh na dlouhou trať a základ je ten odpočinek nic jiného na to není ![]()