Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stepankad Ahojky, docela bych si taky ten článek přečetla, pošleš odkaz?
Jinak já do této kategorie zřejmě spadám. Otěhotnět se snažím, čeká nás nejspíš IVF, beru léky na štítnici, tak snad to mají lékaři pod kontrolou.
@NJen píše:
@stepankad Ahojky, docela bych si taky ten článek přečetla, pošleš odkaz?
Jinak já do této kategorie zřejmě spadám. Otěhotnět se snažím, čeká nás nejspíš IVF, beru léky na štítnici, tak snad to mají lékaři pod kontrolou.
hoj, ja ten clanek cetla v odbornym casopise v praci…bylo to primo o testoronu.jen jsem se tam nedocetla co se s tim da delat.
@stepankad zkus se poohlédnout zde po diskuzích kde se řeší syndrom polycystických vaječníků ( tam je jako jeden ukazatel i vysoké hladiny testosteronu, zvýšené ochlupení, anovulační cykly..) Hodně holčin pak potíže má, ale i hodně jich přes vyšší hladiny testosteronu otěhotní (třeba já a to mám i dost jiných potíží).
@jowana píše:
@stepankad zkus se poohlédnout zde po diskuzích kde se řeší syndrom polycystických vaječníků ( tam je jako jeden ukazatel i vysoké hladiny testosteronu, zvýšené ochlupení, anovulační cykly..) Hodně holčin pak potíže má, ale i hodně jich přes vyšší hladiny testosteronu otěhotní (třeba já a to mám i dost jiných potíží).
je, diky, to jsem nevedela ze s tim maji neco spolecneho polycysticke vajecniky:) fakt diky:) ja sice nevim jestli mam problemy opravdu s timhle, protoze se mi nechce jit na odbery, protoze u nas v praci by se to kazdy dozvedel i vysledky by se dozvedeli bez toho abych to chtela…takze se mi do toho jeste moc nechce…
Mě právě na zvýšenou hladinu testosteronu přišli při léčbě PCO (polycystických ovarií). A k tomu lékaři jsem se dostala, právě kvůli nepravidelné menstruaci. Můj gynekolog stím nebyl schopen nic udělat, pořád do mě rval antikoncepci, ale po vysazení HA jsem byla zase na začátku s nepravidelností. S ochlupením tedy problém nemám, ale s otěhotněním potíž mám ![]()
@NJen a jak dlouho se snažíte? Dr. ti nejspíš jen řídí cyklus nějakým utrogestanem, ne? Nebo už bereš i něco na podporu ovulace? Měla si vyšetřenou průchodnost vejcovodů? pokud je spermiogram v pořádku a ty máš průchozí vejcovody, tak kolikrát stačí hormonální podpora nebo IUI, do IVF bych šla až po delší době. Jinak mě Dr. také dobu řídili cyklus - v podstatě bez efektu a dobře mi to nedělalo a když jsem se na vše vykašlala ( těhotenství nebylo na pořadu dne, ale vzhledem k problémům bych byla (a jsem) ráda), tak jsem spontáně otěhotněla až 35.DC - tedy v podstatě mi celou dobu Utrogestanem blokovali ovulaci:-/ jinak cyklus mám 40-60dní.
@jowana Máme špatnej spermiogram, IUI jsme zkoušeli, ale nevyšlo ani jeden pokus. Do Caru chodíme již přes rok a předtím jsme cca rok snažili doma.
Tak to blahopřeji, že vám to takhle vyšlo ![]()
Příspěvek upraven 05.09.12 v 09:52
@NJen tak jestli toho je takto víc, tak to pak ano. Držim palce, ať se brzo zadaří ![]()
Ahoj holky, mela jste nebo mate nekdo problem otehotnet kvuli prebytku muzskych hormonu v tele? cetla jsem zajimavy clanek a uplne jsem se v tom videla, tak premyslim ze bych si nechala nabrat hladinu, abych vedela jestli je tohle v poradku.