Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosim, kdo jste mel endo na vajecniku.jak vam to resili pred ivf.ja tam mam dve cysty asi 2×2 cm. Mudr mi pred prvnim ivf dal na 3 mesice prechod decapeptylem.bylo to priserneeee. Verila jsrm, ze uz nebudu muset toto zazivat a on mi dnes rekl, ze kvuli tyem cystam mi to da hned zas. a ja odmitla a odesla, ze si nebudu kazit leto. Rikal, at se rozmyslim. Co mam delat, jsem zoufala… Taky jste to tak mely? Resilo se to taky takto? ![]()
@kathon ahojky, mne pokud byla cysta endom.,tak mne rekli.ze sama nezmizi a byla jsem 2× na laparoskopii a pak pri slepaku mne odstranovali cca 20 lozisek endometriozy. Mela jsem prechod trikrat. poprve des a hruza, druhej a treti bez problemu ![]()
@kathon čeká mě to samé, můžeš prosím napsat co jsi prožívala při tom přechodu za prboblémy?
@Anonymní píše:
@kathon čeká mě to samé, můžeš prosím napsat co jsi prožívala při tom přechodu za prboblémy?
Ja pri prvnim prechodu navaly horka, pribrani, zavodneni a to hlavne na stehnach a caste boleni hlavy. Pri 2 a 3 zadne navaly atd, ale zase jen zavodneni a par kg, ale to se da opravdu prezit a po vysazeni se vrati vse do normalu
Nebala bych se toho.
@kathon Ahoj, já měla docapeptyl jen jednou a pak už se hned začalo se stimulací. Bohužel, stimulací se endom. opět rozdováděla a udělaly se mi 3 cysty, ty odsály při OPU. Bohužel, opět bez úspěchu. A celkově jsem brala 4 měsíce orgametril - taky přechod, ale nepřišlo mi to tak hrozné. Teď ho beru zase ![]()
@Pady2 děkuji.já si říkám, že si vypnutím ivf bez přechodu. stejným mi na ty cysty poprvé nějak nepomohl a cysty odešli při opu. Nechali. proč ten přechod. Jámela opravdu hrozné návaly třeba 20× denně…a to nebyly vedra.red bych to asi nedala…
@ivkaaa ajajaj, bojím bojím…já mám problémy s váhou u teď (jsem na hraně 100kg) tak se bojím co bude ![]()
@Anonymní píše:
@ivkaaa ajajaj, bojím bojím…já mám problémy s váhou u teď (jsem na hraně 100kg) tak se bojím co bude
na kazdeho to pusobi jinak. Nekdo nema zadne problemy a s nekym to lomcuje :
Orthop vysetreni k vylouceni orthop priciny pelvialgie ev zkusma rhb pelvialgia l sin persist vyrazna citliva m psoas rhb gyn nalez v norme