Endometrióza? Může být?

12
9.5.26 12:27

Endometrióza? Může být?

Ahoj Všem.

Chtěla bych se zeptat jestli je tu někdo s podobnou zkušeností. Aktuálně mám menstruaci kterou jsem dostala v úterý večer a měla do ČT řekla bych normalni první den bolesti ale nic neobvyklého. Potom v pohodě, v pátek jsem uz jen špinila a v noci se mi zase trochu rozjelo světle krvácení. Dnes jsem ale byla na záchode dopoledne a při utření jsem mela na papíře směs stolice s krví. Nebo teda takovou hnědočervenou..omlouvám se za popis. Myslela jsem si že se tam dostala při utření ale přišlo mi to opravdu jako z te stolice spíš. Bohužel cela téměř zaplula do mísy ale kousek jsem viděla a byl červenohnědý. Mam strach že by se mohlo jednat o endometriózu ve střevech? Mam za sebou za poslední rok problémy s fisurou anu ale ta uz je od března zahojena. Celkem mě to vyděsilo. Ještě jsem si uvědomila, že jsem měla včera sorbet z granátového jablka a byla to celkem barvicí zmrzlina…ale opravdu nevim přišlo mi to spíš jako spojení s tou ms. Snažíme se o miminko tak jsem ze všeho vyplašena.
Děkuji za vaše reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1744
9.5.26 13:35

Za mě neexistuje důvod vůbec usuzovat na endometriozu. Počkejte prostě na další stolici a uvidíte. Myslím, že tam žádný problém není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
9.5.26 13:45

Endometrióza může způsobovat i hemoroidy, tak to může být „jen“ to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
9.5.26 13:48

Spíš hemeroidy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.5.26 14:05

Děkuji za reakce. No byla jsem v březnu na proktologii na kontrole s fisurou a žádné hemeroidy nebyli. Ale počkám na další stolici a uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
9.5.26 14:06
  • sama nemas jistotu, odkud krev byla
  • pokud byla z konecniku, nejcastejsi pricinou je hemoroid
  • endometrioza streva by ti cinila velke potize, bolestive vyprazdnovani, prujmy, bolesti pri styku, pri menstruaci… atd.
  • vyckej a pokud se to zopakuje, resila bych na primarne na proktologii
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.5.26 14:07
@andiedvorakova píše: Více

No napadlo mě to už dříve, jelikož jsem si občas při utření po stolici během ms všimla příměsí krve ale vždy mi přišlo, že se to jen dostalo na papír z ms. Ale teď mi to přišlo opravdu že je to z konečníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.5.26 14:10
@Cirrus fibratus píše: Více

Děkuji za reakci. Právě mi to přijde zvláštní menstruaci jinak nemam bolestivou ani jak popisujete ty další příznaky. Průjem občas před ms ano nebo rozhozené trávení také v důsledku stresu. Bolest při vyprazdňování jsem měla asi 1 ale zrovna při ms kdy mě bolelo tak nemá všechno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
9.5.26 17:02

Za mě to opravdu může být to granátové jablko. Už jen když ho člověk krájí a loupe, barví kůži silně do červena. Já se takhle vždycky vyděsím, když vypiju šťávu z řepy a zapomenu na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.5.26 18:41
@Neboj píše: Více

Taky jak nad tím přemýšlím
tak si to říkám. Přesně stejně to mám s řepou. Tak uvidím zítra 🤦🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek