Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Srazena krev. ja to poprve videla pri spontannim potratu. Ted mam telisko, ale s poctem tehotenstvi a vekem se mi prave stavalo, ze krev odchazela narazove ve vetsim mnozstvi a vetsi krevni srazeniny nez jen jemne nitky jako za mlada.
@Anonymní píše: Více
To, že takové kusy odchází jsi zjistila až ve 40?
@884135 píše: Více
On to tak jaksi nema kazdy, vis? Kdy mas ty v planu zjistit, ze existuje cosi jako pravidla ceskeho pravopisu? 40 uz ti bylo?
Jinak k veci, me by zajimalo, jestli se to nekomu podarilo omezit? Nejake doplnky stravy nebo jine vychytavky?
@Hibou me jen telisko. Ted bych vystacila na celou ms s jednou intimkou. A to jsem mela stavy, kdy fakt naraz odchazelo vetsi mnozstvi krve a nic to nestihalo pobrat.
@Hibou píše: Více
Přesně to by mě zajímalo taky.. někdo komu to pomohlo něco zmírnit…pohyb, určitá strava…
@hospodki píše: Více
Ano, jen z něho mám strach co to udělá..ale rozumím, že, nezbývá než vyzkoušet… moje tělo právě většinou nic moc takovýho nesnese.. chci tomu dát ještě šanci, jestli se to třeba nezlepší za pomoci například nějakých doporučení.
Mě taky bude 40 a za celou moji „menstruační kariéru“ se mi to stalo tak 3×, že šly tyhle kusy
Nevím, čím to bylo způsobené
Tak já mívám ty kusy při každé menstruaci. Mám to 25 let a dr mi na to nikdy nic neřekl. Prostě někdo to tak má někdo ne.
Dochází ke kolisání hormonů, menstruace může být silnější, je to sražená krev, zřejmě nástup perimenopauzy. Já to mám odjakživa, celkově mám po dětech slinější MS. Teď je mi 36 a moje mamka měla menopauzu v 55…tak se děsím toho, co mě ještě čeká…
Mě to začalo v perimenopauze, cca 42 let, nikdy předtím jsem to neměla, trvalo to asi dva roky, pak každý cyklus. Jak píše @Ani123200
@Hibou píše: Více
Mně hodně pomohlo jednak cvičit pánevní dno (to jsem cvičila z jiných důvodů, ale pomohlo to i na tohle) a taky upravit stravu a hlavně omezit cukry. Ale jedla jsem před tím docela blbě ![]()
Ahoj milé dámy… chtěla bych se zeptat zda má některá zkušenost…je to už asi druhý cyklus, za pár dní mám 40,antikoncepci neberu, pozoruju, že najednou cítím, že ze mě při menzes něco vychází a je to takový kus jak játro… omlouvám se za popis, ale bez tohoto to nejde…takhle vyjdou třeba dva tři kusy pak menší posléze i před…co to je? Někde píšou sražena krev jinde děložní sliznice…jinak menzes přichází přesně jak hodinky. K Mudr se chystám na roční prohlídku…ale zajímají mě i zkušenosti ostatních, děkuji.