Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Jaký vliv má snížení příjmu cukru na děložní sliznici? ![]()
Někdo to takhle má. Dcera je mladá holka. Letos bude mít 18. Přesně tohle měla při poslední menstruaci. Doktor nic nezjistil. Napsal ji žádanku na krev. Tak čeká na výsledky.
@884135 píše: Více
Však to nemusela nikdy mít. Mně se tohle rozjelo po porodu a pořádný nářez solidní porce jatýrek až po odstranění polypu.
Dostala jsem na tuhle srandu tělísko. Žel po 2,5 letech už jsem to neustálé špinění a krátký cyklus nevydržela. Sice nebyla „jatýrka,“ ale zato skoro 14 dní špinění a krvácení. Někdy „jen“ 10 dní.
Tělísko mám venku dva měsíce a bohužel se vrátila ta sranda.
@Flyingfrog píše: Více
Je to děs…
to tělísko mi taky nabízela ještě minulej rok, ale potom co slyším kolem to většinou bylo k ničemu a stejně šlo ven.
Můžu se zeptat jak to máš ty, jak to řešíš, já si dávám tampony super a vydrží max v tom nejhorším hodinu dvě většinou to jde kolem ven, ty kusy velký jsou sice dva až tři a pak jen ty malý. Jeste si říkám jestli to není nedostatek progesteronu, ale ten samozřejmě nevím jestli mi chybí, jen tak co jsem se dívala po informacich.
Aby doktor zjistil cosi ohledně hormonů.
Měla jsem to taky. Je to odcházející sliznice. Také v nejsilnějších dnech mi vystačil jeden super tampon tak max na hodinu. Na WC to vzdy byla jatka. Nechala jsem si jako samoplatce udělat hormonální profil pro ženy 40+. Vse v normě. Tak jsem šla do tělíska a mam klid. Mam ho 4. měsíc a fakt je mi skvěle. Lituji, ze jsem do něj nešla dříve.
Jinak me na to pomáhalo intenzivní cvičení. Jezdíme 3× tydne spinning a plavu. Jen me bylo vždy špatně, byla jsem unavená. Tak jsem cvičení vzdy na týden vynechala. To ted s teliskem muzu porad.
@884135 píše: Více
To je myšleno vážně? Kdybys ses ptala na to cvičení, tak to pochopím, tam taky nevím, jak to funguje. Ale že strava (a cukry o to víc) ovlivňuje v těle úplně všechno, to snad není žádné překvapení ![]()
@Anonymní 58439802 [/citatak to je mazec…a potom zavedení jsi nekrvacela nebo neměla si s tím problémy?
Zajímá mě konkrétní mechanismus redukce cukrů na děložní sliznici.
Závidím. Mně tělísko nepomohlo. Obrečela jsem to. Strašně jsem doufala, že budu mít klid. No neměla jsem.
Jaké tělísko máš? Já měla Levosert a prostě nesedl.
Příspěvek upraven 06.05.26 v 13:40
Používám kalíšek. Bohužel v těch nejhorších hodinách (obvykle ta jatka trvají tak pět hodin) ho vylévám po 15-30 minutách.
Mám naštěstí práci, kde nevadí, že kus dne strávím na wc a ve sprše. Ale děsím se služebních cest a pracovních akcí, když by mně tohle mělo vyjít.
S tělískem sice nebyla jatka, ale abych 8-14 dní špinila a menstruovala a věčně nějaké svědění, to jsem prostě po těch 2,5 letech vzdala.
No zajímá mě konkrétní vliv cukru na odlučování děložní sliznice.
Já mám MS kalhotky… Nejhorší je 3. den menstruace, to bývá neskutečně silná.. vždy se děsím, abych nemusela ten den nikam s žáky jít (jsem učitelka)