Endometrióza v jizvě

Anonymní
18.8.23 02:44

Endometrioza v jizve

Ahoj holky, mám 14let po císaři. A mám velké bolestivé boule v jizve. Na dotek jsou i cítit. Byla jsem na operaci cca před 8 lety měla jsem tam v té době tři části. Při operaci mi vynadaly jen jednu část (bouly) a zbytek mi tam nechali. Po nějaké době jsem byla na ultrazvuku. A měla jsem tam už 4 boule. Nechci na operaci. Nemáte někdo zkušenost? Nedá se to nějak jinak léčit? Mám dost velké bolesti při MS i po ní. S operace mám strach hlavně s te bolesti co mě čeká po. :roll: a hlavně se to dělá pořád znova. Dr mi řekla, že mi nemůže výstřihat celé břicho, že tam stačí, že zůstane trošku a udělá se to znova :,( děkuji za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2287
18.8.23 07:48
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám 14let po císaři. A mám velké bolestivé boule v jizve. Na dotek jsou i cítit. Byla jsem na operaci cca před 8 lety měla jsem tam v té době tři části. Při operaci mi vynadaly jen jednu část (bouly) a zbytek mi tam nechali. Po nějaké době jsem byla na ultrazvuku. A měla jsem tam už 4 boule. Nechci na operaci. Nemáte někdo zkušenost? Nedá se to nějak jinak léčit? Mám dost velké bolesti při MS i po ní. S operace mám strach hlavně s te bolesti co mě čeká po. :roll: a hlavně se to dělá pořád znova. Dr mi řekla, že mi nemůže výstřihat celé břicho, že tam stačí, že zůstane trošku a udělá se to znova :,( děkuji za každou radu.

Dobrý den. Endometrioza je závažný problém, se kterým si bohužel fakticky klasická medicína neumí poradit a vlastně jediným řešením medicíny je odstranit, co se dá. Endometrioza souvisí s estrogenovou dominancí. Na internetu jsou stránky paní Gabriely Tuatti, která si s tímto problémem sama prošla a která ho vyléčila, má své stránky a poradnu, ta je bohužel zpoplatněna, nicméně z mého pohledu je to velice kompetentní člověk, který umí poradit a pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
18.8.23 08:51
@LadaSva píše:
Dobrý den. Endometrioza je závažný problém, se kterým si bohužel fakticky klasická medicína neumí poradit a vlastně jediným řešením medicíny je odstranit, co se dá. Endometrioza souvisí s estrogenovou dominancí. Na internetu jsou stránky paní Gabriely Tuatti, která si s tímto problémem sama prošla a která ho vyléčila, má své stránky a poradnu, ta je bohužel zpoplatněna, nicméně z mého pohledu je to velice kompetentní člověk, který umí poradit a pomoci.

spíše než na pochybnou placenou stránku s podivnými termíny, bych se obracela na seriózní pracoviště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
18.8.23 09:58
@annlady píše:
spíše než na pochybnou placenou stránku s podivnými termíny, bych se obracela na seriózní pracoviště

Já s Vámi naprosto souhlasím. Ale. Buďme upřímní, klasická medicína si s endometriózou nějak tak moc neví rady. Uvedený odkaz je na ženu, která si onemocněním sama prošla a vyléčila a má s tím zkušenosti. Druhou stranou mince je potom fakt, že si své zkušenosti nechá zaplatit. Tedy je to uvedeno jako možná volba - nahlédnout na stránky je zadarmo - a každá žena si pak svobodně zvolí, jakou cestou jít. Nicméně si myslím, že každá žena má právo znát jak klasické, tak aletnativní řešení svého problému, aby měla co nejvíce informací pro svou volbu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
18.8.23 17:34
@LadaSva píše:
Já s Vámi naprosto souhlasím. Ale. Buďme upřímní, klasická medicína si s endometriózou nějak tak moc neví rady. Uvedený odkaz je na ženu, která si onemocněním sama prošla a vyléčila a má s tím zkušenosti. Druhou stranou mince je potom fakt, že si své zkušenosti nechá zaplatit. Tedy je to uvedeno jako možná volba - nahlédnout na stránky je zadarmo - a každá žena si pak svobodně zvolí, jakou cestou jít. Nicméně si myslím, že každá žena má právo znát jak klasické, tak aletnativní řešení svého problému, aby měla co nejvíce informací pro svou volbu.
,,treti,, strana mince pak je, ze alternatvni lecba, ktera funguje na jednu zenu, druhe nemusi pomoci vubec.
Ja bych se obratila na jedno z center pro lecbu endometriozy v jiz zminenem odkazu, kde te podrobne vysetri a kde ti fundovane poradi ohledne moznosti lecby
  • Citovat
  • Upravit
2287
18.8.23 18:12
@Stará známá píše: ,,treti,, strana mince pak je, ze alternatvni lecba, ktera funguje na jednu zenu, druhe nemusi pomoci vubec.
Ja bych se obratila na jedno z center pro lecbu endometriozy v jiz zminenem odkazu, kde te podrobne vysetri a kde ti fundovane poradi ohledne moznosti lecby

A samozřejmě že Vy ano a jak píšete, každý člověk je jiný a třeba by to chtěl zkusit a proto by bylo nefér ji na tu možnost neupozornit. A co vím a jsou dostupné reference pacientek, je úspěšnost vyléčených ženských nemocí alternativními metodami bez potřeby chyrurgických zákroků více jak 80%. A jak říkám, volba je na každé.
A autorka píše, že nechce na operaci no aklasická medicína má vlastně řešení dvě, syntetické hormony a chirurgie.

Příspěvek upraven 21.08.23 v 07:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
20.8.23 11:02
@LadaSva píše:
A samozřejmě že Vy ano a jak píšete, každý člověk je jiný a třeba by to chtěl zkusit a proto by bylo nefér ji na tu možnost neupozornit. A co vím a jsou dostupné reference pacientek, je úspěšnost vyléčených ženských nemocí alternativními metodami bez potřeby chyrurgických zákroků více jak 80%. A jak říkám, volba je na každé.
A autorka píše, že nechce na operaci no aklasická medicína má vlastně řešení dvě, syntetické hormony a chyrurgie.
Chirurgie prosím!
Hele, on si tam může kdo chce napsat co chce. Nemusí dokazovat žádné studie, žádné důkazy, jen líbivé příběhy. A když to nebude účinkovat, tak za to může obvykle pacient, protože při měsíčku neskákal po jedné noze kolem vrby na břehu rybníka.
Kdyby ta léčba byla opravdu takhle moc účinná (80 % u tak multifaktorového onemocnění slibují jen šarlatáni), tak se o tom ví víc, než na jedněch placených stránkách a vědci se o to zajímají. (samozřejmě farmalobby, Gates a podobně tomu brání!)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
20.8.23 11:13

Já bych alternativní metody tolik nehanila - a to říkám jako člověk, pro kterého je v zásadě čtení studií hobby. Ale pravda je, že na účinnost třeba bylinek se studie nedělají a ani nikdy nebudou, protože nikdy nebudou mít standardizovaný obsah účinných látek (resp. dělají se hodně zřídka). Což ale neznamená, že nefungují. A zejména s chronickými onemocněními si medicína často opravdu neumí poradit.
Zakladatelko, mám jednu známou, ta ma endometriózu + polycistické vaječníky a se svou doktorkou se dohodli, že alternativní způsob zkusí. S tím, že je i nadál sledována, ale překopala jídelníček, vyměnila celou kosmetiku, řeší i nějaké suplementy, fyzioterapii - a její problém se o hodně zmírnil. Měla i nějakou velikou cystu, která se jí zmenšila a taky už nemá moc bolestivou ms - což předtím trpěla strašně. Takže bych prostě zkusila hledat. Hodně štěstí :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
2287
21.8.23 05:23
@annlady
@annlady píše:
Chirurgie prosím!
Hele, on si tam může kdo chce napsat co chce. Nemusí dokazovat žádné studie, žádné důkazy, jen líbivé příběhy. A když to nebude účinkovat, tak za to může obvykle pacient, protože při měsíčku neskákal po jedné noze kolem vrby na břehu rybníka.
Kdyby ta léčba byla opravdu takhle moc účinná (80 % u tak multifaktorového onemocnění slibují jen šarlatáni), tak se o tom ví víc, než na jedněch placených stránkách a vědci se o to zajímají. (samozřejmě farmalobby, Gates a podobně tomu brání!)

Kdyby ty bylinky bylo možné patentovat, jako že není, vědělo by se o tom daleko víc. Ale kdo to zkusit nechce, prostě jeho volba. A nemusí dávat nohu přes nohu, stačí dodržet pokyny a brát podle doporučení, případně změnit jiné třeba stravovací návyky. Bohužel, lidé se naučili chodit k lékaři jako s autem do servisu a bezmezně jim věří. Výsledkem je pak třeba to že ze 17 000 ročně provedených hysterektomií jich je zhruba 15 000 provedených proto, že to klasická medicína neuměla řešit jinak a nejméně 12 000 se dalo alternativní metodou jednoznačně zabránit a to včetně případů, kdy byla důvodem operace endometrióza. Ale pokud věřit nechcete nevěřte, vaše volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
21.8.23 07:06

@Capelucia
Ano, u bylin nebude nikdy standardizované nožství účinné látky už třeba jenom proto, že je rozdíl v obsahu podle toho, ve které oblasti bylina vyrostla, pokud jde o tinkturu, zda byla vyrobena z čerstvé byliny nebo ze sušené atd.. Oproti tzv lékům se vlastně účinných látek z bylin dává poměrně méně a proto byliny působí pozvolna, účinek nastává v horizontu 1 až 3 měsíců, u některý ozdravných kúr až po 6 měsících. Na druhou stranu se alternativou dají řešit problémy, které klasická medicína fakticky řešit neumí, jako cysty, myomy, endometrióza, které řeší buď hormonálně, tedy v drtivé většině dočasně s hromadou vedlejších účinků a rizikem rakoviny a nebo odstraněním orgánů, což způsobí následné problémy, o kterých se bohužel moc nemluví. Další rozdíl mezi léky a alternativními metodami je ten, že léky v drtivé většině potlačují symptomy, ale neřeší příčinu, tedy působí většinou na receptory, jako je tomu třeba u léků na vysoký tlak, třeba Telmisartan působí na receptor angiotenzinu II, který má na svědomů zůžení cév. Na rozšíření cév je přitom hromada neškodných bylin a stačí posílit ledviny, které jsou hlavní příčinou. Telmisartan je ale oslabuje.
Alternativní medicína je zaměřena prioritně na příčiny problémů. tedy pokud vám vypadávají vlasy, je třeba posílit ledviny, třeba pomocí rdesna mnohokvětého. Také je nutné zdůraznit, že alternativa nenahrazuje lékařskou péči a je nutné lékaře nadále pravidelně navštěvovat. Ale alternativa klasickou léčbu vhodně doplňuje obzvláště tam, kde si klasická medicína nějak tak neví rady a problémy umí řešit pouze radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
21.8.23 07:46

@LadaSva no, s čísly bych byla opatrnější, ale každopádně změna životního stylu + doplňky leckdy udělá přímo divy u různých zdravotních problémů. Za pokus to stojí + dohled lékaře :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
1776
21.8.23 07:58

Ahoj, mám vlastní zkušenost. Endometriózu v jizvě. Bolestivé uzlíky se mi začaly dělat cca půl roku po císaři. Dva roky trvalo, než jsem se dostala na operaci s podezřením na endometriózou. Do té doby to bylo jen „jste drobná, jsou to tukové bulky,…“ Endometrióza na biopsii potvrzena. Mimo jiné i na pobřišnici atd… Na operaci jsem celkové byla čtyřikrát. Pokud neberu hormonální léčbu (před cca 12 lety Orgametril, nyní zafrilla), endometrióza narůstá a bolesti se vrací. S Gabrielou T. Jsem viděla několik besed a přednášek. Podle mě jen byznys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
21.8.23 09:04
@Capelucia píše:
@LadaSva no, s čísly bych byla opatrnější, ale každopádně změna životního stylu + doplňky leckdy udělá přímo divy u různých zdravotních problémů. Za pokus to stojí + dohled lékaře :nevim:.

S tím nejde než souhlasit. Pravidelné kontroly samozřejmě a pokud může alternativa zabránit velké gynekoligické operaci a klasická medicína to neumí, pak si myslím, že to jednoznačně za pokus stojí, bylinné kůry nestojí majlant a každá velká gynekologická operace má řadu následků, o kterých se většinou takticky mlčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
21.8.23 09:07
@mrazik6 píše:
Ahoj, mám vlastní zkušenost. Endometriózu v jizvě. Bolestivé uzlíky se mi začaly dělat cca půl roku po císaři. Dva roky trvalo, než jsem se dostala na operaci s podezřením na endometriózou. Do té doby to bylo jen „jste drobná, jsou to tukové bulky,…“ Endometrióza na biopsii potvrzena. Mimo jiné i na pobřišnici atd… Na operaci jsem celkové byla čtyřikrát. Pokud neberu hormonální léčbu (před cca 12 lety Orgametril, nyní zafrilla), endometrióza narůstá a bolesti se vrací. S Gabrielou T. Jsem viděla několik besed a přednášek. Podle mě jen byznys.

Podle Vás jen byznys, ale vlastní zkušenost nemáte, tedy se domníváte, že to tak je. Ale je to váš názor. Endometrióza jako hromada jiných ženských nemocí je způsobena přebytkem estrogenu a třeba zrovna její postupy jsou nastaveny tak, aby tuto dominanci omezovaly. Jinak máte pravdu, zrovna ona není nejlevnější. Ale je snadné někoho, nějaký postup odsoudit, pokud nemáte vlastní zkušenost. Zkuste si zadat do vyhledavače „estrogenová dominance“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2287
21.8.23 09:21
@mrazik6 píše:

@mrazik6
A ještě jeden postřeh. Kamarádka, 51 let, pomalu se zvětšující myom. Její gynekoložka zná její rodinný zdravotní stav. Jako jediné nejlepší řešení ji doporučila nějakou hormonální terapii, kterou nehradí pojišťovna a stojí cca 5 000,– Kč. Tedy ji zakoupila a když si přečetla příbalový leták tak zjistila, že jeden ze závažných vedlejších účinků jsou krevní sraženiny a cévní příhody. Oba její rodiče zemřeli na mozkovou příhodu. Hormony tedy skončily obrazně v koši. A tohle byznys není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí