Endometrióza ve 24?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.10.24 13:18

Endometrióza ve 24?

Zdravím,

jsem žena (24 let), která nikdy netrpěla problémy při menstruaci. MS jsem měla vždy pravidelnou, neměla jsem bolesti v podbřišku, křeče atd. Občas mě jen lehce bolely nohy a to bylo vše..
Za poslední rok se však začaly postupně objevovat jisté potíže..
Začalo to silnými bolestmi nohou během menstruace 2. den - ale ty bolesti byly tak silné, že jsem si musela dát za den 3 ibalginy, jinak jsem absolutně nemohla fungovat.. Bylo mi až do pláče.
Dalším nepříjemným symptomem byly křeče vyzařující z podbřišku do jedné části zad vždy v období ovulace (nikdy před tím jsem to neměla). Menstruaci mám však nadále poměrně nebolestivou.. Co jsem si všimla ovšem je pocit nutkání na močení dva dny před MS a pak i během ní..
Byla jsem na gyndě, kde bylo vše pořádku. Jedna doktorka mi řekla, že by se mohlo jednat o endometriózu..

Je tu někdo, kdo prožívá něco podobného a byla mu diagnostikována endometrióza? Popravdě se mi nechce věřit, že by to mohla být ona, jelikož hlavním symptomem je právě velmi bolestivá menstruace, kterou jsem já nikdy neměla..
Jaké jsou vaše příznaky? Je možné, že by se objevila až ve 24 letech? Problémy, které mám, jsou dost nepříjemné, to píchání v zádech mám občas i mimo ovulaci, ale během ní je to nejbolestivější.. :? :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14635
9.10.24 14:36

Mne endometriozu poprve operovali ve 23 letech, ale potize jsem mela od 20 let. MS jsem mela od 14 let, od zacatku pravidelnou, slabou, bezbolestnou. V 18 letech jsem zacala uzivat HA. Od 20 let jsem pozorovala bolesti pri sexu, velmi bolestive pichani v podbrisku prakticky kdykoliv - bez ohledu na “fazi cyklu”, jestli se tomu tak da rikat pri uzivani HA, bez ohledu na fyzickou aktivitu. I “menstruace” zacala byt trochu bolestiva. Nohy me teda nebolely.

HA jsem vysadila rok po operaci, tedy v 24 letech. A tehdy mi zacaly velmi bolestive MS, odolne ovulacni krvaceni a omdlevani pri ovulaci (ale to bylo zpusobeno tim, ze se mi temer netvoril progesteron).

Dalsi operace endometriozy jsem mela v 26 a 29 letech. Pak jsem poprve otehotnela a jsem bez potizi.

Endometrioza se muze poprve projevit i pozdeji, klidne ve 30 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.24 15:04

@Janča6 a mohu se zeptat, jak ti na ni přišli? Gynda i sono břicha byla v pořádku. Brzy jdu na CT, mohli by to tam případně odhalit? :think:

• Citovat
  • Upravit
14635
9.10.24 15:08
@Anonymní píše: Více

Moje gynekolozka bagatelizovala moje potize. Jedine, co udelala, byla zmena HA. A kdyz to nepomohlo, tak prohlasila, ze holt v medicine jsou obcas nevysvetlitelne veci.

A pak jsem si na Seznamu precetla clanek o endometrioze. Priznaky na me sedely. Tak jsem si bez zadanky zasla k Apolinari. Objednali me na laparoskopii, pri ktere eneometriozu potvrdili a odstranili. Na UZ nic videt nebylo. Ale bylo to uz v roce 2007.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1766
9.10.24 17:43

Endometrióza se může objevit kdykoliv, když máš menstruaci. Mně na ni přišli v 34, kdy už doktorka nevěděla, co se mnou a poslala mě na laparoskopii. 3 roky po operaci jsem měla opět problémy a doktorka mě poslala na specializovaný ultrazvuk do Podolí, kde endometriózu vyloučili, ale zjistili myomy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.24 17:55

@Magda124 a jaké jsi tehdy měla u endometriózy problémy? :think:

• Citovat
  • Upravit
1766
9.10.24 19:44

No hodně podobné tím tvým. Bolel mě podbřišek, levé stehno a většinou ta bolest byla největší po menstruaci a při ovulaci. Menstruaci jsem hodně bolestivou měla tak 1× za rok. Bylo mi často i špatně od žaludku. Pak jsem měla ještě další problémy, ale ty způsoboval polyp v děloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí