Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.
S manželem prodáváme byt no a teď od ledna musí mít prodávané nem. energetický štítek.(to se mi zajišťovat a platit nechce) dostala se ke mne informace od realitní makléřky, že energetický štítek nemusím mít pokud jsem schopna doložit náklady na energie za poslední 3roky. No, ale nikde černé na bílém jsem to nenašla.
nevíte prosím jak to tedy je??? Stačí mi tedy jen Sipa za ty poseldní 3roky(ty mám uschované)???
Koukala jsem na netu ale všude píšou jen o štítkách ale nic víc jsem nenašla
Předem děkuju za objasnění.
Ahoj, taky se snažíme prodat byt a je to pravda. Pokud doložíš vyúčtování za 3 roky, štítek nemusí být, ale vyúčtování je to co rozesílá správa domu. U nás je to Stavební bytové družstvo.
Tady jsem k tomu našla článek:
http://bydleni.idnes.cz/…energii.aspx?…
My kupujeme a zároveň prodáváme ![]()
Při koupi nám paní od které kupujeme doložil za 3 roky vyúčtování ektriky, plynu a pak inkaso za vodu, teplo, odpady atd. Prý tohle stačí. A jak prodáváme tak nám neřekla realitka nic, ale my máme šíleno realitku takže nevím s čím zase přijdou ![]()
Vyučtování za teplo by mělo stačit ne ![]()
plyn, voda a elektrika odvisí od počtu lidí v bytě a jejich náročnosti na vaření, koupání a svícení -to nemá nic společnýho s úsporou energie (na vytápění)- si myslím já
Mě příjde celý energetický štítek i to vyúčtování jako totální kravina - vždyť přece já jako prodávající můžu mít v bytě, či domě spotřebiče např. 10let staré - v energetické třídě např. C, vařit na varné desce, mít čtyři televize, atd. - tak je jasné že budu mít velkou spotřebu - a nový majitel si vše koupí např. nové, tak bude mít menší spotřebu, bude využívat plyn, atd… nebo třeba s tím teplem - já topím míň než příkladně on, nebo naopak víc - navíc ceny energií jdou každým rokem nahoru - prostě pro mě tohle je naprostá blbost
Holky moc děkuju za uklidnění, článek jdu prostudovat a nic objednávat a pořizovat nebudu, taky mi to přijde jako hovadina
to se zas někdo tam nahoře nudil.chjo ![]()
I přes to, že je diskuze starší, známý mi sem poslal odkaz. Rád bych jenom podotkl, že od 1.7.2015 se chystá novela zákona týkající se energetických štítků (PENB), o které se píše například v článku „Novelizace zákona č. 406/2000 Sb.“***
Zajímavé například je, že již není běžnou povinností zpracovávat PENB u bytových domů a že štítky musí nechávat vypracovat realitní kanceláře ![]()
Příspěvek upraven administrátorem 17.4.2015 11:13 - reklamní odkaz