Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky den,
Chtela bych se zeptat, zda ma někdo zkušenost s enterococcocem ve stěru z pochvy?
Byla sem léčena dlouho atb na ureaplasmu a tato bakterie mi nyní ničí život -pálení třísel, pálení při močení, pálení poševního vchodu.
Doktoři mi na to odmítají předepsat něco jiného než Furolin, který se vylučuje pouze do moči, tudíž nikdy nezabral. Uz sem zoufala, drzi se me to skoro pul roku. Zkoušela sem všechny doplňky stravy na světě, nic nepomáhá. Po menstruaci se to vzdycky vrátí. Dekuju všem.
Na to by mělo zabrat ampicilinové antibiotikum - Augmentin, Amoxiklav…
@paja120 píše: Více
Ano, mam ho i v citlivosti, ale nechápu proč mi ho nikdo nechce napsat. Myslíte, že to může napsat i někdo jiný než gynekolog?
@Doctus píše: Více
Ano a dokonce asi 2× polygynax a beze změny
Co vaginální probiotika?
Tyhle nevím, jak je lehké v ČR sehnat, ale připadají mi kvalitní.
@Elli20
Tak tam skutečně netuším, na co doktoři čekají. Když vidím, na jaké hňupiny se píší ATB „ode dveří“, tak u vás jsou více než vysoce žádoucí.
@Callista píše: Více
Probiotika na zavádění sem mela a brala sem je opravdu dlouho, nepomohly. Dokonce sem si objednávala speciálně z Austrálie, měly nejsilnější kmen laktobacilu který se v Česku nevyrábí. Trochu to potlačilo ale rozhodně nevyléčilo. I tak děkuji ![]()
@Doctus píše: Více
Zkusim na gynekoložku zatlačit, ale tvrdí mi, ze se to vždy po těch atb stejne vrátí. Ja uz takto ale fungovat nezvládám, dokonce sem podstoupila i laparoskopii, kde mi teda nasli jen srůst u slepého střeva. Myslela sem si, ze to je a oni a ze to prestane, ale bohuzel, po menstruaci bolesti zase nanovo..nic jineho tam v tom břiše není, takže to musí dělat ty bakterie..
Léčila jsem se s tím rok, možná i déle. Gynekoložka mi také psala furolin, nezabral. Potom zaváděcí nitrofundantoin (účinná látka jako furolin). Pak mi řekla, že to není gynekologický problém, že mám asi propustné střevo. Byla jsem u praktičky, ta nevěděla, co se mnou, kromě toho gynekologického zánětu mi nic nebylo. Nakonec jsem se objednala k primářovi (je ve stejné ordinaci jako doktorka) a ten mě vyléčil zaváděcím nitrofundantoinem a zároveň i polykacím. To mi pomohlo. Jaká to byla obrovská úleva. Pak se mi za dva měsíce vrátila e.coli (jednu dobu jsem měla obojí), ale na tu už stačily čípky s nitrofundantoinem. Za měsíc jsem plánovaně otěhotněla a zatím dobrý. Mně se to projevovalo nepříjemným vodnatým výtokem, který byl takový ulepený. Spoustu peněz jsem utratila za různé volně prodejné preparáty, přitom mě vyléčila antibiotika s doplatkem za stovku. Bylo to hnusné období, ta bezmoc byla hrozná.
@AnnieTRoj píše: Více
Jsem rada ze mas klid, ja uz sem z toho unavena. Vodnatý výtok mam taky a porad pocit ze mam natekle podbrisko. Nevzpomeneš si náhodou na název těch antibiotik?
@Elli20 píše: Více
Tyhle, připravují se v lékárně. Polykací už si nepamatuji. Byla jsem úplně stejně zoufalá. https://www.lekarnagalenika.cz/…0275790.html
Podívala jsem se do lékového záznamu a našla jsem, že polykací bylo augumentin. Ale zabralo to jen současně.