Enteroccocus faecalis ve stěru z pochvy - co pomůže?

41
19.8.25 20:38

Enteroccocus faecalis - co pomůže?

Hezky den,
Chtela bych se zeptat, zda ma někdo zkušenost s enterococcocem ve stěru z pochvy?
Byla sem léčena dlouho atb na ureaplasmu a tato bakterie mi nyní ničí život -pálení třísel, pálení při močení, pálení poševního vchodu.
Doktoři mi na to odmítají předepsat něco jiného než Furolin, který se vylučuje pouze do moči, tudíž nikdy nezabral. Uz sem zoufala, drzi se me to skoro pul roku. Zkoušela sem všechny doplňky stravy na světě, nic nepomáhá. Po menstruaci se to vzdycky vrátí. Dekuju všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
19.8.25 20:40

Na to by mělo zabrat ampicilinové antibiotikum - Augmentin, Amoxiklav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.25 20:48
@paja120 píše: Více

Ano, mam ho i v citlivosti, ale nechápu proč mi ho nikdo nechce napsat. Myslíte, že to může napsat i někdo jiný než gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
19.8.25 20:51

@Elli20 jasne praktik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
19.8.25 20:58

Lokální léčba Macmirorem v globulkách se zkoušela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.25 21:08
@Doctus píše: Více

Ano a dokonce asi 2× polygynax a beze změny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4278
19.8.25 21:15

Co vaginální probiotika?
Tyhle nevím, jak je lehké v ČR sehnat, ale připadají mi kvalitní.

https://supplementhub.co.uk/…les-vitanica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9733
19.8.25 21:17

@Elli20
Tak tam skutečně netuším, na co doktoři čekají. Když vidím, na jaké hňupiny se píší ATB „ode dveří“, tak u vás jsou více než vysoce žádoucí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.25 21:20
@Callista píše: Více

Probiotika na zavádění sem mela a brala sem je opravdu dlouho, nepomohly. Dokonce sem si objednávala speciálně z Austrálie, měly nejsilnější kmen laktobacilu který se v Česku nevyrábí. Trochu to potlačilo ale rozhodně nevyléčilo. I tak děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.25 21:22
@Doctus píše: Více

Zkusim na gynekoložku zatlačit, ale tvrdí mi, ze se to vždy po těch atb stejne vrátí. Ja uz takto ale fungovat nezvládám, dokonce sem podstoupila i laparoskopii, kde mi teda nasli jen srůst u slepého střeva. Myslela sem si, ze to je a oni a ze to prestane, ale bohuzel, po menstruaci bolesti zase nanovo..nic jineho tam v tom břiše není, takže to musí dělat ty bakterie..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3154
19.8.25 22:09

Léčila jsem se s tím rok, možná i déle. Gynekoložka mi také psala furolin, nezabral. Potom zaváděcí nitrofundantoin (účinná látka jako furolin). Pak mi řekla, že to není gynekologický problém, že mám asi propustné střevo. Byla jsem u praktičky, ta nevěděla, co se mnou, kromě toho gynekologického zánětu mi nic nebylo. Nakonec jsem se objednala k primářovi (je ve stejné ordinaci jako doktorka) a ten mě vyléčil zaváděcím nitrofundantoinem a zároveň i polykacím. To mi pomohlo. Jaká to byla obrovská úleva. Pak se mi za dva měsíce vrátila e.coli (jednu dobu jsem měla obojí), ale na tu už stačily čípky s nitrofundantoinem. Za měsíc jsem plánovaně otěhotněla a zatím dobrý. Mně se to projevovalo nepříjemným vodnatým výtokem, který byl takový ulepený. Spoustu peněz jsem utratila za různé volně prodejné preparáty, přitom mě vyléčila antibiotika s doplatkem za stovku. Bylo to hnusné období, ta bezmoc byla hrozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.25 22:12
@AnnieTRoj píše: Více

Jsem rada ze mas klid, ja uz sem z toho unavena. Vodnatý výtok mam taky a porad pocit ze mam natekle podbrisko. Nevzpomeneš si náhodou na název těch antibiotik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3154
19.8.25 22:18
@Elli20 píše: Více

Tyhle, připravují se v lékárně. Polykací už si nepamatuji. Byla jsem úplně stejně zoufalá. https://www.lekarnagalenika.cz/…0275790.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
19.8.25 22:21
@AnnieTRoj píše: Více

Dekuju ti, zkusim si to vyptat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3154
19.8.25 22:32

Podívala jsem se do lékového záznamu a našla jsem, že polykací bylo augumentin. Ale zabralo to jen současně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí