Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, dcera 2,5 měsíce ma uz 3 dny problémy s bříškem. Ma několikrát za den křeče v brisku a vodnatou stolici. Je plné na UM. Nicméně pokud ji zrovna nezaboli brisko, je usměvava a hladová. Nicmene braska 4roky měl před týdnem také průjem a bolobrich, takže to ma asi od nej. Mlicko pije, ale občas se u toho dost kroutí a určitě nevypije tolik, kolik běžné. Dnes mi v lékárně dali Enterol, ale lékárníce úplně nevěděla, co mi dat. Zatím jsem ji ho nedala, říkala jsem si, ze počkám ještě dnes. V pribaloven letáku stoji, ze kojenci mohou užívat jen po dohodě s lékařem, ale doktorka ma bohužel cely měsíc dovolenou. Mohu to dceři rozmichat do mléka? Trosku se bojím, abych ji nezpůsobila zacpu nebo něco nepokazila. Moc dekuji za odpověď
Dcera mela taky dost ridkou stolici okolo 3. mesice a doktorka mi rekla, at koupim enterol a dam, ze neublizi. ![]()
@DandátkoP píše:
Dcera mela taky dost ridkou stolici okolo 3. mesice a doktorka mi rekla, at koupim enterol a dam, ze neublizi.
Dekuji za odpověď. A nasypala jste obsah tobolky do mléka nebo jak jste ji ho podala?:)
Ahojky, enterol je něco jako probiotikum, přímo neléčí, spíš pomáhá srovnat střevní mikroflóru mi bylo řečeno na pohotovosti s 2 letym synem… Každopádně na průjem pro děti od narození je Sorbecta, syn to teď měl a pomohlo, je to něco jako Smecta, ale pro děti 0+ a těhotné. ![]()
Hele zkus zavolat klidně do nemocnice na dětský vysvětli a oni ti určitě poradí nebo jinému dětskému mudr, oni poradí, nám to mudr taky doporučoval, ale takhle malým dětem jsem to nedávala ![]()
Já dávala 5 měsíční dceři enterol. Měla hrozný průjem - asi co hodinu pokaděná plína vodovým průjmem. Doktorka udělala výtěr a doporučila enterol.
Není to lék jako takový, jenom to podporuje střevní mikroflóru, aby se s tím tělo vypořádalo samo.
Průjem u takhle malých dětí se vždycky řeší s pediatrem. Takže tam běžte.
Nám pomohl Tasectan duo kids. Můžou ho brát už malá miminka.
@Tomca3 píše:
Dekuji za odpověď. A nasypala jste obsah tobolky do mléka nebo jak jste ji ho podala?:)
Jooo, pridala do mlika ![]()