Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak našeho dvouletého drobka už také dohnala sedmá nemoc, která jak jsem vyčetla teď asi dost řadí.
Od pátku, tzn dnes pátý den nemůže syn vůbec polykat, ma boláky v krku a brečí ve dne v noci kdykoliv polkne. Nevidím žádné výrazné zlepšení. Mudr. nás uklidňovala že je to běžný průběh a mám jen zkoušet tlumit bolest v krku Nurofenem apod.
Jsem nešťastná z toho, že mrňouse takhle vidím a nemohu nijak pomoci
O únavě se snad ani nebudu rozepisovat. ![]()
Za jak dlouho přešla u vašich miláčků bolest v krku a mohli normálně jíst a polykat?
Je mi jasné, že je to určitě hrozně individuální, ale potřebuji nějakou jiskřičku naděje, že už to bude brzy za námi ![]()
Nepovedlo se někomu z vás od té hrozné bolesti v krku dvouletému dítěti ulevit jinak než Nurofenem?
Předem moc děkuji.
Moc asi nepotesim…u nás cca týden bodláky v puse, k tomu horečka 39.po Nurofenu se to vždy trochu zlepšilo, že děti i něco snědly a trochu vypily.je to hnusná nemoc.
Me samotnou bolelo v krku pri polykání par dnů, ty pupinky se tam jako by stěhovaly. Nejhorší bylo teplé jídlo
Poradím jen zkusit do pusy Neocide gel ještě. Dcerce zabral a urychlil hojení bolaku v puse ( my teda neměly sedmou ale klasický neštovice ale malé se právě udělaly bolaky všude v puse, jazyk, mandle, nemohla ani vodu a brečela bolestí).
Moc vám všem děkuji, už aby tomu byl konec
Zkusím ještě koupit ten Neocide gel a snad to malinko urychlí.
Zkus vychlazený šalvějový čaj. Zrovna nedávno jsem se ptala v lékárně a pro malé děti na vyplachování pusy prý nic není. Mně kdysi na afty při aftózní stomatitidě pomáhala nějaká voda s kyselinou hyaluronovou.