Stomatitida u 2letého dítěte a tantum verde

Anonymní
11.7.22 16:54

Stomatitida u 2 letého dítěte a tantum verde

Ahoj, naše 2 leté dítě má aftózní stomatitidu. Doktor nám doporučil potírání pusinky roztokem tantum verde, ale v lékárně nám to skoro nechtěli prodat že je to až od 6ti let, v příbalovém letáku to taky píšou + že vytírání je možné od 4 let. Nemám se toho bát? Máte někdo zkušenost prosím? A nepálí to dítě? :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42776
11.7.22 17:05

Dceři dávali v nemocnici v necelých 3 letech. Nepálil ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
11.7.22 17:08

Syn cucal i pastilky tantum verde, ale bylo mu šest, tak nevím no a nejvíce mu pak pomohla šalvěj - čaj jsem uvařila zchladila a tím si vyplachoval každou chvíli a to pak zabralo, nemohl se toho zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
11.7.22 17:33

Stomatitida je tak hnusná, že bych na příbalovej leták vůbec nekoukala a byla bych vděčná za jakoukoliv úlevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9776
11.7.22 17:54

Kdyžtak nějaký JuniorAngin nebo tak něco. Tantum Verde je skutečně dle výrobce až pro starší děti, při běžném užívání větší nebezpečí nehrozí (pokud nějaké vůbec je).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
11.7.22 18:29

Kdybys přišla do lékárny, tak bych ti to taky nechtěla prodat, protože legislativa… ale svýmu dítěti bych s čistým svědomím kloktat/ vytírat nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42776
11.7.22 18:33
@Pruhovaný_mýval píše:
Kdybys přišla do lékárny, tak bych ti to taky nechtěla prodat, protože legislativa… ale svýmu dítěti bych s čistým svědomím kloktat/ vytírat nechala.

Tak doktoři občas poradí/předepíší něco off-label. Já si doteď pamatuju, jak mi pro 4 letou dceru nechtěli v lékárně prodat Nurofen 100 mg pro děti v tabletách (takové ty Lipo konzistence), že jsou až od 6 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
11.7.22 18:40
@Havlova píše:
Tak doktoři občas poradí/předepíší něco off-label. Já si doteď pamatuju, jak mi pro 4 letou dceru nechtěli v lékárně prodat Nurofen 100 mg pro děti v tabletách (takové ty Lipo konzistence), že jsou až od 6 let.

Když ono je blbý to, že nějakej eventuální průšvih jde pak za tím lékárníkem, typicky se malému děcku ten prášek zaskočí, a už máš průs. er. Takže je bezpečnější krejt si záda a informovat, že fakt nevhodný pro děti a bla bla. V případě Nurofenu všichni čekáme se sepjatýma rukama, kdy konečně výrobce přeregistruje dávkování těch sirupů, aby to konečně zabíralo a nemusel se prokládat Paralenem, a furt léta nic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42776
11.7.22 18:48
@Pruhovaný_mýval píše:
Když ono je blbý to, že nějakej eventuální průšvih jde pak za tím lékárníkem, typicky se malému děcku ten prášek zaskočí, a už máš průs. er. Takže je bezpečnější krejt si záda a informovat, že fakt nevhodný pro děti a bla bla. V případě Nurofenu všichni čekáme se sepjatýma rukama, kdy konečně výrobce přeregistruje dávkování těch sirupů, aby to konečně zabíralo a nemusel se prokládat Paralenem, a furt léta nic :zed:

A proč za lékárníkem a ne za lékařem? Dcera všechny sirupy od mala zvracela, lékař doporučil ten Nurofen (já o něm nevěděla, paralen jsem čtvrtila - byl naštěstí ještě ten kulatý).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
11.7.22 19:02
@Havlova píše:
A proč za lékárníkem a ne za lékařem? Dcera všechny sirupy od mala zvracela, lékař doporučil ten Nurofen (já o něm nevěděla, paralen jsem čtvrtila - byl naštěstí ještě ten kulatý).

Tak může to jít i za lékařem, ale neexistuje důkaz kromě receptu, že ten lékař ten lék skutečně doporučil, takže v případě soudu je to pak tvrzení proti tvrzení :nevim: takže logicky to zůstane viset u toho, kdo ten lék prokazatelně distribuoval - lékárník. Ono je to v podstatě spíš teoretická věc, o žádným takovým soudu reálně nevím, ale představ si, že máš dvě varianty léčby, jednu oficiálně schválenou a druhou ne, tak logicky se snažíš procpat tu schválenou, a když už to jó neprotlačíš, tak holt informuješ, že nevhodný, napíšeš na krabičku a jsi z obliga. Ale ono to je celý docela složitý a mnohdy fakt naprosto nelogický, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
11.7.22 19:06

Mne v lékárně nechtěli prodat pro 3.5 lety dítě zovirax na opar :roll:

• Citovat
  • Upravit
3155
11.7.22 19:20

Tak neříkejte pro jak starý dítě to máte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.22 21:41
@Petula306 píše:
Tak neříkejte pro jak starý dítě to máte :nevim:
:mrgreen: rada dobrá, ale trochu mimo, jde mi o to jestli to 2 letému nějak neuškodí když se tím může vytírat až od 4 let, a jak to tak malé dítě snáší. Jinak bych si samozřejmě poradila :D
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.22 21:43
@Doctus píše:
Kdyžtak nějaký JuniorAngin nebo tak něco. Tantum Verde je skutečně dle výrobce až pro starší děti, při běžném užívání větší nebezpečí nehrozí (pokud nějaké vůbec je).

Nevím proč mi pediatr teda doporučil tantum jestli existuje něco stejného vhodné pro děti :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.22 21:45
@Petula306 píše:
Stomatitida je tak hnusná, že bych na příbalovej leták vůbec nekoukala a byla bych vděčná za jakoukoliv úlevu.

To je pravda :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí