Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Almira-Alm
tak to máš ještě čas…a čekáš první nebo už máš nějaký přírustek doma?
To brzo-pozdě má svoje opodstatnění. Když porod ještě není pořádně rozjetý, tak může epidurál porod zbrzdit případně úplně zastavit. Když už je porod rozjetý hodně a počítá se, že už brzy se půjde tlačit, tak ho taky nechtějí dávat, protože hodně maminek při epi není schopno aktivně tlačit. Řekla bych, že optimální na podání je tak při 3-4cm otevření maximálně do 6cm, od těch cca 7cm se porod už často hodně zrychlí a účinek epi by trval až do tlačení.
Před časem jsem tu četla tuším od nějaké PA, co žije v Kanadě, že tam ženský běžně tlačí hodinu až dvě a že skoro všechny tam mají epi, takže to asi vážně souvisí
Tak Podolí bych se určitě nebála, tam je to bezplatné a dávají ho opravdu každému kdo si řekne, to vím jistě
@Lin25 No nejsem si jista. Obe kamaradky tam rodili letos a nedostali ho. Chteli ho, ale meli smulu. Prej bylo pozde.. Jedna z kamaradek byla na 3cm a PA ji rekla, ze az bude na 4cm, ze ji ho daji a odesla. Vratila se za 50min, kdyz uz kamaradka byla otevrena na 9cm coz uz logicky nemelo vyznam, ale prijde mi, ze ho umyslne nedavaji jen, aby ho usetrili
Kdyby ho zpoplatnili tak se muzou pretrhnout
@wewen no nevím, jestli za ty dva roky třeba nezměnili přístup, ale mě ho PA teda doslova vnucovala pokaždé když otevřela dveře. A když jsem nakonec uznala, že to bez něj nedám, tak jsem blbá ještě musela čekat hodinu na testy. Dávali mi ho, když jsem byla na šest a za dvě hoďky jsem to měla za sebou.
Příště si o něj řeknu už na vrátnici ![]()
No, ja si o nej rekla uz na prijmu a stejne jsem mela smulu
a rodila jsem srpen 2011.
Tak doufam, ze letos mi ho daji ![]()
Nerodilas nahodou v prvni pulce mesice, nez vycerpali zasoby??
Dost zvazuju jit rodit z Pidoli k Apolinari… Tam ho maji na rozdavani
myslim to vazne! ![]()
@wewen píše:
@Lin25 No nejsem si jista. Obe kamaradky tam rodili letos a nedostali ho. Chteli ho, ale meli smulu. Prej bylo pozde.. Jedna z kamaradek byla na 3cm a PA ji rekla, ze az bude na 4cm, ze ji ho daji a odesla. Vratila se za 50min, kdyz uz kamaradka byla otevrena na 9cm coz uz logicky nemelo vyznam, ale prijde mi, ze ho umyslne nedavaji jen, aby ho usetriliKdyby ho zpoplatnili tak se muzou pretrhnout
Mam stejnou zkusenost!! PA vedela, ze ho chci a vzdy zmizela treba na hodinu a ten spravny cas, neohlidala.
Prijde mi, ze ho nedavaji zamerne. Jinak by snad ty testy mohli udelat uz v dobe, kdy je jeste brzy, aby vysledky meli vcas a ne ve chvili, kdy uz je pozde, ne??
Vim, ze u Apolinare jej spis vnucuji, ale v Podoli jej, co vim, dostalo fakt minimum zenskych…
@wewen píše:
Dost zvazuju jit rodit z Pidoli k Apolinari… Tam ho maji na rozdavanimyslim to vazne!
Me kvuli tomu Apolinar taky lakal, ale zase si neumim predstavit hekarnu bez chlapa a spolecne sprchy a wc ![]()
Mozna ho u Ap. davaji taky proto, ze by se na sale, oddelenem jen prepazkou zenske rvouci bolesti vzajemne stresovaly ![]()
@wewen píše:
Dost zvazuju jit rodit z Pidoli k Apolinari… Tam ho maji na rozdavanimyslim to vazne!
Kdy mas termin??
@kuti Za 4 tydny… Potrebuju to max. ovlivnit, aby moje JA moc netrpelo ![]()
@kuti Za 4 tydny… Potrebuju to max. ovlivnit, aby moje JA moc netrpelo ![]()
@Gladys píše:
To brzo-pozdě má svoje opodstatnění. Když porod ještě není pořádně rozjetý, tak může epidurál porod zbrzdit případně úplně zastavit. Když už je porod rozjetý hodně a počítá se, že už brzy se půjde tlačit, tak ho taky nechtějí dávat, protože hodně maminek při epi není schopno aktivně tlačit. Řekla bych, že optimální na podání je tak při 3-4cm otevření maximálně do 6cm, od těch cca 7cm se porod už často hodně zrychlí a účinek epi by trval až do tlačení.Před časem jsem tu četla tuším od nějaké PA, co žije v Kanadě, že tam ženský běžně tlačí hodinu až dvě a že skoro všechny tam mají epi, takže to asi vážně souvisí
Za morem maji asi k porodu celkove jiny pristup. Znama, co rodila v US mi rikala, ze tam 99% holek porodi bez nastrihu, coz je u nas spis rarita. Ja osobne znam takovou jen jednu ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.