Porodnice Ostrava názory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
193
8.2.13 13:33

Porodnice Ostrava názory

Zdravím,
sice mám ještě pár měsícu čas..:) ale chtěla bych slyšet názory na konkretní porodnice v Ostravě. Hlavně na císařský řez ten asi podstoupím..:)
Díky za info ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1228
8.2.13 14:05

Tak já jsem rodila v Ov-Porubě, císařem (ale akutním). Péče po císaři na JIP je skvělá, fakt se starají, milé sestry atd…k oddělení šestinedělí bych však kritikou nešetřila. Sestry mazec (hlavně ty děcké), neochotné poradit, bez úsměvu a hlavně všechno hooodně uspěchané!!! To mi vadilo ze všeho nejvíc. Asi je to tím, že se tam rodí dost dětí a ty sestry stoleté už to nebaví po tisickráté opakovat (a některé matky jsou fakt buď na hlavu nebo v depresi) a tak se s tím prostě neštvou…ale je to o lidech, můžeš chytnout dobrý personál. Co se týče odbornosti doktorů, tak jsou na tom ale velmi dobře…jizvu mám krásnou a doktoři jsou fakt zkušení. Celkově jsem ale slyšela více chvály na porodnici Ov-Vítkovice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
8.2.13 14:08

@verciceek : a jak je to když jsi na JIPU prckoně ti dovezou co 3hod??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katka379
8.2.13 14:11

Ahojky, rodila jsem ve Vítkovicích, ale ne císařem. Personál na porodním skvělý, dětské sestry skvělé, sestry na šestinedělí asi až na 1-2 méně přívětivé (ale ne vyloženě nepříjemné) taky super. Takže za mně Vítkovice - dost podporují kojení, věnují se mamkám, novorozenecké sestry moc hodné, trpělivé, lékaři taky fajn - i dětští i na šestinedělí. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
5868
8.2.13 14:12

Ahoj ja rodila akutnim cisarem ve Vitkovicich a musim rict - za me super pristup…po cisari jsem nelezela na jip, ale na pooper. pokoji, malou mi donesli ukazat na sale a pak kdyz mne privezli na pokoj… a po 3 hod se me ptali, zda ji chci donest nebo zda chci odpocivat.. na oddeleni sestinedeli a ani na detske sestry si nemohu stezovat, vsude jsem se setkala s profesionalnim pristupem - vzdy byly vlidne a ochotne… takze zanme Vitkovice ANO!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
8.2.13 14:13

Já jsem v Porubě rodila plánovaným císařemm, byla jsem se vším i všemi moc spokojená, příště bych volila stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
8.2.13 14:14

No podle toho jak komu. Mě se malá napila při porodu plodovky, takže dalších 24 h po porodu prozvracela. Byly se mnou další 2 maminky, ale ty zas měly děti v inkubátorech, takže taky jim je nedovezly. Co však bylo zvláštní, já jsem malou viděla až další den po porodu a to jsem si o to 2× řekla…Ale je pravdou, že v těch bolestech jsem nechtěla vidět nikoho a byla jsem ráda, že jí nemusím přikládat. Přiložila jsem jí v podstatě až za 30 h po porodu a mléko se spustilo 3.den a kojila jsem 10 měs., takže to na to nemělo vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
8.2.13 14:17

Za mě určitě Poruba. Mám za sebou akutní i plánovaný CS. Je to jediná z nemocnic, která má vybavenou neonatologii, takže pokud by s mimi něco bylo špatně, přeběhnou chodbu a je v nejlepších rukách. Pokud je něco špatně ve Vítk. nebo Fifejdách, veze sanitka miminko do Poruby a to je o desítkách minut. A mohlo by být i pozdě. Na tohle jsem hleděla v prvé řadě. Oba CS v pohodě, já si personál nemůžu vynachválit. Když se člověk chová slušně, slušně poprosí a nechová se jak na hotelu, tak jsou sestřičky ochotné a i milé. To chování které jsem zažila od některých mamin bylo nehorázné a vůbec se těm sestrám někdy nedivím. Ale jak říkám, když člověk používá slovo prosím a děkuji a úsměv, tak je vše ok:-). Dokoři mladí ale špičkoví. Pro mě Poruba špička mezi porodnicemi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
8.2.13 14:24
@verciceek píše:
Tak já jsem rodila v Ov-Porubě, císařem (ale akutním). Péče po císaři na JIP je skvělá, fakt se starají, milé sestry atd…k oddělení šestinedělí bych však kritikou nešetřila. Sestry mazec (hlavně ty děcké), neochotné poradit, bez úsměvu a hlavně všechno hooodně uspěchané!!! To mi vadilo ze všeho nejvíc. Asi je to tím, že se tam rodí dost dětí a ty sestry stoleté už to nebaví po tisickráté opakovat (a některé matky jsou fakt buď na hlavu nebo v depresi) a tak se s tím prostě neštvou…ale je to o lidech, můžeš chytnout dobrý personál. Co se týče odbornosti doktorů, tak jsou na tom ale velmi dobře…jizvu mám krásnou a doktoři jsou fakt zkušení. Celkově jsem ale slyšela více chvály na porodnici Ov-Vítkovice…

Souhlasím se vším (hlavně co se dětských sester týče) :zed: :zed: :zed: :zed: jen s tím rozdílem, že jsem rodila normálně! Malá se po porodu trvajícím 36 hodin narodila ve 2:12, v 5:20 mě převezli na pokoj šestinedělí (cestou jsem 2 x omdlela), 5:40 mi donesli malou a starejte se, což o to, že jsem nebyla schopná se zvednout z postele jak se mi motala hlava. Hlavní bylo ke všemu podepsat edukační záznam. Ukázka koupání trvala 2 minuty se vším všudy (uprostřed návštěvní doby :nevim: ), to že nemám mléko jsem jim musela názorně ukázat (pokaždé mi sestra tak zmáčkla bradavku, že jsem bolestí skoro brečela a pak teprve konstatovala, že fakt není a můžu malou dokrmit UM a o které jsem musela co 2 hodiny DOSLOVA prosit a odpověď „kolik toho zase chcete!“.
V žádném případě nesouhlasím s tím, že úsměv a prosím na ně platí, jsem zdravotní sestra ve stejné nemocnici a ke zdravotníkům mám úctu a chovám se nadmíru slušně, ale toto nemělo celkově obdoby, tak zhnusená přístupem sester jsem ještě nebyla! Na obranu těch asi 2,které byly zlaté musím napsat, že ne všechny byly protivné a neochotné. Personál porodních sálů skvělý, lékaři odborně na úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamina000
8.2.13 15:21

Já rodila 2× plánovaným SC na Fifejdách a super, jak na sále (spinál), tak na JIP i na šestinedělí. Díky plánovanému termínu na mě vyšel pokaždé nadstandard, takže super. Jizva skoro žádná.

• Citovat
  • Upravit
398
8.2.13 19:42

Já rodila ve Vítkovicích, a byla jsme se vším maximálně spokojená. :palec: Mohu doporučit, a příště jen a jen tam! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.2.13 21:24

Já rodila teď v lednu ve |Vítkovicích, taky plánovaný císař a vše naprosto skvělé..od setřiček, přes doktory a studentky opravdu bomba..příště jedine vitkovice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
9.2.13 21:25

@Raduss25 a jak je to po císaři na té JIP..prcka ti dováželi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
9.2.13 22:12

No já jsem na žádne JIP nebyla..prijali me rano v 6 hodin, to me odvezli na pokoj, tam jsemse prevlikla a pak me prevezli na porodní, tam jsem byla docela dlouho to zamnou chodili asistentky poslouchali malemu srdicko noa pak prisel i doktor, strcil do me prsty a odesel :D potom me presunuli do jineho boxu a tam uz jsem zustala a jak bezel cas postupne me pripravovali, napichli kapacku, pozdeji nacevkovali no a kolem 3 prisel muj doktor ktery mel cisar provadet, tomu to nejakou dobu trvalo nez se pripravil A asi kolem pul 4 me odvazeli na sal to uz jsme byla naha jen s plachtou a se vsema tema hadickama, pak nasledovala ta anestezie, vubec to nebolelo,(ja tedy nevim jestli budes ve spinalu jako ja a nebo v celkove narkoze)ale uz na me dolehl strach jak se to vsude kolem me hemzilo tema zelenyma habitama, ale vsichni byli opravdu mili a prijemni..no pichli mi do patere anestezii polozili me a pak uz citis takove mravenceni a pak uz necitis nic :) jen komunikujes s partnerem ktery ti sedi u hlavy a doktory kolem, kteri se te ptaji jak se citis..ja to mela trosku divoke, anestezie mi zabrala vic nez mela takze jsem nemohla moc hybat rukama a spatne se mi dychalo takze jsem jen koulila ocima, ale nic hrozneho…to vse trvalo asi 10 minut..najednou jsme ucitila takovy tlak jak maleho vytahli a pak uz jsem jen slysela sveho doktora jak na me vola |Radus kouknete mate krasneho zdraveho chlapecka, drzel mi ho nad hlavou jako kus hoveziho, kapala z neho krev, ale vubec nebyl tak osklivy jako deti po normalnim porodu :palec: tims se nechci nikoho dotknout(ale deti po cisari nejsou tak pomackane a vubec vsak uvidis),na to do smrti nezapomenu bomba, to uz jsem vedela ze jsem mama..no pak sel tatinek maleho fotit tocit a popsat a me zatim sili, byla to rychlovka, maly se narodil 15:56 takze opravdu otazka 15 minut..a pak me soupli na postel a prevezli me na pokoj kde jsou maminky po cisari zadna JIPka, tam byl semnou i partner, jak anestezie ustava tak to neni nic pekneho samozdrejme to boli, je to operace, takze ti tady nebudu lhat, ale neni to nic co se neda vydrzet, neposlouchej maminy ktere tvrdi ze cisar uz nikdy vic, ja i kdyz jsem to mela horsi nez to byva bych do toho sla znovu, planovany cisar je nejbezpecnejsi porod vubec..hlavne pro mimi..asi po 3 hodinach mi maleho donesli konecne jsem ho mela v naruci a byla jsem nejstastnejsi na svete i kdyz me bolel kazdy pohyb…je to krasa nepopsatelny pocit radosti a stesti..nechali nam ho ponunat asi tak pres hodinu a pak miho odnesli, at si odpocinu, to jsem poslala tatinka domu at tam nesedi, kdyz stejne budu mimoň :) no a pres noc me chodila kontrolovat sestricka, byla supr, qkorad s toho budes mit gulas protoze se tam stridaji po 12 hodinach takze jakmile si na nekoho zvyknes uz je tam zase nekdo jiny, ale vsichni jssou fajn..no a rano nabehly studentky ze mi pomuzou do sprchy, ja jsem ale hrozna takze jsem chtela vsechno sama, to prvni zvednnuti je hrozne, ale musis to rozchodit, bude ti spatne a nevim co vsechno ale musim…cim driv vztanes a budes chodit tim driv budes v pohode..kdyz jsem se osprchovala (trvalo mi to strasne dlouho :D ) tak me odvezli uz na muj pokoj, mela jsem nadstandart, chtela jsem klid..ten prvni den po porodu mi nosili jidlop piti a porad se ptali jestli se citim dobre, a pokud budes chtit daji ti injekci proti bolesti, ja si ji vzala, ale pak uz jsem od bolesti nic nechtela, protoze to sice bolelo ale nedalo se to srovnat s tim pred tim…maleho mi nosili a neustale miho prikladali k prsu(on ho al enechtel, mam na prd bradavky a stejne se mi neudelalo mleko)nechavali mito asi pres hodinu pak ho vzdy odnesli, mam pocit ze mi ho nosili co 3 hodiny i v noci, jak ho vzdycky odnesli bylo mi hrozne takjsem si ho uz chtela 2 den nechat u sebe, tak mi ho dali samozdrejme s prednaskou jak se o mimmi starat atd..no a uzto bylo na me, nekojila jsem tak jsem volala na prikrmy a maleho krmila pres strikacku :) jezisii ja jsem se ti tady rozepsala to te mozna ani nezajima :D promin ale uplne jsem si to pripomnela 7.2 to byl presne mesic vis ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
9.2.13 22:25

Ja to mela da se rict na chlup stejne jako @Raduss25 ..akorat ze s akutnim cisarem a mala se narodila v 15.54:-) ale v zari :-). jako vitkovice jsou fakt super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková