Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
rodila jsem v Podolí 25.v měsíci a přesto, že jsem si 3× řekla o epidurál, nedali mi ho (nejdřív bylo moc brzy a pak moc pozdě). Navíc jsem mezi personálem zaslechla, že si někdo jiný také říkal o epidurál a odpověď byla „už ho dávat nemáme, dej jí něco jiného“.
Tak mě napadlo, jestli nemají porodnice určitý počet dávek na měsíc a koncem měsíce jej nešetří na komplikované porody a nedávají jej na žádost každému.
Znám holku co v Podolí rodila 2×. Oba porody poslední týden v měsíci a bez epidurálu.
Jak jste na tom vy? Dostaly jste ho i koncem měsíce bez problémů? Čekám 2.dítě, opět koncem měsíce, zvažuji jestli raději nerodit u Apolináře.
Děkuji za vaše zkušenosti.
No nevím.. U nás (Havlíčkův Brod) se za epidural platí 1600kč - byli by sami proti sobě, kdyby ho nechtěli dávat.. ![]()
To se mi nezdá.. Já rodila v Motole taky koncem měsíce a nabídli mi ho sami.. Nakonec jsem jim byla vděčná, protože mě teda porod okamžitě rozjel - byla jsem dvě hodiny na 4 cm, pořád žádná změna a po epi jsem byla okamžitě na 8 cm a začaly tlaky na konečník.. Porodila jsem ani ne půl hodiny po aplikaci.. Spíš tu hodně čítám, že porod spíš zbrzdí (u mě teda fakt ne) možná proto jsou opatrnější ![]()
To bude nějaká blbost. Kamarádka ho v Podolí taky nedostala a rodila 12.v měsíci. Spíš to bude přístupem porodnice k epiduralu. Já třeba v porodnici podepisovala papíry, kde bylo, že není na přání, pouze dle doporučení lékaře.
@Almira-Alm
Ahoj, já se chystám rodit v H. B koncem března…mám kamarádku, která epi. dostala dokonce dvakrát, protože to dlouho trvalo a neplatila vůbec nic. Je to sice už před 2 roky…tak nevím. Já se spoléhám na to, že mi ho kyžtak taky dají…ale platit za to, to se mi nechce ![]()
Já jsem rodila v Podolí před dvěma lety 22. ledna a od začátku mi nabízeli epidurál, dokonce mi přišlo, že mi ho až nutí a nakonec jsem si o něj řekla sama a dostala jsem ho, takže to si fakt nemyslím. Spíš jestli třeba neměli volného anesteziologa ![]()
Taky je možné, že jsi měla štěstí na službu, která je proti epidurálu.
Dělá to na mě ten dojem. Po prvním porodu jsem byla na pokoji s maminou, co ho taky nedostala. Nejdřív protože bylo brzy a pak najednou už pozdě. A doktor co tam byl, se netajil tím, že se snaží epidurálu za každou cenu vyhnout. Ale bylo to v jiné porodnici. ![]()
@stui Já ho tedy nechci tak jsem se po tom moc nepídila ale na kurzu říkali, že je to nadstandartní služba, stojí 1600 a platí se to ještě než to podají takže kdyžtak si máme vzít peníze ssebou.. Noo a v ceně je 3× aplikace po dvou hodinách jestli jsem to pochopila dobře ale o té ceně mluvili 100%!
Spolubydla z porodky rodila 31. vecer a dostala ho. Spis jestli ho nechteli dat, ze je pozde vzhledem k fazi porodu?
@stui píše:
@Almira-Alm
Ahoj, já se chystám rodit v H. B koncem března…mám kamarádku, která epi. dostala dokonce dvakrát, protože to dlouho trvalo a neplatila vůbec nic. Je to sice už před 2 roky…tak nevím. Já se spoléhám na to, že mi ho kyžtak taky dají…ale platit za to, to se mi nechce
No ono je rozdíl, jestli ten epidurál chce rodička hned jak přijde do porodnice, proože se „bojí“ bolestí. To je nadstandardní služba, proto se v dost nemocnicích paltí. Oproti tomu, když to navrhne lékař jako léčebný postup (třeba při nepostupujícím porodu), tak to samozřejmě platí pojišťovna.
Ahoj,
rodila jsem v Jablonci a dostala jsem 4 epiduraly a nic jsem za ne neplatila.
Já jsem rodila poprvé u Apolináře, co vím, tak tam ti ho dají uplně bez řečí. Já jsem moc velké bolesti neměla, ale i přesto, že jsem si o něj řekla, tak mi ho dali uplně v pohodě. Teď jsem zaregistrovaná v podolí a to je jediná věc, které se bojí, že si o epidurál řeknu a oni mi ho nedají…někde jsem četla, že ho tam nedávají každému kdo si řekne tak jako u apolináře. Já bych to uvítala, když mi ho píchly i Apolináře, tak jsem fakt do hodinky porodila. Mě pěkně porod rozjel a vůbec to nebolelo.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.