Epidurál koncem měsíce, Praha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
870
9.2.13 00:30

Epidurál koncem měsíce

Ahoj holky,
rodila jsem v Podolí 25.v měsíci a přesto, že jsem si 3× řekla o epidurál, nedali mi ho (nejdřív bylo moc brzy a pak moc pozdě). Navíc jsem mezi personálem zaslechla, že si někdo jiný také říkal o epidurál a odpověď byla „už ho dávat nemáme, dej jí něco jiného“.
Tak mě napadlo, jestli nemají porodnice určitý počet dávek na měsíc a koncem měsíce jej nešetří na komplikované porody a nedávají jej na žádost každému.
Znám holku co v Podolí rodila 2×. Oba porody poslední týden v měsíci a bez epidurálu.

Jak jste na tom vy? Dostaly jste ho i koncem měsíce bez problémů? Čekám 2.dítě, opět koncem měsíce, zvažuji jestli raději nerodit u Apolináře.
Děkuji za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
9.2.13 04:49

To je blbost ne??

• Citovat
  • Upravit
9989
9.2.13 05:30

No nevím.. U nás (Havlíčkův Brod) se za epidural platí 1600kč - byli by sami proti sobě, kdyby ho nechtěli dávat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.2.13 07:28

To se mi nezdá.. Já rodila v Motole taky koncem měsíce a nabídli mi ho sami.. Nakonec jsem jim byla vděčná, protože mě teda porod okamžitě rozjel - byla jsem dvě hodiny na 4 cm, pořád žádná změna a po epi jsem byla okamžitě na 8 cm a začaly tlaky na konečník.. Porodila jsem ani ne půl hodiny po aplikaci.. Spíš tu hodně čítám, že porod spíš zbrzdí (u mě teda fakt ne) možná proto jsou opatrnější :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.2.13 07:41

To bude nějaká blbost. Kamarádka ho v Podolí taky nedostala a rodila 12.v měsíci. Spíš to bude přístupem porodnice k epiduralu. Já třeba v porodnici podepisovala papíry, kde bylo, že není na přání, pouze dle doporučení lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
9.2.13 08:19

@Almira-Alm
Ahoj, já se chystám rodit v H. B koncem března…mám kamarádku, která epi. dostala dokonce dvakrát, protože to dlouho trvalo a neplatila vůbec nic. Je to sice už před 2 roky…tak nevím. Já se spoléhám na to, že mi ho kyžtak taky dají…ale platit za to, to se mi nechce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
9.2.13 08:33

Já jsem rodila v Podolí před dvěma lety 22. ledna a od začátku mi nabízeli epidurál, dokonce mi přišlo, že mi ho až nutí a nakonec jsem si o něj řekla sama a dostala jsem ho, takže to si fakt nemyslím. Spíš jestli třeba neměli volného anesteziologa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2028
9.2.13 08:43

Taky je možné, že jsi měla štěstí na službu, která je proti epidurálu. :nevim: Dělá to na mě ten dojem. Po prvním porodu jsem byla na pokoji s maminou, co ho taky nedostala. Nejdřív protože bylo brzy a pak najednou už pozdě. A doktor co tam byl, se netajil tím, že se snaží epidurálu za každou cenu vyhnout. Ale bylo to v jiné porodnici. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.2.13 08:45

@stui Já ho tedy nechci tak jsem se po tom moc nepídila ale na kurzu říkali, že je to nadstandartní služba, stojí 1600 a platí se to ještě než to podají takže kdyžtak si máme vzít peníze ssebou.. Noo a v ceně je 3× aplikace po dvou hodinách jestli jsem to pochopila dobře ale o té ceně mluvili 100%!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
9.2.13 08:46

Spolubydla z porodky rodila 31. vecer a dostala ho. Spis jestli ho nechteli dat, ze je pozde vzhledem k fazi porodu?

• Citovat
  • Upravit
1166
9.2.13 08:57
@stui píše:
@Almira-Alm
Ahoj, já se chystám rodit v H. B koncem března…mám kamarádku, která epi. dostala dokonce dvakrát, protože to dlouho trvalo a neplatila vůbec nic. Je to sice už před 2 roky…tak nevím. Já se spoléhám na to, že mi ho kyžtak taky dají…ale platit za to, to se mi nechce :think:

No ono je rozdíl, jestli ten epidurál chce rodička hned jak přijde do porodnice, proože se „bojí“ bolestí. To je nadstandardní služba, proto se v dost nemocnicích paltí. Oproti tomu, když to navrhne lékař jako léčebný postup (třeba při nepostupujícím porodu), tak to samozřejmě platí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
9.2.13 09:01

Ahoj,
rodila jsem v Jablonci a dostala jsem 4 epiduraly a nic jsem za ne neplatila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
9.2.13 09:17

Já jsem rodila poprvé u Apolináře, co vím, tak tam ti ho dají uplně bez řečí. Já jsem moc velké bolesti neměla, ale i přesto, že jsem si o něj řekla, tak mi ho dali uplně v pohodě. Teď jsem zaregistrovaná v podolí a to je jediná věc, které se bojí, že si o epidurál řeknu a oni mi ho nedají…někde jsem četla, že ho tam nedávají každému kdo si řekne tak jako u apolináře. Já bych to uvítala, když mi ho píchly i Apolináře, tak jsem fakt do hodinky porodila. Mě pěkně porod rozjel a vůbec to nebolelo.

• Citovat
  • Upravit
44
9.2.13 09:27

@Almira-Alm
aha :think: tak to já nevěděla. Kdy máš TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.2.13 09:29

@stui Až v květnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková