Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda je možné letět letadlem i s epilepsií? Jednalo by se o krátký let, doktora se zeptám samozřejmě, i když to je takový ňouma,
Prosím odpovídat věcně a zanechat anonym, citlivé informace, nechci aby se to spojovalo s mým nickem
Zajdi si ke svému lékaři teď ti poradí nejlépe.
@Pudloslava ahoj, doufala jsem, ze napises ty, od doktora jsem nikdy nic neslysela ale vylekal me internet,
leky si beru samozrejme do prirucniho zavazadla, personal informovat budu, bude se mnou rodina, takze oni uz kdyztak vedi co a jak
@Anonymní píše:
@Pudloslava ahoj, doufala jsem, ze napises ty, od doktora jsem nikdy nic neslysela ale vylekal me internet,![]()
leky si beru samozrejme do prirucniho zavazadla, personal informovat budu, bude se mnou rodina, takze oni uz kdyztak vedi co a jak
pravidelne uzivanou medikaci snad ani nepotrebujes, pokud neletis pres dobu, kdy je mas brat. A sos medikaci si malokdo stihne vzit, ty poznas, ze to na Tebe jde?
Riziko zachvatu proste je, ale na zachvat zase neunmres, jen z toho bude desny halo, vsichni se vydesej, bude nouzove pristani…
S tim nic nenadelas, to se ti muze stat kdekoli.
@Pudloslava píše:
pravidelne uzivanou medikaci snad ani nepotrebujes, pokud neletis pres dobu, kdy je mas brat. A sos medikaci si malokdo stihne vzit, ty poznas, ze to na Tebe jde?
Riziko zachvatu proste je, ale na zachvat zase neunmres, jen z toho bude desny halo, vsichni se vydesej, bude nouzove pristani…S tim nic nenadelas, to se ti muze stat kdekoli.
Proc ji desis? Proc by kvuli epilepsii muselo letadlo nouzove pristat??
@Anonymni Leky si samozrejme vem vsechny, co uzivas, personal muzes a nemusis informovat, pokud sebou budes mit nekoho, kdo by se o tebe postaral behem pripadneho zachvatu (snad ne), tak bych se vubec nebala.
Nějak mi uniká smysl této diskuze, když ošetřující lékař let zakáže, tak co? Zakladatelka se odvolá na tuto poradnu a poletí? Když lékař cestu povolí, tak co?
@twinkletwinkle píše:
Proc ji desis? Proc by kvuli epilepsii muselo letadlo nouzove pristat??
@Anonymni Leky si samozrejme vem vsechny, co uzivas, personal muzes a nemusis informovat, pokud sebou budes mit nekoho, kdo by se o tebe postaral behem pripadneho zachvatu (snad ne), tak bych se vubec nebala.
ne pro epilepsii, ale kdyby byl nahodou zachvat - to vis, ze by pristali, on ma z toho kazdej desnej des, ikdyz uplne zbytecne.
Mozna kdyz tam bude ta rodina, tak ta je muze presvedcit, ze o nic nejde.
Příspěvek upraven 11.06.18 v 15:36
@Luboš P píše:
Nějak mi uniká smysl této diskuze, když ošetřující lékař let zakáže, tak co? Zakladatelka se odvolá na tuto poradnu a poletí? Když lékař cestu povolí, tak co?
nezakaze
@Pudloslava píše:
ne pro epilepsii, ale kdyby byl nahodou zachvat - to vis, ze by pristali, on ma z toho kazdej desnej des, ikdyz uplne zbytecne.
Mozna kdyz tam bude ta rodina, tak ta je muze presvedcit, ze o nic nejde.Příspěvek upraven 11.06.18 v 15:36
Kvuli epileptickymu zachvatu se nepristava, to neni primy ohrozeni zivota… posadka ma intenzivni kurz 1. pomoci, takze vi, jak se ma chovat a ver mi, ze par epilept. zachvatu uz zazili.. stejne se toho neda moc delat, dat leky, pokud je dotycny ma (a epileptici je maj vzdy) a hlidat, aby se o neco v zachvatu nezranil. Tot vse. Je to strasidelny, ale kdo to zazil, tak uz vi..
@twinkletwinkle
ahoj, jsi letuška nebo máš tedy super znalosti??
no celkem jste mě uklidnily, myslela jsem, že budu muset zrušit dovolenou, když jsem se dočetla v jednom článku, 24 hodinovou cestu autobusem do Španělska jsem taky přežila bez problému, ale teda to bylo to nejhorší, co jsem zažila,
.
Když jsme zamlouvali dovolenou, tak jsem na to vůbec nepomyslela, že by to měl být problém, ano bude tam můj muž a moje dospělá dcera, takže si myslím, že to snad dobře dopadne
, je to dvouhodinový let
Doktora se ještě zeptám
V klidu, jsem epileptička a nic se nestalo, během letu bylo vždycky všechno OK. Léky jsem měla kromě kufru i v příručním zavazadle, kdyby se nedejbože stalo a kufr nám ztratili - na to pamatuj.
Záchvatuješ často?
@Anonymní píše:
@twinkletwinkle
ahoj, jsi letuška nebo máš tedy super znalosti??
no celkem jste mě uklidnily, myslela jsem, že budu muset zrušit dovolenou, když jsem se dočetla v jednom článku, 24 hodinovou cestu autobusem do Španělska jsem taky přežila bez problému, ale teda to bylo to nejhorší, co jsem zažila,.
Když jsme zamlouvali dovolenou, tak jsem na to vůbec nepomyslela, že by to měl být problém, ano bude tam můj muž a moje dospělá dcera, takže si myslím, že to snad dobře dopadne, je to dvouhodinový let
Doktora se ještě zeptám
Par tisic hodin a let nalitano mam:) Takze se niceho neboj! A jak pise Sibylla - leky u sebe, ne do odbavenyho kufru. Hezkou dovolenou!
@twinkletwinkle píše:
Kvuli epileptickymu zachvatu se nepristava, to neni primy ohrozeni zivota… posadka ma intenzivni kurz 1. pomoci, takze vi, jak se ma chovat a ver mi, ze par epilept. zachvatu uz zazili.. stejne se toho neda moc delat, dat leky, pokud je dotycny ma (a epileptici je maj vzdy) a hlidat, aby se o neco v zachvatu nezranil. Tot vse. Je to strasidelny, ale kdo to zazil, tak uz vi..
no tak to jsou letusky lepsi zdravotnicic, nez lekari jinych oboru, nez neurologie. Jednou k nam prekladali epileptika vicemene na noc - druhy den mel mit na ortopedii operavci, ale dostal zachvat a oni ho tam proste nemohli mit ![]()
@Pudloslava píše:
no tak to jsou letusky lepsi zdravotnicic, nez lekari jinych oboru, nez neurologie. Jednou k nam prekladali epileptika vicemene na noc - druhy den mel mit na ortopedii operavci, ale dostal zachvat a oni ho tam proste nemohli mit
Prelozit nekoho z letadla se jaksi spatne dela… A pokud se nenajde na palube lekar, tak si musi poradit sami..takze teoreticky umi od porodu az po infarkt pomoci.
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, zda je možné letět letadlem i s epilepsií? Jednalo by se o krátký let, doktora se zeptám samozřejmě, i když to je takový ňouma,
Prosím odpovídat věcně a zanechat anonym, citlivé informace, nechci aby se to spojovalo s mým nickem