Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, ráda bych zkusila balonek Epino, abych co nejvíce zamezila nástřihu. Nemáte některá zkušenosti s tímto balonkem a porodnicí Písek? Nebo i jinde v porodnicích? Stalo se vám, že jste měly „natrénováno“ a doktor vás i tak nastřihl, ačkoliv jste ho upozornily, že jste používaly právě tuto pomůcku. Některé porodní asistentky od toho odrazují, že doktor v rámci „úspory času“ provede nástřih stejně.
Díky za zkušenosti.
Žádný balónek jsem nepoužívala, hráz jsem nemasírovala a nástřih mi neudělali, ani jsem se sama nenatrhla, rodila jsem ve strakonicích, teď mám termín za 10 dnů a doufám, že to zas zvládnu bez nástřihu, a asi je na to i upozorním, že pokud to nebude opravdu nutný nástřih nechci. Ono taky asi záleží kdo zrovna bude mít službu, každý doktor má jiné zvyky
Ja bych se vykaslala na vsechny kecy o zbytecnosti a trenovala bych, me hodne pomohlo.
Sepis si nejaky porodni plan a tam napis, ze si nastrih neprejes, ze jen pokud bude nezbytne nutny, nebo se s doktorem domluv, i mu o epinu rekni.
Snaz se taky vyhnout poloze v leze.
@suik píše:
Ja bych se vykaslala na vsechny kecy o zbytecnosti a trenovala bych, me hodne pomohlo.Sepis si nejaky porodni plan a tam napis, ze si nastrih neprejes, ze jen pokud bude nezbytne nutny, nebo se s doktorem domluv, i mu o epinu rekni.
Snaz se taky vyhnout poloze v leze.
Jak to myslíš poloze vleže? Při porodu??
@esteelauder jo…
na tohle jsem nedavno narazila, docela hezky popsano: http://aperio.cz/…Zasada_5.pdf
Ahoj holky cvicila jsem s balonkem epino a pred porodem jsem byla schopna vytlacit obvod 31 cm v porodnici v pisku jsem to rikala ze jsem cvicila ale porodni asistentka i pani doktorka me presvedcili, zeje lepsi kdyz bude treba trochu nastrihnout nez se potrhat. nakonec byl nastrih nutny (maly mel obvod hlavy 35 cm prenasela jsem), ale nic hrozneho 4 stehy a hezky se to hojilo. ale balonek urcite smysl mel, protozehlavicku jsem vytlacila na tri zatlaceni. urcite cvicte i kdyby vas pak strihali, kdovi jak by to dopadlo bez cviceni…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.