Erasmus s dětmi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úplně ideální by bylo, kdyby partner mohl pracovat na dálku a jet s vámi. To by nešlo zařídit? Prarodiče hodinu a půl daleko mi ale nepřijde jako katastrofa, s tím by se dalo pracovat i bez dalšího hlídání přímo v místě pobytu. Nebo si tam holt v nouzi nejvyšší zaplatit hlídačku.
Co se týče školky, strašně záleží na adaptabilitě dětí. Třeba moje dcera může jít do kolektivu děti mluvících cizím jazykem a skoro vždycky se tam při hře nějak dorozumí. Vím i o dítěti, které dali bez předchozí znalosti jazyka do školky v cizí zemi a prý po třech měsících už ani nechtěla doma mluvit česky. Ale pak máš tisíce dětí, které nezvládnou ani obyčejnou školku doma za barákem… Tohle musíš zvážit podle toho, jaké jsou právě tvoje děti.
Jinak já jsem magor, já bych asi jela.
Jen bych počítala s možností, že se za pár týdnů může něco posrajdit a pojedete zase domů. Ale zas to není nic tak divokého, aby to vůbec nemohlo vyjít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@annali Děkuji moc za názor a za praktickou stránku věci. O dětech přemýšlím nejvíc… zřejmě to dopadne tak, že se teď přihlásím a do září se rozhodnu. Pořád je dost šance, že mě nevyberou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja som mozno niektore casti nepochopil, ale na tvojom mieste by som si skusil vyrobit najcernejsi scenar a co by to znamenalo. Teda napriklad ze dietatu sa nieco stane a v polke Erasmu sa proste budete musiet zbalit a odist domov. Co sa stane? Co ti uznaju a co budes musiet opakovat? Budes z toho mat nejake skusky navyse? Da sa opakovanie nahradit nejakymi skuskami? Umoznili by ti v najhorsom opakovat rocnik?…
Mna by proste zaujimalo co je taky ten najvacsi mozny dopad. Ak by mi to mohlo uplne zrusit moznost dostudovat tak by som do toho nesiel, ak by to znamenalo iba nejake skusky navyse, administrativu a podobne hluposti tak by som to skusil.
Deti budu mat novy zazitok a aj ked osobne povazujem tento vek za dost maly na cestovanie, tak u teba to vypada ze si to viete uzit - zhrnute: Preco nie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Erasmus v hlavním městě s pářením už jsem v minulosti zažila
Možná se zvládneš spářit i na wc mezi přednáškama, když bude tvé děti bít černý chlapećek v cizojazyčné školce.
To je ale blbej koment, co?
Prosimtě jet kam chceš, kdy chceš a s kým chceš. Jsi svobodný člověk. Holt za tebou kdyžtak zbyde potopa, o nic nejde. Ať žije egoismus
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jela hned, pokud bych měla školkové/předškolkové děti. Školáka už bych netahala na půl roku z kolektivu, ale takhle by nebylo o čem, zvlášť jestli je škola kids friendly, v rámci kampusu možnost školky… Docela se divím, že se tu nenašlo víc podpory. Jestli by tatínek jezdil na víkendy a babička na hlídání v dojezdové vzdálenosti, tak vlastně ani nevidím moc rozdíl oproti normálu doma. Snad jen ty toho budeš mít trochu víc. Já teď taky potáhnu rodinu na nějakou dobu do zahraničí, manžel tedy jede taky a bude pracovat odtamtud. Nepřijdu si kvůli tomu jako špatná matka, že dcera nebude chodit 3 měsíce do školky tady.
Zakladatelko, směle do toho, myslím, že to bude pro všechny dobrá zkušenost
a vrátit se můžeš vždycky, jen si ověř, jaké jsou podmínky předčasného ukončení erasmu. Kamarádka se kdysi potřebovala asi po měsíci ze zdravotních důvodů v rodině vrátit do ČR a umožnili jí dodělat semestr dálkově (mimochodem polská univerzita). Takže sice přišla o ten zážitek z erasmu jako takovýho, ale pro studium to důsledky nemělo. Nevím ale, jak to pak měla s financemi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@IcePlanet7 nejhorší situace může být, že bude muset být hospitalizovaná s jedním dítětem a druhé jí tam odmítnou vzít, aby tam bylo s nimi. Ale zase když má hodinu a půl daleko prarodiče, tak to taková hrůza být nemusí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sadman Haha, to jsme se zasmáli, ale donutil jsi mě podívat se, jestli jsem to fakt odeslala bez háčků, nebo správně, takže bod máš.
Teda já nevím, vy si tu všichni asi myslíte, že maminka studuje a děti trpěj, ale to fakt nebylo moje soukromý rozhodnutí lézt na magistr. Momentálně je živitel otec rodiny, ale co až nebude (moct, chtít, cokoliv), změní třeba práci nebo se já vrátím do té své po RD. Když mě budou chtít povýšit, tak bez Mgr mě prostě nepovýší. A pokud součástí toho může být tříměsíční stáž v jiném městě v jiné zemi… myslím, že v předškolním věku můžou cizí jazyk nasát hezky a máš možnost, aby tam se mnou třeba každý druhý týden byl i prarodič. Úplně chudáčky bych z nich zase nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@EmmaFrost Děkuji Ti za slova podpory a držím pěsti Vašemu pobytu.
Jo, kdyby muž měl možnost práce z domova, to by se to worldschoolingovalo s detma, ale to (ani u jednoho z nás) nepřichází v úvahu. I proto mám pocit, že je to asi jediná možnost, jak vycestovat, a to jsem doma / v ČR ráda. Ale naše škola je tak kids unfriendly, že co bych načerpala v zahraničí za inspiraci, bych se hned pokusila překlopit u nás. ![]()
Pokud jde o Erasmus, já se tenkrát vracela o týden dřív kvůli státnicím - musela jsem vracet část peněz. Předpokládám, že to bude podobné. S absolvováním předmětů to teprve budu zjišťovat. Jsou teď i nějaké hybridní možnosti studia, jak píšeš, část je fyzicky a část online. Někdy.
Jdu napsat ten mail koordinátorovi a děkuji všem za názory, z obou břehů. Až se divím, že to tak polarizuje společnosti. Možná s desátým miminem budu už jenom sedět doma a nelozit mezi lidi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Výbojka píše: Více
Prosim te, ja byl s petiletym ditetem tri mesice v Kostarice a v Paname, ale nemusel jsem tam resit chujoviny jako je skola ci skolka.
Jed kam chces, trebas do perdele:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda za nejcernejsi scénář považuju to, ze se neco stane tobě. Nehoda, hospitalizace… kdo ti v cizí zemi, kde vás nikdo nezná, vyzvedne deti ze skolky a postará se o ne x dni? Prarodiče do hodiny a pul jsou super, ale co kdyz nebudeš ve stavu, ze bys jim zavolala? Nebo skolka bude zavírat za min nez hodinu a pul? Jasne, to se nestane, ale může. Ja kdybych takhle někam s detma sama jela, tak bych chtela mit promyšlené vsechno. Co ja uz jsem musela řešit nenadalych situaci, a to jsem doma a mam sirokou rodinu a i tak to bylo složitý zařídit a mela jsem nervy v kýblu. Sama v zahraničí bych to rozhodne řešit nechtěla. Nehledě na to, ze první rok ve skole byly děti vic doma nez ve skolce, takze nejaky studium nehrozilo. Leda, ze by přednášky nebyly povinný a chodila bys jen na zkoušky, případně nejake semináře. Ja jsem z těchto důvodů nedodělala doktorát, proste mi to za to nestalo. Odjet na x měsíců do zahraničí, bez dětí vubec, s detmi to neslo zařídit tak, aby to nebyl jen jeden velkej stres a doufani, ze se nic nepo… ale to jsem ja. Nekdo je střelec, problémy řeší, az kdyz nastanou, niceho se nebojí a ma společenské a zdrave deti bez speciálních potřeb, diet a jiných libovek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi odvazna, tak to zkus. Jestli to je Nemecko, tak tam snad nevraci deti s rymou a beznym nachlazenim a kaslikem ze skolek jak u nas, tak bys to mohla dat. Navic jako na erasmaka na tebe nemusi mit tolik naroky na zkousky atd…to je fajn ta podpora rodicu, ze ta moznost je. V nejhorsim to zrusis a pojedes domu, no, to delaji erasmaci i bez deti, tak daleko to nemas. Pokud na to ta financni podpora staci, tak bys to teoreticky mohla dat. Hodne stesti a pak sem napis, jak to dopadlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proc ne, v zahranici je bezne studovat i s detmi. Mensi deti si obvykle na skolku zvykaji lip nez starsi. Dcera chodi v zahranici od 14 mesicu a zvykla si rychle, nemocna take moc neni. Jazyk tam deti rychle pochyti. Pro me by teda bylo zasadni, ze se tolik neuvidi s tatou, ale to je na vas, jak to mate nastavene.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Německo je za mě studijně často náročné, protože mnohé univerzity se dívají na Erasmáka jako na Němce, žádné úlevy, ale to vyznívá úplně opačně, než chci. Navíc hodně záleží na tom, co studuješ.
Co se týče nemocní apod., budeš mít jistě pojištění, třeba nějaký asistent? Pokud máš děti malé - jen jsem prolétla - jednak bývají plastičtější v přijetí cizího, druhak se staršími dětmi se kvůli školním povinnostem jezdí právě hůř. Protože budeš mít děti po školce, asi si neužiješ takové té pravé studentské atmosféry, ale budeš na sebe hrdá, že jsi to zvládla, že ses nebála, i to je super pro děti - vidět, že máma si věří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit