IVP ČZU - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
IVP ČZU
Ahoj holky, chci se zeptat na institut vzdělávání a poradenství… KOMBINOVANÉ STUDIUM
- dá se zvládnout AJ, i když neumím téměř ani slovo? jak probíhají cvičení AJ
- praxe 4 semestry? dá se studium zvládnout při práci? nedokážu si v praxi představit dojíždět, jezdit na zkoušky, chodit na praxi, dojíždět v pátky a brát si na to vše dovolenou
- přijímačky byly těžké?
- jaká je věková kategorie na kombi studium?
- pátky a soboty probíhají formou přednášek, nebo jsou nějaká i formou cvičení, úkolu
Vím, že nějaké diskuze tu jsou, ale nejnovější je 2020, to se mohlo hodně změnit. Budu ráda za každou reakci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Který obor se chystáte studovat? Končím 3. ročník kariérového poradenství. Ale už současní prváci mají novou akreditaci, jinak postavenou výuku i obměnu předmětů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ircav píše: Více
Hlásím se na kariérové poradenství
děkuji předem za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijímačky byly za nás jen test ze studijních předpokladů, hlásilo se nás 120, chtěli přijmout 40, nakonec nás nastupovalo tuším 53, končí nás 24. Angličtina…od nás všichni uměli, jen 2 kolegyně s ní moc nekamarádí, ale rozumí a něco zvládli i říci. Je pouze v prváku, v zimním semestru byl zápočet, v letním zkouška. Normálně se konverzuje, vyplňují se cvičení + domácí práce na zápočty + docházka. Praxe: 4 semestry, každý semestr 104 hodin povinné praxe, každá v jiném typu instituce (úřad práce, škola, firma), pouze ta 4. praxe může být opakovaná - navazuje na ni bakalářka. Z každé jsme měli jiný závěrečný výstup (např. závěrečná zpráva, zpracované kazuistiky, stínovací deník, strukturované pozorování…). Škola obvykle každých 14 dnů pátek + sobota (oboje od rána, klidně i do 17:30), přednášky i jsme si zkoušeli praktické věci, třeba sociodynamické poradenství). Jinak jsme měli poměrně dost zápočtových úkolů, zkoušky každá jiná, většina písemně, ale i praktické (např. na didaktice jsme vyučovali a přednášeli zbytku třídy). Většina přednášejících vyžaduje docházku aspoň 70 %. Někdo je přístupný náhradním úkolům za absence, někdo ne. Některé zkoušky jsou navazující, takže když nemáte třeba základní psychologii, nemůžete jít pak na zkoušku z vývojové psychologie. Věková kategorie u nás tak od 22 do přes padesát. Kolektiv v pohodě, my třeba dost spolupracujeme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ircav píše: Více
No to zní docela hrozivě… už jenom, že Vás končí polovina. Zvládá se to i při práci? Stačí dovolená? Já si studium budu muset platit, tak se bojím, že to nezvládnu při práci.
A materiály ke studiu jste dostávali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, také to jdu letos zkusit.
Nejsem z Prahy a mám to celkem daleko. Je mi 36, tak jsem na to zvědavá. ![]()
- Citovat
- Upravit
@veru666 dá se to zvládnout, ale musí ti zaměstnavatel vycházet vstříc. Nějaká skripta jsme si dobrovolně kupovali (psychologie, sociologie), ale jinak jsou materiály od přednášejících v moodlu. Spousta lidí skončila kvůli těm praxím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janinka89 píše: Více
No myslím, že to bude boj a při práci náročný, ale já vždy vidím všechno černě ![]()
Podle toho co píše Irča mám mírné obavy… Jak jsem psala musím si to zaplatit a bude to 33 000 za semestr, tak by mě hodně štvalo skončit někde v polovině, úplně na vyhazování nemám.
Ale tak ještě mě nikam nevzali, že +- 40 až 50 přijatých je docela málo, tak uvidíme, ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit