JAHODOVKA - kombinované studium - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jahodovka kombinované studium
Dobrý den, studoval jste někdo na Jahodovce dálkově? Chtěla bych letos začít studovat sociální práce ale nevím zda se to dá skloubit dobře s prací, když to do Prahy nemám blízko. A je lepší dojíždět jednou týdně na den nebo na 2 dny jednou za 14 dní? A ještě prosím dotaz, nevím zda zvládnu angličtinu, maturovala jsem z ní ale přes 20 let ji už nepoužívám. A kolik hodin týdně jste věnovali studiu? Moc díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Kiki144 píše: Více
Ahoj, nestudovala jsem, ale kdysi jsem tam byla na dni otevrenych dveri. Zvazuji prave take kombinovane studium, jako varianta mi prijde lepsi jednou za 14 dni, protoze je to myslim patek a sobota. Jinak co jsem znala par holek, co tam studovaly, tak tam byly spokojene a praxe pry super. Jinak s tou anglictinou nebudes jedina. Ja ji taky naposledy mela pred 20ti lety a ani jsem z ni nematurovala. Pred par lety jsem studovala adiktologii, kde anglictina taky byla a no problem. Mela jsem z ni i jednicku. Tak drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka píše: Více
Děkuji. A dá se zvládat práce, škola a děti? Kolik by tak mohlo zabrat času domácí učení? Vůbec si to nedokážu představit kolik hodin budu muset věnovat týdně učení. Jsem ze školy hodně dlouho, tak si myslím že to bude hodně náročné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kiki144 píše: Více
Tak to ti asi nepovím přesně, protože každý to může mít trochu jinak, ale obecně vzato bych řekla, že to jde. Já studovala kombinovaně adiktologii, výuku jsme měli tedy cca jednou za měsíc, někdy 3-4 dny, někdy méně, jednou naopak 5 dní. Záleží, jestli tě to bude bavit, mně na adiktologii prvák hodně bavil a i přesto, že mám nějaké zdravotní problémy, tak jsem kromě jednoho předmětu měla samé jedničky a na některé zkoušky jsem se učila třeba jen dva dny, na některé i jen pár hodin, na jinou zas skoro měsíc (ale ne každý den a ne celý den).
Záleží taky, jaký k tomu oboru máš vztah, jestli teď děláš něco příbuzného… já mám ze sociální práce dost praktických zkušeností a na adiktologii jsme měli zkoušku ze sociální práce, ale ta mě moc nebavila, tak právě nevím, jestli nakonec na Jahodovku ještě půjdu. Mě třeba fakt nebaví právo, ze kterého je také absolutorium, tak nevím, jestli bych si to někdy zapamatovala a asi by mi to víc času zabralo.
Taky záleží, odkud budeš dojíždět a tak, i když my na adiktologii měli i dva spolužáky ze Slovenska. Pokud bys chodila na tu výuku jednou za 14 dní pátek, sobota, tak pokud tě ty pátky nějak z práce uvolní, nebo si to napracuješ, tak to bude ok, jen počítej ale i s praxí. Teď nevím z hlavy, kolik hodin musí být u kombinované formy na VOŠ. Třeba na adiktologii jsme v prváku měli jen týden a týden (na dvou místech).
Děti nemám, mít je nemůžu, ale záleží taky, jak je máš staré, podle toho taky kdy se budeš učit - jestli večery a tak, taky jak funguje partner/rodina, jestli někdy pohlídají…Taky počítej s tím, že kromě výuky a praxí budeš jezdit na zápočty a zkoušky ve zkouškovém.
Ale jinak se neboj, jestli máš k tomuhle oboru vztah, tak za mě Jahodovka super. I když bych možná zvážila, jestli nezkusit někde Bc. kombinovaně, kdybys pak chtěla ještě třeba na Mgr.
Učení dáš určitě, my na adiktologii měli i dvě paní 57 let a jednu 60 let v ročníku.
Držím moc palce a fandí ti, ale jen upozornění, že platy sociálních pracovníků většinou nejsou moc valné, spíš je to pro hodně lidí takové poslání, ale pokud jinak vyjdete, tak za mě jsou sociální pracovníci opravdu nepostradatelní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit