Je někdo, kdo dělal autoškolu později? Je mi 28 let
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše: Více
Budˇv klidu, nikdo neočekává že budeš umět řídit, když tam půjdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šla jsem od nuly v 24-25 letech, řidičák jsem udělala na první pokus.
Ale řidič nejsem… základ je pak podle mě nepřestat po autoškole jezdit - s mým tehdejším přítelem to nešlo (normálně mi trhal volantem, když se mu zdálo, že jedu moc na pravé straně vozovky atd) a vlastní auto jsem v Praze reálně nepotřebovala celé roky. Ale teď s dětmi by se mi to občas hodilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naprosto bez problémů. Na první dobrou, v Praze v zimě.
Důležité je pak nepřestat jezdit. Já tu chybu udělala a začínala jsem pak asi po 5 letech a od té doby tedy jezdím denně a člověk se vyjezdí. Nesmíš se pak začít bát. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika9870 Tak začni řídit. Objednej si pár kondičních, koukni na pravidla - dneska jde i online.
Já taky měla vzadu děti v sedačkách. Zase člověk měl trénink hned.
Pomalu, postupně. Kousni se a jezdi. Udělej si systém a jdi do toho. ![]()
Ale chce to často jezdit. Ne že pojedeš 1× za měsíc občas. Ze začátku klidně krátké trasy to chce co nejčastěji. ![]()
Mně tam hodně pomohla ta nutnost ježdění a hlavně potřeba za každého počasí. Nešlo couvnout a člověk to musel dát, když jsem pak jezdila i 7× týdně a celkem tisíce km ročně, tak už to člověku nepřišlo vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem autoškolu v 27. Nikdy jsem auto neřídila, až poprvé v autoškole. Ostatně od toho ta autoškola je. Testy i jízdy jsem zvládla bez problémů, ale teda žiji na menším městě. Po autoškole hlavně jezdit, jezdit, jezdit. Vypadla jsem z toho na rok a potom jsem se dost bála usednout za volant.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normální učitel se divit nebude. Já za tím nikdy v životě neseděla a i tak mě hned druhou hodinu (první jsme měli trenažér na řazení) vzal z parkoviště v Praze na velkém sídlišti do provozu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No s námi taky učitel občas jel projet trasu, kterou údajně komisař rád jezdí. No tak se komisař rozhodl, že pojedeme ten den úplně jinam ![]()
Ale dobrý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše: Více
No syn teď dělá v 18 řidičák přes školu a musím říct, že je spíš výjimka, že ještě nikdy neřídil
. A učitel přistupuje ke všem stejně, prostě bez trenažéru rovnou do provozu. Jen čtvrt hodiny na parkovišti a pak do dopolední pražské špičky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdo se podivovat nebude a ikdyby, tak co? jdi do toho! ať se daří…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboj se, divit se tomu, žes nikdy neseděla za volantem může jen hlupák. Bez ŘP nemá nikdo za volantem co dělat a to ani na parkovišti. Toho bych se teda opravdu nebála. A hlavně se nechceš naučit něco jinak a pak se to v autoškole těžce odnaučovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivašot. Dělala jsem řidičák před více než 20 lety, od té doby řídím furt…naši nám naštěstí auta půjčovali a i koupili…nejraději jsem řídila sama, protože když jsem vezla třeba dědu, přesně věděl, jak je potřeba řadit v nových autech oproti jeho starému, se kterým už přestával jezdit…sama jsem se v klidu vyjezdila a jezdím denně, hlavně s dětmi…jinak trenažéry u nás teda neměli, taky jsme hned jeli do provozu, první jízdu trochu stranou a pak už normálně
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Ber to jako výhodu, že ho budeš dělat v tom věku poprvé
Dělal jsem řidičák za život několikrát, když jsem si ho rozšířoval o různé kategorie a ten největší opruz v autoškole je, když už jsi vyježděná z praxe a teď se máš přepnout na „autoškola režim“, kdy sleduješ neustále tachometr, na křižovatkách kroutíš hlavou do stran, div si ji nevykroutíš, aby instruktor (a hlavně komisař) viděl, že se správně rozhlížíš, dáváš poctivě blinkry i uprostřed Nevadské pouště, kde stovky kilometrů není žádné jiné vozidlo, zastavuješ na stopkách tak, že ti za tebou troubí, proč tam stojíš takovou dobu, atd. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mati delala v 55 letech. Jezdila do 70 let, takze v klidu. Preji hodne stesti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, chci se zeptat a mozna trosku uklidnit. Je mi 28 a prihlasila jsem se do autoskoly. V 18 jak delali vsichni, tak jsem se bala, no ted me to chytlo a rozhodla jsem se co nejdrive, protoze cim jsem starsi, tim se vice nechce zejo
je tu nekdo, kdo delal v podobnem veku a bez problemu? Zkousim si procitat ruzne testy a otazky, zda se mi to srozumitelne, ale bojim se, ze jak tam budu na ostro, neco se prepne a budu uplne marna. To same i rizeni. Nebojim se, ale nikdy jsem neridila - auto mi bohuzel nikdo nepujci ani na parkovisti
tak se chci zeptat, sli jste take od nuly, nebo jste uz neco natrenovali/ucili se. Trosku mam obavy, ze v tolika letech jsem to jeste nezkousela, ucitel se asi bude divit
muzete mi dat i nejake tipy, jak se treba zacit pripravovat, chci rychlokurz, at to nedelam pul roku..a myslim, ze cim intenzivneji a casteji budu jezdit, tim lepe a vice se naucim. Ale cim se to blizi, mam vetsi strach a nervy
i pak z naslednych zkousek a toho, ze trefim nejakeho neprijemneho komisare..
Diky a mejte se hezky