Vysoká škola - studium - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vysoká škola studium
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, kdo jste studoval první stupeň na VŠ, šli byste do toho znovu? Popřípadě jestli je jednoduší 2 obor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Zrovna tohle jsou obory, kde by se clovek neměl rozhodovat podle toho, co je jednodušší, ale podle toho, co ho baví, co chce ucit, a jak starými detmi chce pracovat…neni nic horšího nez ucitel, ktery svou praci nesnasi a nerozumí oboru, ktery učí… pokud ti jde jen o titul, jsou i jednodušší skoly.. mne by vic bavilo studovat nejaky dvojobor, ale pracuje se mi líp s menšími detmi, takze bych přežila 5 let primarky a pak zbytek života delala neco, co me bavi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite! VS som studoval v dobe ked este nebol prvy a druhy stupen, takze som studoval oboje a super. Otvorili sa mi krasne moznosti.
Na doktorat som nesiel a ak by som si mohol vybrat znovu tak neviem, zalezalo by od okolnosti/situacie/rodiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No mne je primárně jedno jak staré jsou děti. Ale chtela bych byt primárně na ZŠ, vim 100%, ze chci byt ve školství. Ale mam 2 deti a nekdo rika, ze prvni stupeň neni uplne snadný. Pak jsou tu možnosti jako specka, specka s necim..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jj745 píše: Více
Ptoto to studuje většina lidí před dětmi. Záleží jestli chceš státní ( veřejnou) nebo soukromou. To jsou úplně jiné požadavky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na první stupeň by mě ani nevzali, protože neumím zpívat a nehraju na nástroj a ani bych tam nechtěla. Mám 2. stupeň (SŠ jsem nechtěla) ČJ-RJ a na druhém stupni jsem učila jen jako zástup při studiu a nebo jen výtvarky. Na prvním jsem měla ČJ třetí třídu a s třídnictvím jsem měla ČJ, M, AJ, VV ve čtvrté třídě a v páté mi k tomu přibyla přírodověda. Vyhovuje mi ta čtvrtá a pátá třída, třetí ještě jde, první a druhou bych nedala. Ač mám druhý stupeň, osvědčila jsem se na tom prvním. Ale na druhý se po rodičovské také těším. První stupeň se dal studovat dálkově, ČJ se nedal dálkově na 2. stupeň ani na SŠ a čeština pro mě byla priorita.
Ale jsou to celkem rozdílné světy, pokud k menším dětem nemáš blízko, je blbost jít na první stupeň, i kdyby to byla ta nejlehčí škola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pro každého je jednodušší něco jiného. Jednoduché by mělo být to, co tě baví. A učit na prvním nebo druhém stupni je diametrální rozdíl. Já začala studovat, až když jsem měla děti. Ale já věděla hned, že chci matiku a… něco. A druhý stupeň.
@truelly píše: Více
Já se k této myšlence dostala, až jsem měla děti. Kolem dětí jsem se začala motat těsně po rodičáku (kroužek) a tam to ve mně začalo hlodat… a až ke čtyřicítce jsem šla studovat.
Znám více lidí, co studovalo pedagogiku před dětma (jakože normálně) a pak to buď nedělají nebo si dodělávali další předměty, protože zjistili, že to, co studovali, je vlastně nebaví…
- Citovat
- Upravit
@inkakřivák píše: Více
Ptá se na první stupeň a 2 obor bude dvojobor - tak se studuje pro 2. stupeň, většinou… a chce pracovat s dětmi a že chce být na ZŠ… pokud jsem pochopila špatně, ráda se nechám opravit.
- Citovat
- Upravit
Ano, píšete správně. Proto se ptám na zkušenosti. Ja se vyhýbám jazykům, matice a chemii. Mam střední školu pedak a těmto předmětům, jsme moc nedali… a znám spoustu lidi, co šli studovat po dětech, ja chtěla mít děti v mladém věku.🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák píše: Více
To jsou přece podle všeobecného povědomí ty nejlehčí školy
![]()
Na poradenské specce jsem si někdy připadala jak na medině, měli jsme základy snad všech důležitých oborů. Zakončených zkouškou. Úplně lehké mi to nepřišlo.
Teď se chystám ne jednooborovou psychologii, taky jsem slyšela, že nejtěžší je se tam dostat k vůli velkému zájmu na veřejné univerzitě, potom už je to dávačka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych třeba chtěla i první stupeň ale jsem muzikálně naprosto neschopná. Nehraju na nic
tak to je dost problém. Nakonec mám specku a jsem spoko. Ale pokud specku tak určitě specku a něco k tomu - mnohem snadněji se pak hledá úvazek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit