VOŠ všeobecná sestra, když nemám střední zdravotnickou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.4.26 16:25

VOŠ všeobecná sestra

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo studuje / studoval VOŠ obor všeobecná sestra, nejlépe v Mostě.
Pohrávám si s myšlenkou přihlásit se ke studiu, ale samozřejmě mám strach z toho, jak se to reálně dá zvládnout. Nemam bohužel střední zdravotnickou školu, tudíž bych na VOŠ šla opravdu jak se říká nepolíbená. Měl to někdo podobně? Byla bych ráda za jakékoli Vaše poznatky.
Popřípadě, kdyby měl někdo nějaké materiály ke studiu, opravdu ráda bych si je odkoupila.
Moc děkuji.
:) Hezký den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41785
3.4.26 16:28

Než VOŠ, lepší jít na VŠ na bakaláře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 16:44

@Havlova zeptám se asi hloupě, ale v čem je to podle Vás lepší?

• Citovat
  • Upravit
41785
3.4.26 16:52

Je to akademický titul. Můžeš z něj jít na Mgr., z Dis ne. V oblasti, kde mají skoro všichni titul se kouká na bc. lépe než na Dis. Doba a náročnost studia je stejná. Na VŠ je větší flexibilita studia než na VOŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3050
3.4.26 17:02

Souhlasím s Havlovou. Jestli máš možnost volby, jdi rovnou na Bc. Já mám DiS. Všeobecná sestra, výhledově si však budu dodělávat specializaci pro obor, ve kterém už pracuji. Na VOŠ jsem šla tehdy před lety (2010-13) kvůli tomu, že jsem potřebovala ze zdravotních důvodů studovat v místě bydliště, a u nás VŠ není. Dnes už bych to řešila jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9100
3.4.26 17:30
@Anonymní píše: Více

Taky bych šla asi na Bc. Někde lze i kombinovaně a berou i studenty, kteří nemají střední zdrávku, vím třeba o 2. LF UK v Praze, kamarádka tam chodila s gymplem a prý celkem v pohodě, na začátku měli ti ze zdravotnictví samozřejmě výhodu minimálně v praxích, ale prý se to brzy dalo dohnat a učí se tam vše od začátku. Ale záleží, jestli chceš dojíždět, případně pak chodit na denní i někde jinde a bydlet na koleji/privátu. Ale co jsem slyšela, tak dobrá výuka Bc. všeobecného ošetřovatelství je i na 3. LF UK, ale tam je snad jen denní forma studia už. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10876
3.4.26 17:48

Studovala jsem v jiném městě, ale taky nemám střední zdrávku a nebyla jsem v ročníku jediná, vsechny jsme studium zdárně ukončily. Šlo o VŠ tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 18:08

@citlivaduse mohu se zeptat, kdy jste studium ukončila? Náhodou nějaké studijní materiály nemáte? Byla bych vděčná za cokoli.
Moc děkuji.

• Citovat
  • Upravit
10876
3.4.26 18:17

Statnicovala jsem v roce 2014, letí to. Materialy asi uz nemám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41785
3.4.26 18:38

Studijní materiály (ke zkouškám z různých předmětů) jsou pro různé VŠ občas dostupné na Primát nebo Studentino. To druhé je zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
3.4.26 18:48

Ahoj,

pokud nebudeš mít ambice jít studovat MGR, tak ti vě zdravotnictví opravdu stačí VOŠka. Se střední jsi jen praktická sestra a to je ve zdravotnictví NIC, musíš tak jako tak na voš nebo vš a získat tak kvalifikaci všeobecné sestry.

Tady jen POZOR ohledně náročnosti na praxi. Jestli chceš dálkově, tak le jí tolik, že nelze splnit při jiném zaměstnání. Pokud chceš jít dálkově, tak smele do toho, praxe je hodně, ale tu ti obstará škola.

A že nemáš střední zdravku, tak to vůbec nevadí. Jde se stejně od základů. Co moje spolužačky ze střední šly na vysokou, tak říkaly, že první rok až dva houpaly nohama :mrgreen: protože se vše opakovalo. A taky říkaly, že gymplačky odpadaly nejdříve. Ne z náročnosti memorování, ale z náročnosti psychické - praxe. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3050
3.4.26 19:10

Ještě k dotazu - na té vošce jsem měla spolužačky z jiných sš - gympl, průmka, nástrojář.. nebylo to na překážku. Spíš tím, že pokračovaly po maturitě tímto zdravotnickým směrem, bylo vidět, že tu práci (praxi) dělat chtějí a dělají srdcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.26 20:09

Moc všem děkuji za Vaše reakce.
Chci se jen zeptat, praxe je náročná, to jsem pochopila. Jen prosím, jak to vypadá modelově, abych si to predstavila. V prvaku je 15 týdnu praxe, za tu dobu se musí vystřídat několik oddělení? Praxe je v kuse? Ptám se asi hloupě, ale nemám vůbec žádnou zkušenost.
:) děkuji

• Citovat
  • Upravit
10876
4.4.26 08:09

My mely souvislou praxi v zimním a letním semestru a o prázdninách. Úplně prvni praxe byla mimo nemocnici. Ja treba byla v kojeneckem ustavu a denním stacionari pro handicapovane. Další uz byla treba v LDN a pak uz interna a chirurgie. Interny a chirurgie jsme musely splnit nejvíc a pak další obory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.26 08:46

Protože DiS je k ničemu, vždy je lepší Bc, i pracovně a případně to jde dokončit na magisterské studium…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze