Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Prosím o radu od zkušených maminek „nosiček“
Mám dilema, které ergo nosítko koupit, zda kibi nebo manducu. Obě cenově podobně, podobné vlastnosti. Které je lepší? A ještě jeden dotaz. Nezhoršuje nošení stav kyčlí? Děkuji.
@rybicka1990 nekupuj, vyzkoušej.. nám třeba ani jedno nesedlo, fakt ne.. a dají se půjčit na vyzkoušení, to není problém. Každému vyhovuje něco jiného, u nás vyhrál šátek, malý v nosidlech být nechtěl ani omylem.. Jinak na kyčle je to super, u nás chválil i ortoped.
Já měla Kibi a byla jsem s ním spokojená a taky má plno hezkých vzorů
A stav kyčlí určitě nezhoršuje.
@rybicka1990 Manduca nevydrzi tak dlouho jako Kibi, ale je spousta jinych nositek. A nejlepsi by bylo vyzkouset. Mrkni na fb Nosime deti, tam holky rady poradi, jsou tam regionalni skupinky, muzes vyzkouset a jsou tam i prodejni alba a nositka za dobrou cenu.
Taky doporučuju vyzkoušet, každému sedne jiné, to je podobné jako s batohem. Mně třeba Manduca vůbec neseděla, popruhy mě tlačily do krku, bylo mi to nepohodlné. Máme Kibi a s tím jsem spokojená.
Které je lepší, se říct nedá. Obě jsou kvalitní a je to vyloženě o tom, co sedne danému člověku. Kibi by mělo vydržet déle, dá se u něj nastavit šířka mezi nožkama, ale mně třeba nesedlo a i v Manduce jsem na dovolené bez problémů odnosila tříleťáka. Manduca mi sedne jak ulitá, cítím se v ní dobře a proto mám ji. Švagrové zase sedlo víc Kibi. Chce to vyzkoušet.
O kyčla se neboj. Manduku využiješ víc od miminka, i díky novorozenecké vložce, do kiby se ti vejde dítko déle…