Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky, jedeme na dovolenou a chtěli bychom si pořídit nosítko Manduca jaké máte zkušenosti? Myslíte, že je to dobré?
Jak staré je dítko?
Zkušenost mám takovou, že pokud v ní je dítko od mimina tak pohoda… jak tam dám starší kolem 5-6m+ a nejsou na to zvyklý tak se jim tam už moc nelíbí…
Jinak syn 3m je v ní spokojenej od 3 týdnů
@Lucka8657 moje děti naopak v nosítku být nechtěli do cca 5 měsíců a pak se to zlomilo a byly spokojené
Vyjímkou byl třetí, který začal ve 3 měsících bojkotovat kočárek, ten se uvolil dřív.
Zapůjčit, vyzkoušet, hlavně v terénu, uvidíte
Ted jsme meli Manducu poprve na dovolene v Jesenikach a bylo to super. Usli jsme s ni za den max. 20 km, coz bylo asi 5 hodin (s prestavkama) a skoro cele to prospala. Krasne se nosi a neboli zada…
Ja se bojím aby si na to moc nezvykl. Chci kombinovat i kočárek ve kterém je zatím spokojený. Tak se bojím, aby se mu tam nepřestalo líbit? Co myslíte?
To si nemyslim, protoze prece jen se v te manduce nemuze hybat a to kazde mimi prestane bavit po nejake dobe ![]()
No tak uvidíme půjdeme to dneska vyzkoušet do Chica. Ale tady http://www.outdoorkids.cz/?…-!!!-manduca-softshellova-ochranna-kapsa-za-660-kc-zdarma ho majíc celkem za slušnou cenu a přidávají k tomu softshellovou ochrannou kapsa na nosítko. A myslíte, že je lepší ta lehčí nebo teplejší, že by to mohl mít i na zimu? Přece jenom když je trochu chladněji tak ho víc obleču, že?
My jsme to kupovali presne tam a mame tu lehci softhsellovou kapsu a je skvela. Ono to mimi je tam dost v teple i bez toho, protoze ty ho hrejes. Pouzili jsme kapsu v desti a ocharnila dobre a pak jsme to pouzivali jako deku, kdyz jsme meli pauzu, dobre izoluje od zeme…
No myslim, ze kdyz mimco obleces, tak to zvladnete i s tou lehci, kdezto v lete s tou teplejsi moc nepochodite, protoze byste se obe uvarily. Mimco hreje tebe a ty mimco…takze ja nevim, jak moc je zateplena, ale ja (i kdybych chtela nosit v zime) pujdu do te lehci protoze ji muzes pouzit i v lete, narozdil od te zimni.
Tak jsme byli v Kašpárku a tam nás pani odradila od Manducy, tak jsme si nakonec vybrali BabyBjörn One! A jsme z něj nadšený. Jelikož bude malého nosit i taťka, tak ta Manduca je spíš pro ženský ![]()
@Lucka8657 muzu se zeptat cim vas od Manducy odradila? Jinak nositko vypada vhodne, jen prosim nenoste celem ven, vzdy briskem k telu, jinak to nesplnuje podminky ergonomickeho noseni ![]()
Mě přišlo, že mimčo v nosítku bylo tak nějak nepohodlně. BabyBjörn mi přijde pevnější a víc se mi tam líbí, že uprostřed má i takovu „nepotící se stěnu“, že u tohoto nosítka není mimčo přímo nalepené na mém bříšku. Lepší nandavání mimča je BabyBjörn. Celková manipulace mi přišla lepší. A můj chlap má 150kg, takže i s BabyBjörnem vypadá lépe
. Další plus vidím v postranních popruhách, které jsou silnější!