Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím všechny,
holky chtěla bych se zeptat, které používáte Manducu a zároveň látkujete, mám skoro 3 měsíční holčičku a když jsem ji do Manducy poprvé nainstalovala, přišlo mi, že díky látkovkám má nožičky ve zvláštní nepřirozené poloze. Už tak jak je Manduca ergonomická, tak ty nožky jsou v té určité správné poloze, ale díky těm látkovým plenkám mi to přišlo takové, jak to říct, no nepřirozené a pro ni nepohodlné. To taky nemluvím o tom šíleném řevu, který vydávala, mám malou anarchistku
snad se jí to časem zalíbí, ale stejně, s těma plenkama ![]()
@VenBit Měla jsem obě děti výhradně v látce a nepozorovala jsem, že by posez byl jiný, než když jsem občas nosila na nahato.
Taky se mi nezdá, že by mělav látce nějakou nepřirozenou polohu
Hoď fotku.
Nemá malá široké balení? Máš jí tam správně? Jinak mě nic nenapadá. ![]()
Ahoj, potřebovala bych radu zkušenějších ![]()
Mám měsíčního syna, váží 5kg a měří 57cm, od minulého týdne ho na chvilku když pláče a já potřebuji něco dělat, dám do manducy a hned usne. Dnes jsem ho zkoušela do manducy v látkové pleně a strašně plakal, vůbec se neuklidnil, navíc když jsem ho dala do novorozenecké vložky, byl nad okrajem manducy až po ramínka. Nosí se děti v manduce v látkovkách bez mimi vložky už takto maličké? Přijde mi, že neroztáhne tolik nožičky…
@enyem
Takhle malého dávej určitě do novorozenecké vložky. Protože je v ní výš, je potřeba rozepnout zip na zádech a prodloužit záda.
Ten pláč nemusí znamenat, že mu vadí látkovka, třeba byl zrovna přetažený, měl hlad nebo něco takového. Ještě bych to zkoušela.