Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj, prosím o zhodnocení, zda dle pohledu nosím správně. Dcerka je novorozeně, patičky má na žabku pod zadečkem. Protahovat nožičky šátkem si netroufám… Spokojená tam je. Ještě - mám moby elastický a když se předkloním, šátek se trochu prověsí a dcerka se ode mě odlepí. Málo utažené? Nebo je šátek už prověšený (mám použitý po jednom dítěti)?
Děkuji za rady
.
Nic nevidim
Důležité je, aby byla symetricky, nezhroucená na jednu stranu a kulatá zádíčka. Prověšení bude elastičností šátku, ten elastik nejde dotáhnout úplně na fest.
@Bibi239 Jasně…
Nevím, ale ať ji tam dávám jak chci, přijde mi, že je trochu zešikma, jak dává hlavičku na stranu. Mi přijde, že jak se protahuje, tak mi ten zadek vytáčí do strany, no
. Kulatá záda snad má, zadeček má podkeclý a patičky pod zadečkem.
Je ještě maličká raději
http://www.youtube.com/watch?…
I mi příjde že je dost nízko. Hlavička by měla být tak vysoko aby jste mohla dát na hlavičku pusinku.
Nosila jsem v jiném nosítku, ale v tomto vedru bych takhle s dítětem nenosila..Není vidět, bála bych se že ho přehřeju, šátkem i teplem svého těla…Má vůbec dostatek vzduchu takto???
@Radanka25 Uvázala jsem ji teď večer, bo řvala jak na lesy. V šátku spí.
Já teda nejsem odborník přes šátky a podobně, nějak mě to nezaujalo a malý to nepotřeboval. Ale zdá se mi že je tam prcek mooc schovaný. Jednak to vedro a pak teda bych se bála že se udusí. Ale to je jen můj pocit ![]()
Příspěvek upraven 16.07.14 v 19:57
@Genovesa elastik nikdy nedotahnes uplne k telu s tim nepocitej. Prijde mi to vcelku ok z toho co je videt.
Trosku kroutit se bude zase nemuze byt podle pravitka ![]()
Ale ja s temihle minimimi nemam zkusenost, to jsem nosila kolibky ![]()
@Olion Ještě dodávám, že kolíbka mi moc nesedí, nějak mi přijde, že ji tam neumím nasoukat.
@Olion píše:
Je ještě maličká raději
http://www.youtube.com/watch?…
I mi příjde že je dost nízko. Hlavička by měla být tak vysoko aby jste mohla dát na hlavičku pusinku.
Takto bych dítě uvázala raději, do kolíbky, než tak malému mimču dávat nožky kolem velkého těla
@Genovesa Na fotce máte kříž s kapsou venku. Tu kapsu můžete stáhnout dolů, a nechat jen v tom kžíži.
@Olion jj souhlas ted jak to vidim asi by mohla byt vys ![]()
@Radanka25 asi stejne jako vsude
@pannda @1Katka7 vzduchu ma dost a neudusi se, ono to neni tak zle jak to vypada
![]()
@Genovesa snaž se střídat hlavičku na obě strany a zkoušej ji zajistit spíš kapsou, abys ji zbytečně nedávala hlavu příliš na stranu. Nevím, jak moc je moby elastický, ale neboj se toho a nenechávej si vůli, sice tam dítě půjde hůřnacpat, ale bude tam pevně.
A nenech se udolat na kolíbku, ta je cose týče dýchání mnohem nebezpečnější a složitější na polohování ![]()