Mimčo nechce být v šátku

44
14.7.14 13:58

mimčo nechce být v šátku

Ahoj maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu. Mám třítýdenní miminko. Ještě před porodem jsem si plánovala jak bude krásně spát v šátku, je na to přece z bříška zvyklé…No tak jsem ho už několikrát do šátku uvázala (vertikálně) a absolutně se mu to nelíbí, odtahuje se a vždycky spustí hrozný řev. :nevim: Docela by mi pomohlo, kdyby se na šátek naučil. Máte někdo podobné zkušenosti, případně tipy, jak miminko naučit, aby se mu v šátku líbilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
14.7.14 14:00

Třítýdenní je podle mě na vertikál malý, zkusila bych kolíbku a pak hned chodit nebo houpat na míči, určitě se uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.7.14 14:02

Ahoj, na tvém místě bych určitě nejdřív zkusila kolíbku. kdyby nepomohlo, tak prostě vyraž ven a po cestě by se měl uklidnit. můj druhorozený se nejdřív taky vztekal v šátku a pak jsem zkusila mu dát v tom šátku dudlík a najednou byl klid. stačilo tak 5× pak už ho nechtěl. jindy než tehdy v šátku si dudlík nevzal. ještě mě napadlo, jestli mu není horko?

Příspěvek upraven 14.07.14 v 14:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
14.7.14 14:03

Taky bych zkusila kolíbku, já když mi malý řval jak pardál a potřebovala sem ho uklidnit tak sem vázala do šátku…přitom sem se pohupovala a jakmile sem ho uvázala tak sem chodila a pohupovala se… většinou už během uvazování se začal uklidnovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
14.7.14 14:03

Já teda nejsem nosička, ale asi by mě nenapadlo dávat 3 týdenní mimino do vertikální polohy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.7.14 14:04

@Naia kolibku rozhodne :mavam: a hned vyrazit na prochazku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.7.14 14:05

@lleennttiillkkaa nekdy to nemusi byt od veci, treba u refluxu apod ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
14.7.14 14:05

@lleennttiillkkaa četla jsem že by to nemělo vadit, pokud ho opravdu správně uvážeš. je tam jako byl v bříšku skrčený do oblouku. některé děti nechtějí být v kolíbce. druhý syn se zásadně chtěl nosit jen ve vertikální poloze od začátku-těch 3 týdnů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2312
14.7.14 14:09

Já taky nosila od začátku vertikálně, malý kolébku nesnesl. A je tam dobře uvázaný? Protože si nedokážu představit to odtahování - to přece u třítýdenního nejde, mimi je tak utažené, že moc možností k pohybu nemá. Jaký máš úvaz - kříž s kapsou?
U malých miminek se ty nohy schovají do šátku, ale to asi víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19075
14.7.14 14:11

Vertikální úvaz JE vhodný i pro novorozence ;) Taky jsem tak nosila. Malá v kolíbce řvala, nehledě na to, že zrovna kolíbka je prý nejnebezpečnější vzhledem k udušení miminka ( viz nedávné případy).
Prostě zkoušejte. Některá miminka to milují, jiná ne a může se to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.7.14 14:11

Me si taky stezoval pri uvazovani, a prestal teprve, kdyz jsem se jaksepatri rozesla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
14.7.14 14:19

Taky bych rekla hlavne chodit, mne doted 15m, kdyz usne, tak jak zastavim, tak se budi.. :-)

A taky jsem od zacatku nosila ve vertikalu, hlavne mit dobre podsazeno a dotazeno.

• Citovat
  • Upravit
7009
14.7.14 14:21

Navázat a jít ven ;) První syn řval přesně na konec bloku a pak následoval výtuh :mrgreen: Ale běda jak jsem zastavila, to bylo blbý :lol:
Ale někdy nepomůže ani to, druhý syn jako mimino preferoval kočár, sice jsem ho do šátku nacpala a za určitých okolností byl ochoten to strpět, ale pokud nebyl zrovna najedený, čertvě přebalený a unavený, tak smůla, nechtěl, párkrát jsem takhle šla po ulici, mimino v klubíčku na jedný ruce, za druhou ruku dvouletýho a za náma povlával šátek, který jsem měla jak jsem vyndala dítě :lol: Takže on byl fakt nešátkový a moc se mu to nelíbilo. Prvnímu to bylo tak nějak putýnka, kde zrovna je a nosila jsem hlavně kvůli sobě a kvůli praktickému hledisku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
14.7.14 14:43

Ahoj, kolíbku určitě nee. už se od toho upustuje vzhledem k možnosti udušení. Normálně uvaž KsK (kříž s kapsou) s neroztaženými pruhy, pro miminko je lepší drží ho z boku ve správně pozici a jak píšou holky, vyraž ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
14.7.14 14:44

Zkontrolovala bych, jestli je správně uvázaný. Příp. zkusit ještě jiné úvazy…

Může mu být taky horko, takže jen do plíny a ponožek. No a pak neflákat a chodit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí