Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Allons-y Jaký kříž? Tohle je kříž s kapsou venku. Že je nízko, to už vím, příště napravím. Děkuji.
@Allons-y píše:
Elasťák není špatný, jen je prostě na novorozence, až dítko povyroste, chce to něco pevnějšího. V elasťáku jsem nosila asi do tří měsíců.
Ale ona je novorozeně. Pak mám v plánu koupit manducu nebo pevný šátek.
Jak píše @quinny, mám ho na naučení. Ještěže, není to úplně jednoduché vychytat a koupit pevný, určitě jsem s ním už šlahla
.
Našla jsem ještě tento úvaz , vypadá taky suprově. Ten ale nebude vhodný pro elastik, že?
@1Katka7 píše:
@Genovesa to chápu.. malý neplakal skoro nikdy, takže si myslím že druhé dítě bude pravý opaka myslím že budu muset najít podobné řešení
Já jsem měla s první ruce jak opice od nošení, docela si poplakala. Zatím čekám, kdy to začne u druhé a zatím moc nepláče, tak třeba… ![]()
I tak se ale šátek sem tam hodí, miminko se v něm krásně uklidní. Na ruce mi řvala tak, že se muž přišel podívat ze zahrady, co je
. V šátku zabrala okamžitě a i po vyndání spí ještě teď
.
Ahoj, já malou vázala do kolíbky když byla takový boban, ale vypadá to, že máš úvaz ok…záleží, jestli je dítě opravdu na žabičku, dát pozor na výšku kolen…ale za mě je na šátek dost vedro ![]()
Šátek utáhni, co máš jen sílu. Já se ze začátku bála, ale jak píšeš, za chvilku to trošku povolí.
A podle mě je lepší kříž s kapsou uvnitř - je lepší na utahování. Zkus ho.
Ale mě se to takhle zdá OK.
@Genovesa s kapsou uvnitř jak píše @avm3 . že je novorozeně vidím, to bylo tak do placu na ty, kterým se nezdál elasťák ![]()
@Genovesa budu zas za chytrou, kříž s kapsou uvnitř né
Podstata elastiku je, že se namotá těsně na tělo a kombinace pružnosti a váhy vecpaného dítěte vytvaruje místo pro dítě. Kříž s kapsou uvnitř se ale váže rovnou s dítětem, elastik nikdy nedotáhneš tak jako se dotahuje pevný šátek, protože už budeš mít dítětem vytvořený prostor na dítě (který tam při vázání kříže s kapsou venku není) a ještě se to natáhne vahou dítěte. Takže za chvíli skončíš s ještě volnějším úvazem. Za mě to máš v podstatě v cajku, jen si hlídat symetrii a elastik vázat fakt na tělo.
A co se týká počasí, mám syna červnového a ten mi jako miminko dal jasně najevo, že se mu v šátku nelíbí a je mu horko, pokud dítě chrní, je mu dobře (novoši potřebují teplíčko, hůř drží teplotu)
@Bibi239 Je pravda, že už první dcerka bývala svého času hodně nabalená, lidi mi vykládali, že je moc navlečená, jenže ona jinak byla zmrzlá a plakala (je koncem září). I tahle je doma ve fleecové zavince, ale máme doma zatím snesitelně. A já právě nosím doma. Šátek musím opravdu víc utahovat, měla jsem ho volněji, bála jsem se ho pevněji uvázat. Ještě se zeptám - tu hlavičku musí mít na bok, že? Nějak si nedovedu představit ji tam nacpat čelem ke mně. Spí normálně na boku, polohuju ji i tam, takže tohle by problém být neměl, strany střídám. A když ji soukám do šátku - položím ji na sebe, patičky jí přitisknu pod zadeček. To je v pořádku? Děkuju
.
@Genovesa s elastikem kapsu uvnitr asi ne. Ten je delamy na to ze navazes das dite a on se prizpusobi, nejake dotahovani je tam vcelku o nicem ![]()
Vsem hnidopichum kteri resi noseni v lete. Odnosila jsem dva novose, jednoho cervnoveho druheho cervencoveho v nejvetsich vedrech a v satku to byly nejspokojenejsi deti. Pochybuju ze zrovna v satku by se nezvladly ozvat kdyby se jim neco nezdalo, jnak byly dost narocni oba takze tak ![]()
Zase z tech deti nedelejte hadrove panenky co si nechaji vse libit ![]()
@Genovesa ano hlavu urcite na stranu. S tema patickama to moc nechapu jak to myslis, to ti urcite nekdo poradi ![]()
@1Katka7 v tom elastiku to prave moc na tesno nejde, protoze on se povoli ![]()
A obdiv nevim no. Pro me to byla u obou kluku nutnost, jedina vec co mi dovolila prezit jejich silene koliky s mit aspon chvili klidu. Ja proste jinou sanci nez nosit nedostala. Jeste jsem je teda mohla nosit na rukach, ruce jak opice a stejne to nebylo uplne ono ![]()