Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zajímalo by mne, zda prvňáčci můžou používat namísto klasického plnicího pera pero STABILO. Koupili jsme ho, ale zdá se mi, že píše strašně tlustě Tak nevím… ![]()
Taky máme pero TORNÁDO a to teda taky nepíše zrovna tence.
My máme předepsáno v seznamu do 1. třídy Tornádo, doma teda už přes rok používáme Stabilo (jen tak na kreslení, kvůli správnému držení).
Záleží na škole a učitelce. Chce to dotaz směrovat k ní. Každá učitelka něco preferuje.
Stabilo píše sice silněji, ale je to pro dítě lepší, nemá vypsanou ruku, tak se snáz skryjí nesrovnalosti a kostrbatost písma.
Mně např. vůbec nevyhovovalo Tornádo, protože se mi stalo, že zmizel zápis z papíru. Stalo se to jen jednou, ale i tak…
Příspěvek upraven 09.03.17 v 13:18
Ahoj, určitě se zeptej u učitelky, ale naše chtěla Tornádo a ted máme jen Stabilo.
Diky za nazory. Tak se teda zeptame ![]()
Doufam, ze ho budeme moct pouzivat, kdyz uz stalo tolik penez ![]()
Pokud ne v první třídě, tak ve druhé už je většinou učitelkám jedno, čím děti píšou (pokud to je pero) a ke Stabilu se dělají i nástavce s užším hrotem, ale podle mě může mít ten široký hrot klidně celý první stupeň
(První tři roky určitě)
Taky jsme řešili problém se sílou stopy pera Stabilo. V balíčku jsou tři náplně nebo jak jsem teď koukala dělají nové balení, kde jsou dvě náplně a zmizík.
V tom zaváděcím balíčku jsou náplně o síle 0,5mm proto píšou silněji, ale dají se kupovat i slabší náplně 0,3mm. Od té doby máme po problému ![]()
Aha, no my meli prave jen jednu napln. Takze dokoupime tu slabsi, dikes. ![]()
My měli do 1. třídy nařízené TORNÁDO a do druhé STABILO (trošku rozdíl v ceně)....... ![]()
Trošku nechápu některé paní učitelky.
Když se mají prvňácči učit, kde a jak to držet, dají jim do ruky pero, které je nenaučí nic
A ve druhé třídě je chtějí modrovat se správným úchopem ![]()
H-Honey píše:
Trošku nechápu některé paní učitelky.Když se mají prvňácči učit, kde a jak to držet, dají jim do ruky pero, které je nenaučí nic
A ve druhé třídě je chtějí modrovat se správným úchopem
Tak já nevím, ale v první třídě jsem měla dvě děti, obě ve škole dostávaly jako první pero Tornádo a u obou se učitelky je snažily naučit správný úchop. I jsme třeba na třídní rodičovské schůzce dostali instrukce, jak s dětmi doma trénovat „letadýlko“, jak si mají tužky uchopovat do ruky a chodit s nimi po bytě, aniž by je musely držet ![]()
Jinak tedy abych se zastala Tornáda, tak to má trojhranný úchyt, takže dětem prsty nasměruje. Asi jako běžná trojhranná pastelka.
Co se Stabila týká, koupila jsem ho starší holce do třetí třídy a mladší do první ne pero, ale tužku… ani jedna mi s ním nechtěla psát, navíc ta mladší s dysgrafickými obtížemi ho i tak dokázala držet naprosto příšerně
I když tedy starší holka jde teď do pátý a Stabilo by si přála koupit… ale asi se jí spíš líbí barevná kombinace než pero samotné, ptž to staré doma má a stejně nepoužívá.
Ahojky, tak nám také doporučila učitelka TOrnádo, i ho dostali v balíčku… ale Stabilo jsem také koupila.Maminy nyní je na Stabilo akce v Globusu, kde má stát 139,–Kč, tady v Chomutově ho ještě zlevnily, stojí 69.90Kč a Tornáda se zmizíkem za 7.90Kč, tak se podívejte u vás.Myslím že Stabilo za 70korunek je skvělej nákup, má trvanlivost až do roku 2013… to jen tak pro informaci… krásný den..