Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všichni mám 6 letou holčičku
, která jde letos do školy a ráda bych si sněkým pokecala o starostech a rodostech prvňáčků a jejich rodičích.
Už asi půl roku mám trauma jak to všechno zvládnem
,tak snad se někdo ozve a bude nás na ten školní šrumec víc ![]()
Ahoj
Já mám taky šestiletou princeznu a od září jdeme obě dvě do první třídy
Budeme soutěžit, která z nás dostane první jedničku ![]()
Mě taky nejstarší od 1. září nastupuje do první třídy.
Neboj určitě to všechno ty naše holky zvládnou.
tak my mame za sebou druhou tridu a musim rict, ze prvni tridu jsem tezko rozdychavala…
teda jako dcera ji zvladla naprosto v pohode, ale ten pocit, ze do te skoly proste MUSÍ byl alespon pro mne sileny…protoze jsem byla na MD s mladsi dcerou…
proste my si planovali hory, dovolene podle nas a ted musime podle skoly…
Ahoj, hlásím se do klubu
, taky máme doma šestiletou princeznu s aktovkou.
Ahoj, taky mám 6ti letou holčičku a myslím, že se nemusíte bát děcka to zvládnou líp než my. Už to mám jednou za sebou. Jen mě tak napadá, jak jsou velcí ti vaši prvňáčci? Dcera mi na tu aktovku připadá pořád nějaká malá
, ale je to asi jen rodičovský klam, protože jinak malá vcelku není.
Ahoj, moje dcerka také letos jde do první třídy. No, myslím že z nás dvou jsem to právě já kdo má větší obavy co a jak.
![]()
ahoj hlásím se k vám,mam sedmiletého prince,který jde také do první třídy,měl odklad.
2M píše:
Ahoj, taky mám 6ti letou holčičku a myslím, že se nemusíte bát děcka to zvládnou líp než my. Už to mám jednou za sebou. Jen mě tak napadá, jak jsou velcí ti vaši prvňáčci? Dcera mi na tu aktovku připadá pořád nějaká malá, ale je to asi jen rodičovský klam, protože jinak malá vcelku není.
Moje nemá ani 120cm(nevím přesně, změřím) a váží 18kg. Prcek, že? ![]()
Taky mám doma předškolačku. Nemůže se dočkat a já taky. Protože ty prázdniny mě ubíjí. Furt mluví.
Jediné, co mi vadí, jsou ty plánované dovolené. Ale vždy se dá něco udělat. Sestra taky děti omlouvá.
Já mám vysokou dceru. Má 132 cm a 30 kg. Nohu má 34. Takže problém, jak odnese aktovku na zádech a plnou, nemám. ![]()
ww píše:2M píše:Moje nemá ani 120cm(nevím přesně, změřím) a váží 18kg. Prcek, že?
Ahoj, taky mám 6ti letou holčičku a myslím, že se nemusíte bát děcka to zvládnou líp než my. Už to mám jednou za sebou. Jen mě tak napadá, jak jsou velcí ti vaši prvňáčci? Dcera mi na tu aktovku připadá pořád nějaká malá, ale je to asi jen rodičovský klam, protože jinak malá vcelku není.
tak to na tom jsou holky stejně, malá taky má do 120 cm
myslím. Pořád si říkám že půjde jen aktovka a dvě malý nožičky ![]()
Dcera má kolem 125cm a 19kg. A nijak se mi nezdá, že by se pod aktovkou ztrácela. Spíš že to má do školy hodně daleko ![]()
Dcera má 115 cm a 18,5 kg, aktovku jsem koupila lehkou, má 0,98kg, pod těma obrovskýma se mi ztrácela. ![]()
ahoj,
hlasim se do klubu,syn se take tesi do prvni tridy.Dnes slavi sedme narozky, ma 126cm a 20kg.
Priznavam,ze z prvni tridy mam taky trochu nervy,a taky me jima nostalgie..proste velky kluk.
Na konci prazdnin nas ceka adaptacni program pro prvacky,pojedem na tri dny cela rodina,prvacci se seznami mezi sebou a se svyma ucitelkama.Na to se tesim ![]()
Ahoj holky
, mám radost z velké účasti tak na ten školní stres nebudem alespoň sami. ![]()
Moje Miška měří 126 a váží 21kg, příjdem mi jako dlouhý hubeňourek.
Jak se vaše ratolesti těší do školy a budete je dávát do družiny? ![]()