Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hledám kvalitní základní školu pro syna na Praze 9 a v okolí (Horní Počernice, Černý Most…)Jde mi o to, aby byla kvalitní výuka, kvalitní učitelé, chtěla bych ho totiž pak dát na 8-leté gymnázium, tak aby měl větší šanci se dostat. Moc děkuji!
Já učila v újezdě nad lesy, byl tam rozjetý i program pro nadané žáky a spolupráce s mensou, ale brali do školy asi jen místní a vím, že na nějakou základku přímo v počernicích (horních) odcházely ode mě ze třídy dvě holčičky (maminky by je na nic nekvalitního nedaly
) do horních počernic, ale za boha si nemůžu vzpomenout kam… ale myslím si že pokud jde o první stupeň tak tam se všeobecně ti učitelé snaží a s dětma dělají
horší je až ten druhej stupeň ale není to tak úplně o učitelích jako o dětech a touze jít s davem
prostě většině se nechce a tak i ti, co by dělali, jen proto aby nebyli divní nedělají taky
(tím myslím děcka
)
Hm, to by mohla být ZŠ Chvaly, v hočopočo. Já vím, děcka jsou parchanti
Já jen abych pak třeba nezjistila, že je učí mnohem méně, než co je potřeba, aby se dostaly dál…může se stát, ne?
ono je to vždy o učiteli
pokud vidí šikovný dítě, tak se snaží podporovat a rozvíjet… jinak jsou dány sice né přímo osnovy, ale to co musí děti na prvním stupni zvládnout, ale i tak v případě, že byste chtěli pak na 8miletej gympl doporučuju tak ten rok před tím zintenzivnit přípravu nejlíp nějaký doučko se zaměřením přímo na přijímací zkoušky ![]()
Naše zkušenost s touto školou nebyla bohužel pozitivní. Po naší stížnosti, podpořené zjištěními České školní inspekce, jsme byli nuceni změnit našemu dítěti školu. Byli jsme pod nátlakem tzv. odejiti.
Podle zpráv inspekce škola nedostatečně komunikuje s rodiči a neefektivně poskytuje podpůrná opatření pro děti, děti nemějí odpovídající znalosti. Zaznamenali jsme také, že vedení školy v komunikaci s rodiči často používá techniky, které vnímáme jako hodně manipulativní a také lživé.
Během našeho působení na škole byla fluktuace učitelů velmi vysoká, což se dle našeho názoru projevilo na kvalitě výuky. V některých třídách jsme zaznamenali, že úroveň vědomostí dětí neodpovídala jejich ročníku. Zdá se, že problémy se na škole spíše zametají pod koberec a kritické hlasy rodičů či učitelů nejsou vítány.
Vzhledem k úzkému rodinnému propojení mezi zřizovatelem a ředitelem školy máme obavy, že se situace ve škole zásadně nezlepší, pokud nedojde k zásahu ze strany nadřízených orgánů.
Pokud vám záleží na vzdělání a pohodě vašeho dítěte, doporučujeme zvážit jinou školu.