Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj druháček nesnídá
On teď ale nejí skoro vůbec
Nachystám mu čtvrtku chleba s pom. máslem a kousek zeleniny k tomu, většinou to nesní. Na svačinku dávám celozrné rohlíky nebo chlebík, 2 krajíce s máslem, pomazánkovým máslem, jak kdy a kousek zeleniny, eidamu, jablíčka, banánu, prostě co je doma
Svačinky jí. Myslím, že se nemusíš bát, že by ji nesnědla, učitelka jim řekne, že je velká přestávka a mají pojíst ![]()
To je pro mě aktuální téma. Dcera jde v září taky do školy. Doposud jsem to neřešila, protože o půl osmé vstanula, v osm byla ve školce, kde hned svačili - takže jakoby snídaně. Teď bude muset vstávat dřív a najíst se - do desíti ji hlady trápit nebudu ![]()
A taky zvažuju, jaké snídaně tvořit, aby jí to chutnalo a snědla ji pokud možno rychle ![]()
Až zjistíš jak se dělá to „pokud možno rychle“ tak dej vědět
To nejde ![]()
já mám představu rychle tak 10 minut? ![]()
Naštěstí nedojíždíme, takže autobus nás netlačí ![]()
Malý taky nedojíždí, školu má 1km a jezdí na kole. Dnes si přesně 9 minut vysvlékal kalhoty od pyžama
Tak jsem se naštvala a vysvlíkla ho já
Trvalo to 20sekund
Oni naštěstí začínají až 8:15, jinak by měl neomluvených minut habaděj
Probouzí se až ve škole ![]()
Ahojky,
sice nemám takového mrňouska, ale u nás se nesnídalo v období MŠ, protože jsem syna budila těsně před odchodem a cca za půl hodinky po příchodu do školky měli svačinku.
Se školou začly snídaně, nebot vstával dříve a tak jsme najeli na „křupínky s mlíkem“, sem tam´koláček, chlebík s pomazánkou, máslem a šunkou, sýrem - většinou jsem se ráno ptala, na co má chuť.
Dnes jezdí ráno ke svému tatínkovi (bydlí kousek od školy, do které dojíždí) a tam má kakao s rohlíkem.
Svačinky - poslední dobou se mi osvědčilo dělat svačinky ve stylu sendviče - tmavý chleba se šunkou, sýrem a dovnitř plátky rajčete a salátu. Do krabičky přidám na kousky nachystané ovoce. Sem tam dostane upečenou buchtu, koláč nebo loupáčky ![]()
Jinak doma děláváme pomazánky - z tuňáka, z tvrdého sýra, z krůtího s vejci (malá konzerva) atd.
Svačinky chystám ráno, takže občas přijde s tím, že by chtěl něco konkrétního na sváču.
Já se hlavně děsím těchto věcí. Davča bude třeťák a Kristinka prvňačka a já taky prvňačka
Jak to budeme zvládat. Kikča je takový ňouma, než ona něco pochopí-věčnost, taky často zasněně kouká do nikam, má svůj svět. To bude problém. Do toho se budu muset uči i já. Jenou týdně se ale budou muset vypravit a do školy dojít sami, to když budu ve škole. Snad k tomu přistoupí zodpovědně ![]()
Snída,bez snídaně ji nepouštím do školy.Ale protože taky přežvikuje půl hodiny,musí vstávat do školy v 6 ráno,přitom vychází o půl osmé
,jenže než se obleče,vyčistí zuby atd. je půl sedmé,a pak do půl osmé snídá
.Nerozčiluji se,vyhrožuju,bo kolikrát to nestihne ani tak dojís,že ji budu budit v 5 ráno
,aby na to měla dostatek času.
Jinak na sváču dávám např. jablko,nebo takové ty sladké sendviče,např. kinnder pingvi,nebo sýr s těmi tyčinkami,velkou sváču nedělám,na co,za dve hodiny mají oběd.
Příspěvek upraven 29.06.11 v 09:22
Jinak co je snězené do 15 min jsou cereálie,např. Nesqik,ale to nejde taky snídat každý den,a musím pak vymýšlet jinou svačinu,např. ovoce,aby nebylo sladké k snídani i na sváču.
Ranní snídání, to je tragedie
. Klárku jsem nutila snídat a skončilo to obvykle mým zlobením se, hádáním, popř. Klárčiným pláčem.
Vyměkla jsem, no
Ráno každá vypije 0,25 l kakaa a já to beru za snídani.
Do školy jde v září už i Petka, potichu plánuju vnutit jim ještě aspon jednu dvě bebečka, ale u Klárky mi to už jednou ztroskotalo… tak doufám, že když to budou muset jíst obě, tak to snad zvládnou…
Mě Davídek včera dostal. Bylo už osm hodin a on byl už 10 minut v koupelně. Tak na něho volám: UŽ MÁŠ VYČIŠTĚNÉ ZOUBKY? a on otevře celý udivený, oči neumytý: TO SI MÁM DNES ČISTIT ZUBY? TO JSEM NETUŠIL!
Jak říkám, probouzí se až ve škole
![]()
ww píše:
Mě Davídek včera dostal. Bylo už osm hodin a on byl už 10 minut v koupelně. Tak na něho volám: UŽ MÁŠ VYČIŠTĚNÉ ZOUBKY? a on otevře celý udivený, oči neumytý: TO SI MÁM DNES ČISTIT ZUBY? TO JSEM NETUŠIL!![]()
![]()
Jak říkám, probouzí se až ve škole
![]()
No nechat je samotné v koupelně, to dorazíme tak na druhou hodinu
. Už to máme tak zorganizovaný, že se spolu oblíkáme, spolu čistíme tesáky a češeme a zbytek neustále ústně připomínám a upozrňuju… a občas Klárka klidně odchází bez aktovky… ![]()
Odchod do školy bez aktovky nás tuším taky postihne
, když si vzpomenu, kolikrát jsme došli do školky bez batůžku
![]()
Ahoj holky.
Moje Nela jde v září do první třídy.Bude do školy dojíždět busem už o půl sedmé.A ted k problému.Je neuvěřitelná louda v jídle,je schopná jíst hodinu.Nejradši by nesnídala,sní max jogurt než jde do školky.A je to vždycky boj.A svačinku ve škole co dávat?Já myslím,že,ani v té škole tu svačinu jíst nebude,že na ní bude zapomínat a do oběda bude hladná
Na obědy bude jezdit domů.Co dáváte dětem na snídani a svačinu do školy,aby to bylo zdravé a chutnalo jim?Děkuji.