Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
zalezi jak moc je na tom zavisla ale ve 12ti letech uz asi zbytecnost ne? hrat si muze doma, tam bude mit zase jine zabavy ![]()
ja prckovy beru knizku na letiste, usinacka, nejaky hracky na pisek, nafukovaci mic mozna nejake male auticko.. jsou mu 3 a uz i loni to s takovou podobnou vybavaou zvladl ![]()
obě dcerky jsou panenkové.mladšísi s nimi začala hrát v roce a starší stejně.asi jí to povolím. jsem ráda že nejsme jediní na panenky.
Já si taky hrála s kamarádkou s panenkama ještě někdy v sedmé osmé třídě. Ale už to hraní s barbínama mělo jiný rozměry. Měly milence a svatby a líbání a různý neslušnosti:-)
sheepka píše:
není na tom moc závislá
me to teda prijde malinko divny
- jako beru ze doma treba, ale na dovcu bych to asi urcite netahla, myslim ze s dvouma detma ma clovek uz tak dost veci a jeste tohle…
nereknu kdyby ji bylo 5 ale ve 12cti ![]()
my jsi hrajeme klasiku - denní program pro panenku , jídelníček.denní program léto: 6 30 -7 00 probouzení 7 00 - 7 20 snídaně 7 20 -8 40 hraní 840 -9 40 procházka, koupaní v bazénu 9 40 - 10 00 svačinka 10 00 -11 40 spánek ( venku)11 40 - 12 00 oběd........................atd.jak něco není dle programu urazí se.panenka se jmenuje melánie. MÁ 8 MĚSÍCŮ.
sheepka píše:
my jsi hrajeme klasiku - denní program pro panenku , jídelníček.denní program léto: 6 30 -7 00 probouzení 7 00 - 7 20 snídaně 7 20 -8 40 hraní 840 -9 40 procházka, koupaní v bazénu 9 40 - 10 00 svačinka 10 00 -11 40 spánek ( venku)11 40 - 12 00 oběd........................atd.jak něco není dle programu urazí se.panenka se jmenuje melánie. MÁ 8 MĚSÍCŮ.
to jako fakt nebo vtip?! A jako když je ve škole,tak je uražená, že nemá klasiku podle programu, jo?
Taky záleží na tom, jak daleko jedete a kolik to zabírá prostoru…
Taky jsem dlouho vozila s sebou panenku s příslušenstvím, ale měla jsem to omezené prostorem. Dostala jsem místo, kam se mi všechny hračky musely vejít, když se nevešly, měla jsem smůlu.
hofka píše:
Já si taky hrála s kamarádkou s panenkama ještě někdy v sedmé osmé třídě. Ale už to hraní s barbínama mělo jiný rozměry. Měly milence a svatby a líbání a různý neslušnosti:-)
Haha,ty moje taky
Můj Ken měl manželku Barbínu a milenku Terezu, atd. ![]()
sheepka píše:
jedeme do adršpach.moc místa nemáme
tak to bych ji vzala panenku, treba 2 oblecky a treba spis Clovece nezlob se, nebo Domino kdyby prselo nebo neco na malovani…
s mistem je to v pohode. vse - bez kočárku ten nebudem tahat se jí vejde do krabičky 18 krat 13 krat 8 cm.
ahoj.v pátek odjíždíme na dovolenou.mladší dcerce( 2 roky 3 měsíce) vezmu na hraní: zvířátka do vody, hadrovou panenku,medvídka a knížky. starší dcera si chce vzít: malou panenku - 14cm + kupa oblečků na panenku,jídelní židličku ,stoleček a kočárek - příslušenství měří 6 - 15 cm na výšku.mám jí to povolit? možná bych jí to povolila, ale bez toho kočárku.chce ten kočárek tahat na procházky - kočárek měří na výšku 15 cm - představte si : holka skoro 12 let klečí na kolenou - šourá se po nich a tlačí mini kočárek
hrůza!I bez toho kočárku bude mít panenku narvanou v každé kapsi při procházce.vím,že je na svůj věk moc hravá ,ale tohle? co jsi o tom myslíte?povolili by jste jí to ? dík sheepka