Děti 7 a 8 let sami doma - váš názor

Anonymní
9.6.11 08:55

Děti 7 a 8 let sami doma-váš názor.

Ahoj holky. Promiňte za anonym, ale cítím se jak nejnezodpovědnější matka :roll: Občas, tak jednou týdně necháváme své děti sami doma a jedeme na nákup potravin, je to tak na 1-1,5hod a jednou měsíčně, většinou v sobotu jdeme s přítelem večer do restaurace na večeři. Děti jsou v tu dobu sami doma, když jdeme na nákup, většinou si hrají, nebo jim zadáme nějakou práci(umýt nádobí, uklidit pokoj, povysávat) a když jdeme na večeři, pustí si pohádku a potom jdou sami spát. Dnes jsem toto jen tak mimo řečí řekla známé a co jsem si od ní vyslechla :zed: no comment. Ona svého 11tiletého syna nenechala ještě samotného.

Jaký na to máte názor? Jsme špatní rodiče????

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
kofola3
9.6.11 08:58

Ahoj

Nepřísluší mi soudit, jací jste rodiče.
Za sebe bych takhle staré děti, ani starší samotné doma nenechala.

• Citovat
  • Upravit
4118
9.6.11 08:58

Já teda nevím, nemůžu hodnotit, ale pokud máš spolehlivé děti, proč ne?
Já v první třídě určitě chodila sama do školy a ze školy a doma nebo na zahradě čekala, až se rodiče vrátí z práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
9.6.11 09:02

Ahoj,
ja jsem byla v 8 letech poprve sama doma pres noc (obcas na me koukla sousedka). Ze zkusenosti svych deti mluvit nemuzu, mam mnohem mladsi. ALE muj nazor je, ze se musi pomalu, ale jiste ucit samostatnosti. A pokud detem veris, pak bych je klidne nechavala na chvilku doma samotne. Vase duvera jim doda nejen sebevedomi, ale i posit zodpovednosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
9.6.11 09:03

ahojki, určitě bych nikoho neodsuzovala. Já mám teda šestiletou a tu zatím doma nenechávám,,,jednou jsem to riskla, když jsem vlítla do školky pro oběd a zpět,, 10 minut.
Kamarádka má 9 a 6 let, občas je nechá, když skákne na nákup,,, je tak do 30 minut zpátky. Ale co vím, tak mají holky v té době zákaz jídla, pití - /nají a napijí se předtím/, aby se nedusily, hrají si nebo koukaj na televizi. Nad tím sem se trošku pousmála, ale ne ve zlém,,,,, stát se může cokoliv. Možná bych ale opravdu vynechala vysavač apod., přeci jenom je to elektřina a poté, co mi při vysávání vysavač nedávno vyhořel, tak si toto neumím představit, když bude vysávat osmiletá a bude sama doma… ale to je můj asi blok. Ale ona může buchnout i televize, to je pravda.

Takže jak to budu dělat já, to zatím nevím,,,, ty Vaše časy mi připadají sice dlouhý, to ano, ale zas pokud ten nebo ta osmiletá je už rozumější, tak zas není potřeba děti držet ve zlaté kleci.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6552
9.6.11 09:04

Tak Klara ma 8 a vim, ze by na ni byl uplny spoleh a nebala bych se ji nechat samotnou. jenze je zvykla, ze ji vsude taham a tak chodi. Parkrat se ji treba nechtelo se mnou na nakup,i jsem ji navrhla , ze muze zustat a nakonec sla…

To vam reknu lepsi zvonek, my meli v praci pani uklizecku, ktera nam licila, jak jeji syn, kdyz byl nemocny,i kdyz uz bez teplot,ale do skolky nemohl, byval od 4 roku kolikrat sam doma, jen ho jezdila manzel co hodinu kontrolovat- jezdil tusim s postou.

Pak mam kolegyni, ktera jde vencit psa a necha svou 2,5 letou holcicku doma.

Takze v klidu, deti uz takovy prtatka nejsou.
Ja bych asi nesla na tu veceri, ¨vzala bych deti sebou,ale to je jina otazka,ale samotny doma, pokud detem verim, tak v tomto veku na chvilicku ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
9.6.11 09:10

Já si pamatuju že když jsem chodila na základku do první třídy a brácha do jeslí tak když skončil rok tak si máma nemohla vzít dovolenou ale chodila alespoň na skrácený úvazek tak jsem byla doma sama celé prázdniny s rok a půl starým bráchou a v pohodě jsem to zvládala i ho dokonce přebalit :mrgreen: :mrgreen: . Pokud jsou v pohodě když jste doma snima a pomáhaj a vědí co se má a co se nemá tak si myslím že žádnej problém není je nechat doma samotný, v jejich věku jsem už jezdila na 3 týdny na tábor :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . ˇa nezodpovědní rodiče jsou podle mého ti kteří se nevrátí ani večer z tahu ale až k ránu :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
9.6.11 09:10

Tak já si myslím že nezodpovědní nejste.Děti se musí někdy naučit zodpovědnosti a samostatnosti.Já bych je nechala a pokud v nich máš důveru a můžeš se na ně spolehnout tak proč ne :-D Když je to jen občas tak bych v tom neviděla problém,ale na druhou stranu,nikdy člověk neví co je v tý hlavě napadne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
9.6.11 09:12

Ahoj,myslím že bud v klidu,i když se tady najdou supermatky který by svý děti doma nenechali snad ani v 15 :-D Pokud to děti zvládají tak proč ne..my se sestrou v tomhle věku byly skoro pořád sami doma když byly rodiče v práci,a v pohodě občas jsme se poprali a byl klídek,byly jsme rádi že můžeme být občas sami a nějaký hlouposti jsme nevyváděly-byly jsem vychovaný a rozumný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
9.6.11 09:14

podle mě to není problém

Pokud se děti nebojí a ty jim důvěřuješ.
Já už v 8 letech musela zatopit /kotel na tuhá paliva/ a třeba nachystat na oběd /oloupat brambory a tak/

Ty znáš své děti nejlíp, musíš vědět jestli to zvládnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
9.6.11 09:15

Taky myslím že záleží na povaze a na důvěře. :wink: Já od 2.třídy taky chodila sama do i ze školy a pak byla cca 3h sama doma než přišli naši z práce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
9.6.11 09:17

Anonymní, my taky holky necháváme doma, když jedeme na nákup, zamkneme je, starší má u ruky mobil, ví, že nemají reagovat na zvonek, jdou se předtímv yčurat, na stůl dostanou jídlo a pití a pustíme jim pohádku, to je pro ně magnet :mrgreen: , v průběhu nákupu občas zavolají nebo já jim.
Jsme ale v našem městě, do kina nebo někam dál bych si netroufla jet. Do restaurace na večeři taky ne, zatím jsem pořád ve stádiu mateřství, kdy by mi bylo líto, že nejsou s námi :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
9.6.11 09:19

Máme 6,5letého syna a taky ho na nákup nebereme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
9.6.11 09:21

Zakladatelko, já myslím, že v tomto věku už jsou děti natolik zodpovědní, že hodinku dvě doma sami klidně vydrží. Já mám sedmiletého syna a vím, že je na něj spolehnutí - když si potřebuji nakoupit nebo zaběhnout do školky, tak se buď kouká na pohádky, nebo se učí, případně si čte. Ale pro jistotu u sebe má mobil, a kdyby se cokoliv dělo, tak okamžitě musí telefonovat. Dcerce jsou necelé čtyři roky, a tu bych samotnou doma nenechala ani za nic. Ale předpokládám, že až půjde do školy, tak budu fungovat stejně jako se synem. Ona je už teďka taková rozumnější, takže myslím, že s tím nebude problém.
Rozhodně bych tě nelinčovala, není důvod. Co si pamatuji, tak za mého dětství mě rodiče nechávali doma cca od tří let a hlídaly mně starší sestry. Nikdy se nic nestalo. Naopak jsem přišla k úrazu vždycky, když mě hlídal někdo dospělý :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
9.6.11 09:24

Ahojky,
tak já mám děti sice mladší, ale zkouším si to představit u dcerky přítele - v září bude mít 8, pravidelně k nám chodí.
Upřímně - já bych nenechala…ne na tak dlouho a určitě ne večer. Třeba na půl hoďky, abych zašla do obchodu, ano. Přece jen má občas „hovězí nápady“ (po jednom takovém zkončila před měsícem s otřesem mozku v nemocnici). Takže bych se bála…
Můj přítel je pravý opak, ten by neviděl problém nechat ji samotnou celou noc…kdyby třeba musel do práce (podotýkám, že se to ještě nestalo, jen jsme se o tom tak bavili).
Nicméně nesoudím. Jsou to tvoje děti, znáš je nejlíp. Takže je to i tvoje věc :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi