Snídá váš prvnáček?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9675
7.9.15 20:21

Musli, lupínky, kaši, domácí buchtu… ale trvá to půl hodiny :roll:
A na sváču třeba zítra bude mít lučinu na kostičky, sezamový celozrnný tyčky a kiwi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
7.9.15 20:24

Snídá každý den, bez jídla by nevyšlo dítě z domu  :mrgreen:

na jídlo má 15 minut, ale zvládá i rychleji, aniž by to do sebe naházelo.

jogurt, lupínky, buchtu, pečivo… co je doma. Ovoce má jako doplněk svačiny, po 4 hodinách není problém s obědem, mívá hlad jako vlk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
7.9.15 20:32

@neumisa závidím! Náš junior dneska k snídani snědl 1 muffina + 200 ml mlíka, ke svačině další 2 muffiny, 2 cherry rajčata, oběd prý snědl skoro celý (takže předpokládám, že max. půlku porce), k odpolední svačině čtvrtku červené papriky a na večeři jsem do něj musela skoro pod tlakem nacpat 1 naběračku polívky a čtvrt krajíce chleba, protože tvrdil, že nemá hlad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
7.9.15 21:10

@Jahru

ehm… tak večeře prvňáka, jo? 5 kousků švestkové buchty, velký krajíc chleba s máslem, 1 velká mrkev a pak už jsem ho vyhnala. Sněd jsem tátu, sněd jsem mámu :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
7.9.15 21:19
@neumisa píše:
@Jahruehm… tak večeře prvňáka, jo? 5 kousků švestkové buchty, velký krajíc chleba s máslem, 1 velká mrkev a pak už jsem ho vyhnala. Sněd jsem tátu, sněd jsem mámu :roll: :mrgreen:

Jako naše 4 letá slečna sežere to samé :D Ale synátor asi využívá fotosyntézu či co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
7.9.15 21:19

@neumisa závidím. My s jídlem bojujeme. Ale hlady se prý sami nemoří. Ale nevím zda se nemůžou nemůžou přejíst? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
7.9.15 21:39

Tak dcera snídá za to ke svačině max jablko, banán atd… oběd sní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
7.9.15 21:53

@Netopirek

určitě se můžou přežrat - ale to pak v noci skučí ze spaní a je jim těžko :mrgreen: jako všeho s mírou, nestojím o noční zvracení jen proto, že do sebe napráskne, co kde najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.9.15 22:06

Skolacka snida doma. Buď půl rohlíku nebo celozrnny/zitny chleba, půl krajice z maslem, hortici a sunku, k tomu rajčata to má ted nejraději.
A do školy to stridame dnes třeba měla strapec hroznů a půl krajice žitného chleba se sunkou. Na obědě byly kolinka, Italsky gulas, se sýrem. Snedla celý oběd i svacinu.
Na zítra mám pro ní nachystany zas kousek vicezrnneho chleba se sunkou a velkou kapii si utrhla na zahrádce.

Ona sní vse co má nachystane, ptam se ji co by si dala, co mívají třeba spolužáci jestli chce taky takovou svacinu.
Jak dlouho to ji nebo ne to neřeším, ale sní vse co má. O cast svaciny se prý dělí s Kubou a Natalkou a oni zas dávají ochutnavat tu jejich ji.
Nebo dostává jogurt a takové ty cereální kapsičky plnene do něj, ráno ji třeba zaběhnu do pekarny, když mám cas.
Většinou snida už oblečená, nachystana jít do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
7.9.15 22:09

Tak to u nás se snídá v pyžamu, protože ve chvíli, kdy by se oblíkl, tak by se jistě tím jogurtem zkydal. Když umatlá pyžamo, tak to není takový stres jako najít rychle čisté a slušné oblečení do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
8.9.15 16:07

Tak se taky přidám. Naše prvňačka snídá kousek buchty nebo půl rohlíku a trochu čaje. Co mě trápí je, že nesvačí. Dávám ji rohlík se šunkou nebo nutelou, brumíka a různé ovoce. Kousne si jednou. Pak obědvá a je do dvou v družině. Příjde domů a nemůže se dojíst. Dá si oběd, dojí školní svačinu, ale pak ji bolí břicho. A nedivím se. Celý den hlady, pak se nacpe.

Poraďte jak vyzrát se sváčou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
8.9.15 16:31

@Mava
co se domluvit s učitelkou? u nás učitelka svačí společně se třídou - takže všichni sedí, všichni mají vytaženou svačinu a všichni něco sní (aspoň půlku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
8.9.15 17:53

@Mava
Já jsem holce řekla jestli nebude svacit a zjistim, že nebude slušně v jídelně obedvat (tzn.co tam předvádí některe děti, že dostanou oběd jednou do něj hrabnou a jdou ho vrátit), tak skonči bud do odvolani s tabletem, pohadkama, zmrzlinou nebo sladskotma, že si už ani neskrtne, že zbytečně obědy platit nebudeme.
Včera třeba měla větší svacinu, tak druzinarka říkala, že si ji ještě v družině dojidala kousek, ale dom už donesla prázdný box.
Třeba ovoce nebo zeleninu rika, že ji ujidaji Kuba a Natalka, tak toho ji dávám víc ať se může podělit.
Včera měla celý krajíc přeloženy a to už bylo moc svaciny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
8.9.15 19:11

@neumisa s uč. se mi to domlouvat nechce

@Kelsey taky zakazuji a tak. dnes jsme byli nakoupit, tak si vybrala co jíst bude a uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
9.9.15 09:23

@Nataša Tak věř že vstáváme hodně brzo, já v 6h a malou vzbudím 6:20, má nachystané věci, snídani co si domluvíme, ale i přesto to prostě nesní, nejí: jogurty, přesnídávky, sýry - jí jen gerve, puding, atd… co jí???rohlík, šunku-ale jen některou, vysočinu. Věř, že nejsem jeden z rodičů co chytne nerva hned, tohle se táhne už 3roky a mám dost, do školky nesnídala, protože tam měli svačinku hned po osmé hodině, ale teď je mi jasné, že se musí najíst. Na svačinu jí dávám ovoce aby oběd alespoň z části snědla, ale jíst 45 min je fakt děs!!a do družiny bude muset a bez oběda, tam za 20min dostane hlad, tak jako včera, jsme konečně dolezli domů a cca za 1h měla hlad, ale na co na čokoládový muffinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí