Opakování do školy přes prázdniny?

98
6.7.11 19:55

Opakování do školy přes prázdniny?

Manžel má z prvního manželství 2 holky - 8let a 15let … učí se obě moc dobře, nejhorší známka dvojka …

Teď jsou nu nás na prázdninách a přinesly si s sebou učení, že jim maminka přikázala si opakovat učivo do školy…
Já si myslím, že týden po začátku prázdnin je to nesmysl a své dítě do toho tedy rozhodně nikdy nutit nebudu … neřeknu někdy v srpnu, pomalu … ale teď?

Co si o tom myslíte, moc by mě zajímal jiný pohled … :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7323
6.7.11 19:58

Ahoj zakladatelko,
co si pamatuji, tak se prodávaly takové učebnice „Opakuj si o prázdninách“ tuším, pro každou třídu. Bylo to ale formou hry, doplňovaček, jestli se nepletu. Já děti nemám, ale osobně jsem se nikdy přes prázdniny nemusela nic učit, ani opakovat. Myslím si, že je to taky zbytečný, možná až ke konci srpna, zopáknout základní věci, počítání apod, ale jinak… vypadá to, že ta nejhorší známka za dva je nejspíš díky mamince, asi si na to potrpí, aby měly pěkné známky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21956
6.7.11 20:04

no, já si přes prázdniny opakovala, ale protože jsem byla šprt a sama jsem chtěla :mrgreen: rodiče mě ani sestru nikdy nenutili. a já to u svých dětí taky nebudu hrotit, maximálně týden před nástupem do školy, aby to pak nebyl takový šok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13275
6.7.11 20:22

Nikdy by mě nenapadlo učit se o prázdninách, nebo do toho nutit děti.
Ale pokud to jejich máma chce, měly by si na to holky najít čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44355
6.7.11 20:27
Pomka píše:
Ahoj zakladatelko,
co si pamatuji, tak se prodávaly takové učebnice „Opakuj si o prázdninách“ tuším, pro každou třídu. Bylo to ale formou hry, doplňovaček, jestli se nepletu. Já děti nemám, ale osobně jsem se nikdy přes prázdniny nemusela nic učit, ani opakovat. Myslím si, že je to taky zbytečný, možná až ke konci srpna, zopáknout základní věci, počítání apod, ale jinak… vypadá to, že ta nejhorší známka za dva je nejspíš díky mamince, asi si na to potrpí, aby měly pěkné známky…

Ty knížky si pamatuju taky :-)
No, já ještě nemám děti v tomto věku..Uvidíme. Ale snad to nebudu hrotit, podle situace. Je potřeba i oddech bez povinností..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
6.7.11 20:28

Ahojda,
no mě to prijde par dnu po konci školy zbytečné…ja jako mala (první stupeň) jsem většinou dostala když jsem jela na prazky k babi nějakou tu knížku opakuj si o prázdninách a občaas jsem si vyplňovala ale jinak ne..to spis ten konec prázdnin si pamatuju ze jsme nakupovali veci do skoly a mamca trošku dohlédla abych si neco jen lehce zopakovala aby to pak pro mě nebyl šok.. :mrgreen: Ja si myslím že do školy se muzou priucit i veci z knížek které si muzou číst (dnes jsou krasné encyklolpedie a i naučná jakoby beletrie atd..)tak bych ja osobne spis podle zajmu ditka koupila neco takového… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
6.7.11 20:48

opakování na základce je blbost, každý rok se probírá něco jiného. Jedině tak dávat diktáty, počítat příklady nebo opakovat anglická slovíčka, jinak to nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
6.7.11 20:56

Ahoj, tak můj syn si o prázdninách opakovat bude v rámci možností.V září jde do 2. třídy a obávám se, že by zapomněl písmenka i počty. Akorát teď jsem mu nechala do soboty klid. A pak týden bude proscvičovat. 1 stránka A5 psaní(široké linky), 1stránka čtení(koupil si knížku podle svého vkusu) a cca 20 příkladů za matematiky denně.Je to práce asi na hodinku a bohužel v našem případě nutná. Ještě se jí vyhne na táboře (14 dní).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.7.11 21:00

Ahoj. Moje dcera je teď ukončila druhou třídu. Když ukončila první, řekla jsem, že ji nechám prázdniny a začnem opakovat 14dní před začátkem školního roku. No, podle mě to byla blbost.Všechno se ji z hlavy vykouřilo(i to co ovládala suveréně, to co ji extra nešlo o tom raději ani nemluvím), navíc ji dokopat k půl hodince denně, bylo fakt za trest. Teď to vysvědčení nebylo zrovna nejlepší (doma to bylo dost složitý a tak nebyla síla se ji tolik věnovat-já po nemocnicích a manžel to prostě všechno sám nezvládal), takže teď opakujem už teď.To co ji moc nešlo(malá násobilka) a do čj, se ji pokusím nějak nenásilně naučit vyjmenovaná slova. Neříkám učit X hod denně,ale zopáknout případně dopilovat co ji moc nešlo, proč ne.Já na tom nic špatného nevidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
6.7.11 21:00

Taky bych dítě nenutila se učit o prázdninách. Děti si mají o prázdninách odpočinout, takže maximálně číst nějakou zajímanou knížku, ale ne učit se. To bych asi nutila jen děti s hodně špatným prospěchem a i těm bych dala aspoň měsíc volna a pak pozvolna zase najet. Na opakování je září ve škole, většina dětí na prvním stupni zapomene většinu věcí, včetně písmenek tak se to hezky zopakuje. Učitelé s tím počítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
6.7.11 21:03
Uju píše:
Ahoj. Moje dcera je teď ukončila druhou třídu. Když ukončila první, řekla jsem, že ji nechám prázdniny a začnem opakovat 14dní před začátkem školního roku. No, podle mě to byla blbost.Všechno se ji z hlavy vykouřilo(i to co ovládala suveréně, to co ji extra nešlo o tom raději ani nemluvím), navíc ji dokopat k půl hodince denně, bylo fakt za trest. Teď to vysvědčení nebylo zrovna nejlepší (doma to bylo dost složitý a tak nebyla síla se ji tolik věnovat-já po nemocnicích a manžel to prostě všechno sám nezvládal), takže teď opakujem už teď.To co ji moc nešlo(malá násobilka) a do čj, se ji pokusím nějak nenásilně naučit vyjmenovaná slova. Neříkám učit X hod denně,ale zopáknout případně dopilovat co ji moc nešlo, proč ne.Já na tom nic špatného nevidím.

Toho se právě bojím. My měli i tu 1. třídu sodt vydřenou. Naše učitelka je dost náročná oproti jiným(mám dost na srovnání).Takže nezbívá než pilovat. Podle mě je to v 1. nezbytné. Ony stačili vánoční prázdniny. To zapomněl i značku kterou měl v šatně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.7.11 21:04

Upřímně- spíš to nechápu :think: Přijde mi, že si děti mají odpočinout, přes rok toho mají dost a ne ještě, aby za ním mámy běhaly se sešitami.
Neřeknu třeba, když je někdo problémový- ti prvnáčky, druháčci, ale třeba občas něco a hlavně bych to nechala aspoň na srpen - myslím si , že ten měsíc by teda měl mít určitě klid..
Osobně nemám ráda takové to, v záři půjdeš do školy, musíš se připravit :think: ..Švagrové půjde dcera do první třídy a už asi půl roku musí něco zkoušet - něco si psát, podepsat se, počítat něco.. A docela hustě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
6.7.11 21:08
Aspera píše:
Taky bych dítě nenutila se učit o prázdninách. Děti si mají o prázdninách odpočinout, takže maximálně číst nějakou zajímanou knížku, ale ne učit se. To bych asi nutila jen děti s hodně špatným prospěchem a i těm bych dala aspoň měsíc volna a pak pozvolna zase najet. Na opakování je září ve škole, většina dětí na prvním stupni zapomene většinu věcí, včetně písmenek tak se to hezky zopakuje. Učitelé s tím počítají.

No jak kteří. Naše učitelka je šílenec, ale z voleb které máme, je bohužel tahle škola nejlepší. Takže nezbývá než makat. Ale už to jde. Ale na její začátky nezapomenu. 3. týden v září(těsně po tom co se narodila dcera-má psychika :poblion: )donesl 5. A denně min!!! 5 úkolů. Práce na 2-3 hodiny. Pak se uklidnila, po tom co jsme se komletně vzbouřili. Ale 3 úkoly prostě stejně nechala. Poslední úkoly dostali děti 28.6. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
6.7.11 21:10
mishka2 píše:
Uju píše:
Toho se právě bojím. My měli i tu 1. třídu sodt vydřenou. Naše učitelka je dost náročná oproti jiným(mám dost na srovnání).Takže nezbívá než pilovat. Podle mě je to v 1. nezbytné. Ony stačili vánoční prázdniny. To zapomněl i značku kterou měl v šatně :zed:

No, taky to dceři samo do hlavy neleze a chvílema to je opravdu jak za trest. Podle mého je lepší trošičku o prázdninách (ale už od začátku) než ke konci se to snažit všechno strhat - tak to bylo u nás(opravdu si po dlouhé přestávce nepamatuje NIC, navíc to potom nestačilo půl hoďky denně a Adélka byla znechucená ještě než nastoupila do školy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
6.7.11 21:29

Tak osmiletý dítě mám doma, skončila druhou třídu. Teď má oddech, ptž je na táboře, ale jak se vrátí, tak se bude muset učit. Jednak máme úkoly z grafomotoriky, kterou musí pilovat a jednak kdybych se jí měla ke konci srpna snažit do hlavy znova nacpat vědomosti za druhou třídu, tak se z toho pomineme obě a výsledek stejně nebude nic moc. To mi tedy přijde lepší se po celé prázdniny denně chvíli věnovat opakování a nedat možnost naučené zapomenout, než pak všechno honit na honem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí