Esenciální třes?

Anonymní
30.11.20 17:59

Esenciální třes?

Hezký večer, mám takový problém a budu ráda za každé vaše zkušenosti nebo rady. Již od dětství se mi třesou ruce. Tehdy má diagnóza byla velká citová založenost :roll: nikdo to už pak nikdy neřešil. Teď je mi 28, jsem silný stresař a podle mě psychicky nejsem úplně v pořádku i když se hodně snažím někdy je mi líp někdy hůř. Ve společnosti je to pro mě utrpení a když pomyslim že bych si měla dát třeba polévku to je pro mě nadlidský úkol :oops: ovšem po požití i menšího množství alkoholu třes ustává :think: Je to zajímavé. Teď poslední dva roky se mi k tomu přidal i třes nohou a brnění a takové tlaky v hlavě, na neurologii chodím byla jsem na mr páteře a ok, ale na mr mozku jsou vidět nějaká ložiska, nevím zda mě Dr odešle ještě na nějaké vyšetření. Uvidíme po kontrole. Co ty ložiska mohou znamenat? Může to mít souvislost s tím míň třesem? Jsem trošku v obavách co teď bude :,( nemáte prosím někdo podobne stavy i s tímto nálezem? Děkuji
Anonym proto že sem chodí i má maminka…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9456
30.11.20 18:04
@Anonymní píše:
Hezký večer, mám takový problém a budu ráda za každé vaše zkušenosti nebo rady. Již od dětství se mi třesou ruce. Tehdy má diagnóza byla velká citová založenost :roll: nikdo to už pak nikdy neřešil. Teď je mi 28, jsem silný stresař a podle mě psychicky nejsem úplně v pořádku i když se hodně snažím někdy je mi líp někdy hůř. Ve společnosti je to pro mě utrpení a když pomyslim že bych si měla dát třeba polévku to je pro mě nadlidský úkol :oops: ovšem po požití i menšího množství alkoholu třes ustává :think: Je to zajímavé. Teď poslední dva roky se mi k tomu přidal i třes nohou a brnění a takové tlaky v hlavě, na neurologii chodím byla jsem na mr páteře a ok, ale na mr mozku jsou vidět nějaká ložiska, nevím zda mě Dr odešle ještě na nějaké vyšetření. Uvidíme po kontrole. Co ty ložiska mohou znamenat? Může to mít souvislost s tím míň třesem? Jsem trošku v obavách co teď bude :,( nemáte prosím někdo podobne stavy i s tímto nálezem? Děkuji
Anonym proto že sem chodí i má maminka…

Ahoj, taky mám třes rukou, ale u mě jde, dle neuroložky, o tzv. funkční třes. Na MRI mozku jsem jednou měla drobná ložiska demyelinizace (bylo u mě podezření na RS kvůli jistým zdravotním problémům, ty nechci specifikovat), ale když mi dělali kontrolní MRI, tak na té už nic nebylo a mé problémy byly uzavřeny jako psychosomatické. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.20 18:18
@Lollitka píše:
Ahoj, taky mám třes rukou, ale u mě jde, dle neuroložky, o tzv. funkční třes. Na MRI mozku jsem jednou měla drobná ložiska demyelinizace (bylo u mě podezření na RS kvůli jistým zdravotním problémům, ty nechci specifikovat), ale když mi dělali kontrolní MRI, tak na té už nic nebylo a mé problémy byly uzavřeny jako psychosomatické. Držím palce.

O RS taky padlo ale já jsem takový magor že teda sedím u počítače a hledám příznaky, no samozřejmě mám všechny… U mě to bude jen v hlavě doufám, ale ten strach? Dokážu se vynervovat a nejsem schopná ničeho 😕 už nevím budu muset navštívit psychologa. Stres je sv. n. :,( musím počkat co kontrola a co bude dál :think:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
30.11.20 19:36

No a jak s úzkostí a stresem pracuješ, jaké konkrétní mechanismy zvládání požíváš, co máš za strategie, aby ses do toho nepropadla?
jak upravuješ svůj reži, aby tě stres a úkost nepřomohli?
jsi v psychoterapii?

I kdyby se nedebože měla nějaké neurologické onemocnění, tak nezvládaný stres to celé jen zhoršuje… A to je něco, co není geneticky dané, to je naučená věc a dá se to přeučit. Pomůže to ve strašné spoustě dalších aspektů tvého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.20 17:42
@Ou píše:
No a jak s úzkostí a stresem pracuješ, jaké konkrétní mechanismy zvládání požíváš, co máš za strategie, aby ses do toho nepropadla?
jak upravuješ svůj reži, aby tě stres a úkost nepřomohli?
jsi v psychoterapii?I kdyby se nedebože měla nějaké neurologické onemocnění, tak nezvládaný stres to celé jen zhoršuje… A to je něco, co není geneticky dané, to je naučená věc a dá se to přeučit. Pomůže to ve strašné spoustě dalších aspektů tvého života.

Ahoj, tak moje nejlepší psychoterapie je práce :) Pokud pracuji jsem v pohodě, snažím se to zvládat sama, ale spíš bylinkami. Chodím na masáže pravidelně, to mi taky hodně pomáhá :think: Je to o hodně lepší než dřív…

• Citovat
  • Upravit
9
8.6.21 15:12

Esenciální třes

Ahoj tazateli napíšeš mi prosím na michaelakuprova@gmail.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 21:05

Ahoj zakladatelko, jak ti to dopadlo? Řeším aktuálně podobně ten třes, pokaždé když se treba o ruce opřu a podobně.
Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
9
13.6.21 22:04
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, jak ti to dopadlo? Řeším aktuálně podobně ten třes, pokaždé když se treba o ruce opřu a podobně.
Děkuji :)

Já mám funkční třes to nejhorší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.10.21 20:46

Tres

Mohu oživit tuto diskusi. Ještě někdo se stále potýká s tim třesem. Já za poslední měsíc hrůza. Prosím, ozvěte se. Díky Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 08:00

Ahoj ja mám třes vždy když dam nohy do klidu a nebo když jdu spát to je nejhorší. Začalo to v září po antibiotikach..v minulosti jsem trpěla hroznym stavem - po covidu se mi rozjelo brneni nohou, třes, ruce, nohy hlava, pater …neurologie vše OK, krev OK a zabral na spaní mirtazapin. Teď jsem ho parkrat vzala požité ustoupili tak jsem opět vysadila a ejhle opět hrůza tak jsem nasadila zpět ale teď z nějakého důvodu nezabírá :-( dnešní noc jsem měla třes jako ještě nikdy, ač jsem psychicky v pohode tak jsem strašně velký stresar. Na neurologii mi teď dali jen hořčík a ze je to psychické, sama vim ze potřebuji psychoterapii jsem objednána na listopad tak doufám, ze mi to pomůže. Asi se ten nahromaděný stres podepisuje u me takhle. Neurolozka i psychiatricka říkali ze antibiotika bohužel ten zaleceny stav dost dobre umí rozhodit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex