Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Hezký večer, mám takový problém a budu ráda za každé vaše zkušenosti nebo rady. Již od dětství se mi třesou ruce. Tehdy má diagnóza byla velká citová založenostnikdo to už pak nikdy neřešil. Teď je mi 28, jsem silný stresař a podle mě psychicky nejsem úplně v pořádku i když se hodně snažím někdy je mi líp někdy hůř. Ve společnosti je to pro mě utrpení a když pomyslim že bych si měla dát třeba polévku to je pro mě nadlidský úkol
ovšem po požití i menšího množství alkoholu třes ustává
Je to zajímavé. Teď poslední dva roky se mi k tomu přidal i třes nohou a brnění a takové tlaky v hlavě, na neurologii chodím byla jsem na mr páteře a ok, ale na mr mozku jsou vidět nějaká ložiska, nevím zda mě Dr odešle ještě na nějaké vyšetření. Uvidíme po kontrole. Co ty ložiska mohou znamenat? Může to mít souvislost s tím míň třesem? Jsem trošku v obavách co teď bude
nemáte prosím někdo podobne stavy i s tímto nálezem? Děkuji
Anonym proto že sem chodí i má maminka…
Ahoj, taky mám třes rukou, ale u mě jde, dle neuroložky, o tzv. funkční třes. Na MRI mozku jsem jednou měla drobná ložiska demyelinizace (bylo u mě podezření na RS kvůli jistým zdravotním problémům, ty nechci specifikovat), ale když mi dělali kontrolní MRI, tak na té už nic nebylo a mé problémy byly uzavřeny jako psychosomatické. Držím palce.
@Lollitka píše:
Ahoj, taky mám třes rukou, ale u mě jde, dle neuroložky, o tzv. funkční třes. Na MRI mozku jsem jednou měla drobná ložiska demyelinizace (bylo u mě podezření na RS kvůli jistým zdravotním problémům, ty nechci specifikovat), ale když mi dělali kontrolní MRI, tak na té už nic nebylo a mé problémy byly uzavřeny jako psychosomatické. Držím palce.
O RS taky padlo ale já jsem takový magor že teda sedím u počítače a hledám příznaky, no samozřejmě mám všechny… U mě to bude jen v hlavě doufám, ale ten strach? Dokážu se vynervovat a nejsem schopná ničeho 😕 už nevím budu muset navštívit psychologa. Stres je sv. n.
musím počkat co kontrola a co bude dál ![]()
No a jak s úzkostí a stresem pracuješ, jaké konkrétní mechanismy zvládání požíváš, co máš za strategie, aby ses do toho nepropadla?
jak upravuješ svůj reži, aby tě stres a úkost nepřomohli?
jsi v psychoterapii?
I kdyby se nedebože měla nějaké neurologické onemocnění, tak nezvládaný stres to celé jen zhoršuje… A to je něco, co není geneticky dané, to je naučená věc a dá se to přeučit. Pomůže to ve strašné spoustě dalších aspektů tvého života.
@Ou píše:
No a jak s úzkostí a stresem pracuješ, jaké konkrétní mechanismy zvládání požíváš, co máš za strategie, aby ses do toho nepropadla?
jak upravuješ svůj reži, aby tě stres a úkost nepřomohli?
jsi v psychoterapii?I kdyby se nedebože měla nějaké neurologické onemocnění, tak nezvládaný stres to celé jen zhoršuje… A to je něco, co není geneticky dané, to je naučená věc a dá se to přeučit. Pomůže to ve strašné spoustě dalších aspektů tvého života.
Ahoj, tak moje nejlepší psychoterapie je práce
Pokud pracuji jsem v pohodě, snažím se to zvládat sama, ale spíš bylinkami. Chodím na masáže pravidelně, to mi taky hodně pomáhá
Je to o hodně lepší než dřív…
Ahoj tazateli napíšeš mi prosím na michaelakuprova@gmail.com
Ahoj zakladatelko, jak ti to dopadlo? Řeším aktuálně podobně ten třes, pokaždé když se treba o ruce opřu a podobně.
Děkuji ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj zakladatelko, jak ti to dopadlo? Řeším aktuálně podobně ten třes, pokaždé když se treba o ruce opřu a podobně.
Děkuji
Já mám funkční třes to nejhorší
Mohu oživit tuto diskusi. Ještě někdo se stále potýká s tim třesem. Já za poslední měsíc hrůza. Prosím, ozvěte se. Díky Lenka
Ahoj ja mám třes vždy když dam nohy do klidu a nebo když jdu spát to je nejhorší. Začalo to v září po antibiotikach..v minulosti jsem trpěla hroznym stavem - po covidu se mi rozjelo brneni nohou, třes, ruce, nohy hlava, pater …neurologie vše OK, krev OK a zabral na spaní mirtazapin. Teď jsem ho parkrat vzala požité ustoupili tak jsem opět vysadila a ejhle opět hrůza tak jsem nasadila zpět ale teď z nějakého důvodu nezabírá
dnešní noc jsem měla třes jako ještě nikdy, ač jsem psychicky v pohode tak jsem strašně velký stresar. Na neurologii mi teď dali jen hořčík a ze je to psychické, sama vim ze potřebuji psychoterapii jsem objednána na listopad tak doufám, ze mi to pomůže. Asi se ten nahromaděný stres podepisuje u me takhle. Neurolozka i psychiatricka říkali ze antibiotika bohužel ten zaleceny stav dost dobre umí rozhodit.
Hezký večer, mám takový problém a budu ráda za každé vaše zkušenosti nebo rady. Již od dětství se mi třesou ruce. Tehdy má diagnóza byla velká citová založenost
nikdo to už pak nikdy neřešil. Teď je mi 28, jsem silný stresař a podle mě psychicky nejsem úplně v pořádku i když se hodně snažím někdy je mi líp někdy hůř. Ve společnosti je to pro mě utrpení a když pomyslim že bych si měla dát třeba polévku to je pro mě nadlidský úkol
ovšem po požití i menšího množství alkoholu třes ustává
Je to zajímavé. Teď poslední dva roky se mi k tomu přidal i třes nohou a brnění a takové tlaky v hlavě, na neurologii chodím byla jsem na mr páteře a ok, ale na mr mozku jsou vidět nějaká ložiska, nevím zda mě Dr odešle ještě na nějaké vyšetření. Uvidíme po kontrole. Co ty ložiska mohou znamenat? Může to mít souvislost s tím míň třesem? Jsem trošku v obavách co teď bude
nemáte prosím někdo podobne stavy i s tímto nálezem? Děkuji
Anonym proto že sem chodí i má maminka…