Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj děvčata včera jsem byla v lékárně pro Espumisan a lékárnice mi říkala že mají dlouhodobý výpadek. Nabízela mi BioGaiu, ale ta mi u prvního miminka nepomáhala. Máte nějaký tip čím nahradit? Mám týdenní miminko. Díky všem za tipy 👍
Ahoj, Espumisan můžeš nahradit čímkoli na bázi simethiconu, např. Simethicon Baby nebo Balonix med. Jsou i další, ale některé mají taky výpadek. My používáme Balonix, ale ten je až od 1 měsíce věku.
No biogaia jsou snad probiotika ne?!
to je neco uplne jineho…taky dceri nepomohly…my jsme pouzivali fenyklovy kapky Baby Calm, ty pomahaly nejvic, s espumisanem jsme je stridaly no
Řeším to samé, espumisan nelze už ani nikde objednat…mám rodit každou chvílí…biogaia mám též ale jsou to probiotika a užívá se 5 kapek denně…espumisan 5 kapek před každým kojením…no chystám se zrovna do lékárny tak dám vědět co mi dají ![]()
@Melodie91 píše:
No biogaia jsou snad probiotika ne?!to je neco uplne jineho…taky dceri nepomohly…my jsme pouzivali fenyklovy kapky Baby Calm, ty pomahaly nejvic, s espumisanem jsme je stridaly no
Baby calm je super, ale taky az od mesice.
Řešili jsme to samé před 3tydny. Pořídili jsme Biogaiu a Simethicon baby od dr. Max. Už nikdy Simethicon.
Bylo to mnohem horší a po příchodu do jiné lékárny, si lekarnice klepala na čelo, jak do toho mohou dát olivový olej a koenzym q, který nedokáže tak malé miminko strávit. A ani neměli uvedené množství těchto látek. Ihned jsme vysadili a dáváme jen Biogaiu, ta nám začala účinkovat opravdu až po 14dnech jak jsme byli informováni. A dnes prdi malý jako starý chlap a občas si říkám, že snad ho to prdeni i bavi a chce prdet i když nemusí a nemá co 😂
@Ba-stet píše:
Baby calm je super, ale taky az od mesice.
Biogaia je myslim taky az od mesice a v lekarne nam rekli, ze to muze od narozeni
, myslim, ze fenyklovy caj se muze od narozeni, asi bych zavolala pediatrovi, at to posveti, ale dala bych i ted s jeho souhlasem. Sab simplex jsme meli take, ale ve vysledku pomohlo jedine davat na brisko a take koupel v kybliku shantala..