Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, čeká někoho transfer teď v červnu?
Zítra mě čeká 2. OPU, první stimulace a transfer byl špatný a nic z toho.
Do druhé stimulace jsem šla hned ob cyklus a tak na sobě dost pociťuju nálož hormonů 🙈
Víte někdo, kdy nejpozději musí udělat ICSI? Minule nám k sobě dali spermie a vajíčka asi až po 7 hodinách…
Ahoj, přidávám se do klubu. Zatím jako anonymní tulipán, protože nikdo v okolí neví, že postupujeme IVF.
Já jsem měla stimulaci v dubnu, kdy ET bohužel nevyšel. Naštěstí máme nějaké eskymáčky zmražené, takže teď čekám na menses, abych se mohla objednat na ultrazvuk na potvrzení ovulace. Doufám, že ji potvrdí a KET bude teď v červnu.
@SomINA Takže ty jsi měla vajíčka ale nepodařilo se je oplodnit? Jsi dobrá, že jdeš do další stimulace takto brzo. Držím palce, určitě bude lepší výsledek.
Asi to úplně nevadí s tím pozdějším oplodněním oocytů. U mě zralá vejce oplodnili hned, ale bylo tam i několik nezralých a u těch čekali na konec pracovní doby a oplodnovali je až později. Taky ICSI. A taky se vyvíjela. Samozřejmě nevím, z kterých byly blastocysty a z kterých ne…
Ahojky ☺️ já byla taky v dubnu ☺️ chtěli jsme oplodnění bez ICSI, nemáme žádný problém, děti už mám, jen neprůchodné vejcovody… nevíme, proč se to nepovedlo, ale z 11 bylo 6 oplodněných, 3 se vyvíjeli a radši jsme zavádějí 3. Den, nechybělo se a další dvě se přestaly vyvíjet - jedno 3./4. Den a druhé došlo do 6. Dne ale prý špatná kvalita
cele to bylo takové zvláštní… přišli mi pravé důležité, aby dali vajíčka a spermie k sobě co nejdřív, když to bylo bez ICSI a vím, ze to bylo minimálně 6 hodin po odevzdání sperma
![]()
Teď zkusíme z ICSI a vložit až 5. Den, tak doufám, ze bude vše lepší, brali jsme s mužem inofolic a folandrol a já i Vit. E, tak jsem zvědavá, jaký bude rozdíl… už čekám na OPU, to jsou nervy 🙈 😅
A proč jsi neměla KET v květnu?
Ahoj holky, taky se pridavam.. ja tedy myslim, ze u me bude az KET v cervenci, protoze dle doktora reaguji na stimulaci nadprůměrně a už po první kontrole mam v kazdem vajecniku 9 folikulu😳 tak rikal, ze u me hrozi OHSS.. ale zitra druha kontrola a pristi tyden odber.. tak jsem zvedava.. mam z toho docela obavy
@Fugaro
Ahojky
držím na zítra pěsti ☺️
Mne dle utz odhaduji 10 oocytu, přitom mi po minulé stimulaci zvyšovali dávky a asi to vliv nemá, minule jsem měla 11.. ale od včera se mi hůř dýchá, tak jsem se začala OHSS taky bát, tím ze mám stimuluje rychle za sebou… tak se snažím fakt hodně pít, bílkoviny, koupili jsme nutridrinky…. Mám teda nervy, ze ze mě bude Bečka 😅 ale co se dá dělat…
@SomINA píše: Více
Muzu se zeptat, proc zvysovali davky? A tech oocytu ti odhaduji z obou nebo jen jednoho vajecniku.. ja vim, blbe otazky ale me to ceka poprve a asi me je*ne
ty nutridrinky jsou super napad, taky radsi nakoupim ![]()
@Fugaro Zkusili jestli se uvolní víc vajíček.. celkem 10, už mám po odběru, tak za chvíli mi řeknou přesný počty😁 tak pak napíšu ☺️
A kolik ti je?
Urcite pisni..ja se zitra teprve dozvim, kdy bude odber..je mi ted cerstve 32.. u nas zjisten jen vyssi pomer NK bunek a manzel mel linejsi sperimie..ale to az na kontrolnim.. prvni vysledek byl v norme, pak trochu horsi a pri IUI uz zase uplne v norme.. tak tezko rict.. snazime se cca 2 roky. Ty co? 🙂
@Fugaro tak to mám za sebou, odebrali 11 vajíček a z toho jich je 7 zralych, tak zítra uvidím, kolik z nich se bude dělit
jsem napnuta jak ksandy ![]()
Tak to jsme podobně, je mi 33, ale nejstaršího syna už mám na SŠ 🙈
A jsou ty NK buňky nějaký větší problém?
Tak to mam za sebou.. vubec to nebyla takova hruza jak sem cekala🙈 narkozu bych si klidne jeste zopakovala😂 ale bolesti jsou ted docela silne.. u nas odebrano 16 z toho 13 zralych a 11 se podarilo oplodnit.. tak ted zase cekat..
@Fugaro Jeeee 😍 parádní! To mas krásná čísla! Mne se nakonec vyvíjelo 5 a z toho 3 v top kvalitě, dnes mi jedno transferovali ❤️
Jinak po OPU jsem měla pokaždé bolesti první den dost, pak už lepší, ale ještě týden břicho citlivé..
Tak to je taky skvela zprava
snad nam to obema pekne vyjde🙏
Ahojky, tak jak se citis po ET?
Nam to teda vyslo velice pekne, z 11 oplodnenych se do 5 dne krasne vyvijelo 5 emryji a do 6 dne dalsi 3, tak mam velkou radost
sam doktor rikal, ze to je nadstandard, ze se bezne podari zamrazit 20-30%..Tak ted cekam na KET v nativu 😊 snad vse pujde tak, jak ma🙏
Ahojky, no tak to máte nadherny!!! ![]()
U nás nic moc, nechytlo se to nej embryo, takže příští měsíc KET, na tom jsem ještě nebyla, tak třeba to bude lepší s odstupem od stimulky a taky bych chtěla asi v nativu, uvidím co na to Dr… Ty sis mohla vybrat? ![]()
Tak to je mi líto, ale muj doktor říkal, že maji lepší zkusenosti s KET, tak červenec je náš, věřim tomu ![]()
Právě se mě ptal, k jaké variantě se přikláním, zda k nativu nebo k rizenemu. Tak sem rikala, ze bych radsi zkusila nejdriv ten nativ a kdyby se nechytlo, tak priste ten rizeny cyklus.. ale ptala sem se, co doporučuje on, tak byl stejného názoru..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.