Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S eurovíkendem zkušenost mám, ale nejeli jsme busem ale letěli letadlem. Busem bych já osobně nejela, to už bych raději zvolila vlastní dopravu autem, přece jen, je člověk nezávislej, kdežto autobusem je to na..... Letecky je to nejlepší. Takže jsem moc neporadila ![]()
tak si tam zejedte autem…ubytujte se take za levno mimo pariz (F1 apod) sit autobosu vlaku a meter je tam super… takze auto muzete nechat u hotelu a pohybovat se jen „MHD“ coz doporucuju
vse si naplanujete a udelate podle sebe a mate pohodu
na penize vam to vyjde stejne!
Moje kamarádka byla s devítiměsíčním mimčem v létě busem v Chorvatsku a malý to prý zvládl výborně. Cestoval ve vajíčku a ani neplakal. Prý ostatní z busu ani nevěděli, že s nimi cestuje malé mimi.
Pokud se rozhodnete jet s mimčem, doporučovala bych spíš s cestovkou, pokud sami neumíte dobře francouzsky nebo anglicky. Malé děti onemocní ze dne na den, tak s cestovkou budete mít jistotu, že případně k doktoru Vás doprovodí delegát, který ovládá fráninu a domluví se.
Holčiny - a zkušenosti s místy, kam jste letěli letadlem?
Taky si plánujeme, že až by bylo mimču tak 6-7 měsíců, že bychom někam vyrazili, ale my bychom rádi letecky.
A nějaký doporučený seznámek věcí, které je nutné brát s sebou a naopak věci, které se dají přímo na místě v pohodě koupit a není třeba se s nimi tahat.
![]()
ahoj jakékoliv harcování smalým mi´minkem považuji za sobecké, ano pokud pojedeš po republice budiž,ale vem si ta rizika..autobus , miminko to bude špatně snášet a lidi tě ukamenují, přijde mi to dost nefér i vůči okolí, asi bych se sama děsila zda se miminku nezačnou klubat zuby,… je na každém jak se rozhodne,ale já bych osobně s malým dítětem nejela tak daleko. jinak přeji hodně štěstí
Cinkxa, nevím, já osobně bych si asi taky netroufla. Ale jak jsem psala, moje kamarádka to tak udělala a byli spokojení, dovolenou prý měli suprovou a navíc si malý u moře vyléčil exém, za jehož léčbu v ČR zaplatili spousty peněz s výsledkem žádným.
Takže ono záleží na konkrétní rodině, určitě bych nikoho nezatracovala.
Co se týče destinace, já osobně jsem byla v Barceloně a v Paříži, sice ne letecky, ale jinou dopravou. V Barceloně s batůžkem na vlastní pěst, v Paříži už s cestovkou, ale bez dětí, ještě za svobodna.
Obě města mě okouzlila, spousta krásných míst, ale… obě jsou i hooodně rušná a klidných míst je tam poskrovnu, alespoň tedy v období jaro-podzim. Náš prcek by se tam v kočáře nevyspal, jelikož potřebuje klid. Ale to zase záleží na konkrétním dítěti.
Přeji hodně štěstí při výběru a pěknou dovolenou ![]()
Děkujiza názory. Autobus teda vyloučíme.
Je fakt, že bych asi taky nebyla odvázaná
z otráveného miminka jako spolucestující
a nechci nikomu znepříjemňovat dovolenou. ![]()
Zkusíme to jiným způsobem ![]()
Ahoj, my byli letecky na prodlozenym vikendu v Barcelone a dceri byl rok a muzu rict, ze byla moc hodna a statecna, vsechno s nama absolvovala bez vymrzovani a prudeni, ale autobusem bych nejela. Jak psaly ostatni holky, tak je to o nervy tvy i spolucestujicich. Bud jedte autem nebo lette, to je nejrychlejsi ![]()
No autobus bych taky vynechala. Poslouchat třeba 12 nebo 16 hodin řev by mě odrovnalo jako spolucestující i jako matku. Letadlem je to kousek, dá se tu chvíli intenzivně bavit, a když bude plakat při vzletu a sestupu, cestující to těch pát minut přežijou
Hesinko, ptáš se taky na eurovíkend, nebo třeba 7-14 denní dovču?
ahoj didi,
ja bych busem taky nejela. zvolila bych bud letadlo nebo auto.
kdyz mela mala 4 mesice, byli jsme letecky v barcelone, zvladli jsme to v pohode, s sebou kocar, spali jsme v hotelu, dali nam tam cestovni postylku a kojila jsem, takze jidlo jsme neresili. veci s sebou - jen obleceni, plenky, ubrousky, krem, ale i to by se dalo nakoupit na miste.
Tak vyberte eurovíkend někde blíže, né Paříž, když vyberete Prahu, Bratislavu, já nevím Vídeň nebo max. Budapešť, už je tam ta cesta jinak dlouhá. To záleží, vy musíte taky vědět, jak vám děťátko spinká. Většinou, když si koupíš do Budapeště, tak si tam můžeš dojet vlastní dopravou, takže kdyby jste vzali auto, tak no problem.
Prosím nemáte někdo zkušenost s Eurovíkendovými zájezdy a malým mimčem?
Máme 5-ti měsíční holčičku a chtěli bychom vyrazit na Eurovíkend do Paříže do Disneylandu. Jediné nad čím se rozmýšlíme je jízda autobusem. Zda tak dlouhou cestu v autobuse zvládne. V době zájezdu jí bude 9 měsíců.