Jídlo na dovolené pro mimi

1946
3.1.10 11:08

Jídlo na dovolené pro mimi

Ahoj, chystáme se na dovolenou k moři, sice až v červnu :) ale tak mi vrtá hlavou co jste tam dávali jíst vašemu mimi. Barče bude v létě rok, zatím je plně kojená, ale chystáme se začít s příkrmy, jak jste to řešily? nakoupily jste skleničky, nadělaly jídlo doma, neskazilo se? Déky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5618
3.1.10 11:14

Resim podle toho, kam jedme. Treba Nemecko, Rakousko neresim, nakoupim na miste, k mori do Chorvatska vozim sklenicky z domova (kupovane).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
3.1.10 11:18

Já nakoupila příkrmy, vzala kaše, dět. sušenky a dokonce jsme vezli i koj. vodu. Ono toho zase až tam moc roční dítko nesní a bylo to úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
3.1.10 11:19

Ahoj,
my jsme byli v létě taky s holkama u moře a mladší byl rok a pár dní, když jsme odlétali. Brala jsem s sebou pár skleniček, ale bylo to zbytečné, všude se tam kojenecká strava prodávala (hlavně Hipp). Snídani i svačiny měla z bufetu (ráno pečivo a tvrdý sýr, ke svačinám ovoce). Oběd měla párkrát skleničku, ale už to moc nechtěla, tak pak jsem jí dávala z bufetu vařené brambory, vařenou zeleninu, pečenou rybu, pečené kuře… Naštěstí tam co jsme byli, bylo jídlo vhodné i pro prcky, vždycky byla i nějaká dietka. A k večeři měla kaši pro kojence, takovou tu co jí zaliješ jen horkou vodou, tu jsem vezla z Prahy a po týdnu mi jí začala pravidelně zvracet, tak jsem se na kaši vykašlala a dostávala pečivo a třeba kousek masa. Jo a byla stále kojená.
Kam se chystáte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.1.10 11:29

Já jsem nakupovala skleničky na místě, i když jsme byli v Bulharsku (bylo mu 9 m) a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.1.10 12:24

My jezdíme jen po ČR, ale Majda skleničky nechce, tak si doma udělám do krabiček husté polívky a polotovary maso+zelenina a na místě pak k tomu udělám kuskus, brambory… Mrazím, ty krátké cesty to vydrží zmražené, na dlouhou bych to asi musela zavařit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
3.1.10 12:42

Ahoj
Rakousko,Nemecko neresim,to nakoupime na miste,Italie nevim,nevidela jsem zadne sklenicky a ty jejich kase nic moc.
POkud pojedete autem tak to uvezete,pokud poletite tak uvidite co se am bude chtit tahat.
Nejlepe zjistit zda se takove jidlo tam kde jedete prodava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
3.1.10 14:53

Když bych jela letecky, vzala bych jen tak na den dva, než se zorientujete. Snad všude jdou dneska koupit skleničky a kaše. Uvidíš, jak bude zkušený jedlík těsně před odletem. Budete-li mít švédské stoly, patrně už jí stejně budeš dávat místní pečivo, sýr, žloutek, marmeládu. Když bude doma zdatný jedlík, možná i při obědě dostane rýži, brambory a bude stačit třeba jen půl skleničky k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1946
3.1.10 17:47

Ahoj, díky za rady, jdu se sem uklidnit, finišuji s diplomkou a jsem na zhroucení, ale to sem nepatří :)
chystáme se do Řecka, na nějaký ostrov, mysleli jsme Korfu, nebo Krétu. Ještě nevíme. Nikdy jsem tohle neřešila, tak jsem si ani nevšimla, jestli tam prodávají skleničky a tak. Poletíme, tak do zavazadl. prostoru bych ty sklenky narvala, ale jestli ji budou chutnat :) chytám se jí vařit sama. No uvidíme. Každopádně moc děkuji. Jo a ještě, jak zvládala vaše dítka v roce dovolenou u moře. Vylpatí se vzít s sebou malej nafuk. bazének, aby si v něm mohlo dítko hrát na pláži? Nebo je to zbytečné, mě se ten nápad celkem líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
4.1.10 09:01

Ahoj,
po svých zkušenostech bych jela na týden nebo max. na 10 dní. Byli jsme na 2 týdny a Lucinka už byla unavená. Kréta je dobrá volba, na Korfu dobře vyberte pláž. My jsme byli na Kosu.
Bazének je super nápad, ale asi bych ho koupila až na místě. Tyhle nafukovací věci jsou hrozně těžký, my jsme na ty dva týdny měli problém se vejít do váhového limitu. Stejně tak tam koupíš i opalovací krémy (hlavně Nivea), šampón, sprcháč… a všechno za podobné ceny jako u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
4.1.10 20:46

My jsme byli až v roce a půl, bazének jsme nebrali. Ale pro roční dítě mně bazének přijde fajn, dítko ještě patrně nezvládne pohyb v dětském hotelovém bazénku, tak ať si může hrát ve vodě aspoň tak. Souhlasím v Romíkem, koupit na místě. Stánků všude spousta, nebude problém. Kosmetiku jsme teda měli z domova, dokupovali jsme jen opalovací krémy - velké spotřeba :-D . Do váhového limitu bychom se vešli, ale prostorově ne… Jinak s délkou pobytu - my byli na 14 dnů a týden by byl hrozně krátký… Záleží na dítěti… Ale 10 dny se asi nic zkazit nedá. A ještě mě napadají pleny - brali jsme s sebou jen na dva dny, pak koupili na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí